vliegtuig-worldly-treasury-goedkoop-vliegen

“Waar doet ze het toch van?” is een opmerking die ik maar al te vaak hoor. Ik reis veel, dus zal ook wel een flinke portemonnee hebben. En álles zou gesponsord worden. Ha, helaas is niets minder waar. Het antwoord is heel simpel. Ik geef nauwelijks geld uit aan andere dingen dan reizen. Ik koop liever ervaringen dan spullen. En mijn vriend voelt dat precies zo. Ik typ op een oude pc, ben een blogger zonder laptop, draag merkloze kleding (op Adidasjes na), de badkamer moet eigenlijk al 10 jaar verbouwd worden, ga bijna nooit uit, we slapen en eten op reis low budget en ga zo maar door. En dat is prima! Ieder zijn ding. [more…]

Bovendien ben ik een echte koopjesjager, ook als het op reizen aan komt. Ik struin het hele internet af naar de beste deals. Vooral op vliegtickets kun je als je een beetje je best doet echt flink geld besparen! Ik vloog onlangs voor 100 euro retour naar IJsland en in maart voor 440 naar New York. Gewoon via Schiphol, zonder tussenlanding met goeie maatschappijen. Simpelweg door goed op te letten en zo mijn voordeel te doen.

Een goeie algemene tip (gekregen van Floortje Dessing en die écht al jaren werkt) is deze: woensdag is de beste dag om online naar tickets te zoeken. Op vrijdag stellen grote vliegtuigmaatschappijen de prijzen vast en de dagen erna volgen de kleinere. Precies om 01.00 uur (dus in de nacht van dinsdag op woensdag) kun je het goedkoopst boeken. Het minst gunstig is in het weekend, want dan boeken heel veel mensen hun reis. Hetzelfde geldt trouwens ook voor hotels. Deze zijn over het algemeen op dinsdag het goedkoopst te boeken. Reizen op dinsdag en donderdag is vaak het meest voordelig (zowel vliegen als verblijf).

Een andere tip: gooi je cookies weg als je online hebt rondgekeken naar een bepaald vliegticket of hotel. Veel online partijen onthouden dat je interesse hebt getoond en daardoor schieten de prijzen voor dezelfde reis, als je een paar dagen later weer kijkt, opeens omhoog.

Ook aan te raden: geef je op voor nieuwsbrieven van vliegtuigmaatschappijen en websites die vliegtickets aanbieden en volg ze op social media. Dan mis je geen enkele actie.

Er zijn twee sites die ik je kan aanraden (die ook niets met cookies doen). Die snel, makkelijk en betrouwbaar alle goedkope deals, met allerlei vliegtuigmaatschappijen, op een rijtje tonen en vergelijken. Allereerst SchipholTickets.nl, omdat kwaliteit en service hoog in het vaandel staat. Mocht je er online niet uitkomen of een vraag hebben dan kun je bellen en krijg je een reisconsultant aan de lijn die verstand van zaken heeft. Biedt ook vluchten aan vanaf andere luchthavens. Won in 2013 van Zoover de award voor ‘beste website’. Vliegfabriek.nl is ook fijn, omdat het een overzichtelijke site is. Een site zonder poespas. Won dit jaar bij de Succes Awards de award in de branche vliegtickets.

Heb jij nog tips voor het scoren van goedkope vliegtickets? Deel ze in een comment.

 

13 thoughts on “Reistip: voordelig vliegtickets scoren”

 1. Wat een fijne en zeer welkome blogpost. Ik resi denk ik even graag als jij en was vroegr ook redelijk goed in prijzen hunten voor vliegtickets al he ik door mijn vorige wekr ook erg lang gratis kunnen vliegen, maar die tijden zijn niet mee
  En omdat ik rete ongeduldig ben geworden sinds mijn burnout valt het me tegenwoordig erg zwaar om de tijd te nemen naar tockets te zoeken, dus geschenk uit de hemel, dank je wel!

 2. Superbedankt voor deze post!! Top dat je dit deelt! We willen graag stedentrips maken maar vaak zijn de tickets zo duur maar nu ga ik zeker met jou tips aan de slag! Van die cookies wist ik, schijnt met heel veel bedrijven zo te werken, best suf eigenlijk.

 3. Wauw, voor 50 euro een retour IJsland? Ik dacht dst ik goed was in spotten van goedkope tickets, maar deze helaas niet tegengekomen 🙁 Thnx voor de tips! Ik wist wel dat doordeweeks het goedkoopst is, maar specifiek in de nacht van dinsdag wist ik niet.. Top!

  1. Ik was iets te enthousiast toen ik dit artikel tikte. Ik heb nog even gekeken en ik had 2 enkele tickets van 50 euro naar IJsland geboekt. Het retour was dus 100 euro. Ik heb het aangepast.

 4. Hey Nathalie, goed artikel! Dank je wel voor de tips. Ik gebruik ze allemaal al, maar die van vliegfabriek.nl wist ik nog niet:). Die cookies verwijderen moet iedereen doen, maar ook echt elke keer als je surft. Ik had bijv een ticket gezien in de ochtend. Uur later keek ik weer en toen was de prijs met 10 omhoog. Ik verwijderde de cookies en zocht nog een keer en toen was de prijs weer “normaal”. Best sneaky. Via expedia.nl kun je trouwens soms tickets goedkoper boeken als je tickets+hotel boekt ongeacht of je gebruik maakt van het hotel of niet. Je kunt aanvinken dat je geen of gedeelte gebruik maakt van het hotel. Idioot, maar het werkt.

 5. Wat een goede tips! Ik zoek nog een ticket naar Helsini, helaas zijn de tickets daar naartoe onwijs duur geworden het laatste jaar. Hopelijk kan er ik er met jouw tips iets moois van maken! En 50 euro retour naar Ijsland… Dat moet mijn broertje weten (hij heeft een Ijslandse vriendin)

  1. Ik was iets te enthousiast toen ik dit artikel tikte. Ik heb nog even gekeken en ik had 2 enkele tickets van 50 euro naar IJsland geboekt. Het retour was dus 100 euro. Ik heb het aangepast.

 6. Tof artikel Nathalie, goede tips! De sites die je noemt ken ik beide niet, ik ga er eens goed naar kijken voor een volgende trip! Wij vliegen vaak op donderdag, ook handig als je zuinig met vakantiedagen moet zijn! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *