Home Geen categorie Reisverslag: de markten van Gambia

Reisverslag: de markten van Gambia

by Nathalie
8 comments

In Gambia een lokale markt bezoeken. Als je Afrika in optima forma wilt ervaren is dat echt een must do. Tijdens de reis door Gambia bezocht ik er drie die ik heel erg de moeite waard vind om te bezoeken. Die je één groot zintuiglijk feestje bieden. Het kleurspektakel, de geluiden, de geuren. Je komt in elk geval ogen te kort, want er gebeurt altijd veel, héél veel tegelijk op zo’n markt.

Lees ook: 5x mooiste Kaapverdische eilanden [en bezienswaardigheden]

Albert Market in Banjul

Vrouwen in prachtige klederdracht, manden vol gedroogde vis, verse groente en tropisch fruit, mannen achter naaimachines, locals die kunnen afdingen als topsport. Allerlei taferelen flitsen aan je voorbij. Schitterend! Wij bezochten als eerst de Albert Market in Banjul. Dit was mijn favoriet, want hij was heel compleet en voor Afrikaanse begrippen vrij rustig. Bovendien waren er geen andere toeristen.

albert-market-banjul-gambia-worldly-treasury2

albert-market-banjul-gambia-worldly-treasury

Serrekunda Market

Vervolgens ging ik naar de Serrekunda Market. Dat is the real deal. Een gekkenhuis qua drukte. Bomvol locals die hun spullen te koop aanbieden of inkopen komen doen. Door nauwe gangetjes sluip je langs de vele kraampjes. Soms op een tafel, maar meestal op een kleedje op de grond, dus oppassen waar je loopt. Maar wat een feest om dit allemaal te zien, ruiken en horen!

serrakunda-market-gambia-worldly-treasury

serrakunda-market-gambia-worldly-treasury2

Tanji markt

De Tanji markt aan de kust staat vooral bekend als dé vismarkt. Voornamelijk hier komen de boten vol verse vis binnen. Ze worden ter plekke schoongemaakt en indien nodig gerookt. Ga op het strand staan en kijk om je heen. Schreeuwende meeuwen, mannen die klussen aan hun boten, vrouwen die vis fileren. Een spektakel om mee te maken. Op en top Afrika.

markt-janji-gambia-worldly-treasury

janji-fishmarket-gambia-worldly-treasury2

janji-fishmarket-gambia-worldly-treasury

Fijn om te weten

Ik heb nu door 8 Afrikaanse landen gereisd en Gambia is het eerste land waar ik de markt in mijn eentje zou durven bezoeken. Ik ben totaal niet bang aangelegd, maar feit is wel dat je er verstandig aan doet om minstens met z’n tweeën te zijn in Afrikaanse landen. Ik heb de mensen in Gambia als enorm vriendelijk, niet opdringerig en behulpzaam ervaren. Dus mocht je die kant opgaan en je een beetje overweldigd voelen door de aanblik van de hectische markt; niet nodig, gewoon lekker van genieten.

Lees ook:
Reisverslag: Gambia, Makasutu Cultural Forest
Reisverslag: Gambia, Makasutu Cultural Forest

8 comments

Stéphanie | Expeditie Aardbol 06/11/2014 - 08:00

Heerlijke foto’s! Ik vind de markt zo’n fijne plek, leuk dat je er een aantal hebt mogen bezoeken (en ook aan ons showt ;) )

Reply
Anne 06/11/2014 - 09:13

Prachtig, die kleurrijke foto’s. Ze vormen een mooie tegenhanger voor deze Hollandse grijze novemberdagen!

Reply
Kirsten | Travelaar.nl 06/11/2014 - 09:28

Wat een mooie kleurrijke foto’s zeg! Ziet er erg chaotisch, maar mooi uit! Fijn ook om te lezen dat Gambia prima te doen is, zelfs alleen.. Gambia is één van de Afrikaanse landen die ik het liefst zou bezoeken. Nog nooit in Afrika geweest. Thnx voor het delen van de mooie plaatjes!

Reply
Nathalie 10/11/2014 - 13:13

Echt doen. Gambia is een perfect land voor een Afrika beginner.

Reply
Karlijn 06/11/2014 - 09:44

Prachtige foto’s! Zeker die kleurrijk geklede vrouwen zijn erg fotogeniek :) Ik had Gambia nooit zo hoog op mijn verlanglijst staan, maar dit is toch wel erg mooi!

Reply
Laurens 06/11/2014 - 10:27

Ja, dit is en was mooi. Prachtig vastgelegd!

Reply
Vetexbart 04/08/2015 - 18:54

Wow! Dat zijn echt wel coole foto’s. Nu krijg ik nog meer zin om te vertrekken :)

Reply
Nathalie 04/08/2015 - 20:36

Wat leuk om te horen. Veel plezier!

Reply

Laat een reactie achter