Home lifestyle Getest: regenkleding om in te wandelen

Getest: regenkleding om in te wandelen

door Nathalie
0 Reacties

Zoals je waarschijnlijk al wel weet ben ik gek op wandelen, zowel thuis als op reis. Nu heb ik een hond, dus ga ik er sowieso elke dag op uit, maar ook toen ik nog geen hond had deed ik dat elke dag. Oók als het regent. Hierdoor heb ik inmiddels wat regenkleding om in te wandelen in mijn bezit. In dit artikel deel ik mijn nieuwste regenkleding om in te wandelen van de webshop Regenlaarsexpert.

Lees ook: 3x handige schoenen voor op reis

Regenlaarzen

Je zou het misschien niet zeggen, maar regenlaarzen heb je echt in allerlei vormen en maten. Je kunt bij Regenlaarsexpert kiezen voor hele betaalbare van bijvoorbeeld Gevavi of hele dure van bijvoorbeeld Hunter. Nu heb ik zelf de afgelopen jaren ontdekt dat leuke, goeie regenlaarzen helemaal niet duur hoeven te zijn.

Het betaalbare, laagdrempelige merk Dunlop is mijn favoriet en daar heb je in deze webshop volop keuze in. Helemaal als je ze inspuit met een waterafstotende/verzorgende spray kun je er met gemak een paar jaar mee door de plassen stampen zonder dat ze gaan scheuren. Je hebt al een paar vanaf € 14,95, de mijne waren € 19,95. Goed om te weten: ze vallen groot. Ik heb maat 40, maar moet bij Dunlop altijd maat 39 kiezen en dan nog zitten ze vrij ruim. Een zooltje lost dit makkelijk op.

Lees ook: 5x handige reisbenodigdheden die je niet wilt vergeten

Getest: regenkleding om in te wandelen

Regenjas

Ik heb iets met regenjassen. Het liefst heb ik er één in elke kleur. Deze nieuwe regenjas is van het Deense merk Rains. Ik had al een rugzak van Rains waar ik erg tevreden over was en toen ik deze jas uit de nieuwe collectie zag wilde ik hem meteen hebben. Het minimalistische ontwerp en de kleur vind ik fantastisch.

In Scandinavische eenvoud stijlvol de regen in. De lengte is praktisch (lang, maar niet te lang) en je kunt het ceintuur gebruiken om hem meer in model te brengen. Dit type regenjas heet Belt Jacket Green en kost € 95,-. Ik draag een small/medium. Goed om te weten: deze jas houd je droog tijdens een wandeling in normale regen. Als je echt lang gaat hiken terwijl het hard regent dan gaat deze jas je niet de hele dag droog houden.

Lekker wandelen in Nederland? Bekijk al mijn tips hier.

Getest: regenkleding om in te wandelen

Regenbroek

Regenbroeken vind ik lastig. Ik gebruik ze eigenlijk niet vaak, omdat ik ze niet lekker vind zitten (stug en warm) en ze vaak niet praktisch vind. Het kan best een gedoe zijn om ze over je broek heen aan te krijgen en naderhand zit je (zeker als je aan de wandel bent) met een natte broek los in je rugzak.

Dit exemplaar (Mac in a Sac Unisex Zipper Black) is wel fijn, want hij voelt licht aan, heeft ritsen aan de zijkant van onder tot boven én je krijgt er een handig, waterdicht opbergtasje bij. De broek kost € 39,95 en ik heb een XS (ben 1.69 meter lang) die perfect past. Goed om te weten: mocht je twijfelen over de maat van een product, dan kun je bij Regenlaarsexpert heel gemakkelijk, kosteloos ruilen via de website.

Lees ook: 21x de leukste cadeaus voor wandelaars

Disclaimer: af en toe maak ik gebruik van affiliate of gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Laat een reactie achter