Home IJsland Doen in IJsland: bezoek de Gullfoss waterval

Doen in IJsland: bezoek de Gullfoss waterval

by Nathalie

Na Geysir en Strokkur (zie dit reisverslag) vervolgden we onze weg naar het nabij gelegen Gullfoss. Een gigantische waterval, maar dan ook echt gi-gan-tisch! Ik heb tijdens mijn reizen al behoorlijk wat watervallen mogen zien, maar van deze werd ik echt even stil. Mede doordat de zon scheen, want daardoor kon je de ene na de andere regenboog zien. Het kletterende water is bijna oorverdovend.

Meerdere niveaus

Gullfoss is een mooie waterval die uit meerdere niveaus bestaat. Eerst heb je een zogenaamde cascade van kleine watervallen. Vervolgens valt het water ruim 11 meter naar beneden en vlak daarna valt het nog eens zo’n 20 meter in een diepe kloof. Vanaf het lager gelegen uitkijkplatform (je hebt er ook een bij een hoger gelegen parkeerplaats) heb ik het zitten aanschouwen.

Gullfoss, Iceland, travel report - Map of Joy

Door de waterval lopen

Langs de berg loopt een klein wandelpad naar een plateau van rosten (in de foto hieronder heb ik een zilveren kroontje in de foto gephotoshopt boven dat plateau). Hierdoor kun je voor je gevoel echt in de waterval kruipen. Ik heb vanaf dit punt maar één snelle snapshot met mijn telefoon van gemaakt, want je wordt kletsnat als je daar staat. Toch raad ik je aan hierheen te lopen om de Gullfoss beleving compleet te maken.

Lees hier alle artikelen over IJsland.

Gullfoss, Iceland, travel report - Map of Joy

Gullfoss, Iceland, travel report - Map of Joy

Ik schoot ook nog een kort filmpje, waardoor je een nog beter beeld krijgt van de waterval en het wandelpad met plateau.

8 comments

Mirne 22/09/2014 - 08:11

Wow, dat lijkt me echt zo mooi en indrukwekkend om te zien.

Reply
Mandy 22/09/2014 - 08:19

Het ziet er zo mooi uit! Mijn broetje heeft een IJslands vriendinnetje en ze hebben ook zoveel mooie foto’s. Ik moet er echt een keer naartoe.

Reply
Stéphanie | Expeditie Aardbol 22/09/2014 - 13:36

Bizar hoe mooi de natuur kan zijn. Lijkt me indrukwekkend, van die enorme watervallen.

Reply
Michelle | Travel lifestyle.nl 22/09/2014 - 19:49

Ooh wat is dit mooi! IJsland staat hoooog op mijn lijstje. Keep ‘m coming!

Reply
Stephanie 23/09/2014 - 18:21

Leuk om te zien op het filmpje hoe indrukwekkend de waterval is.

Reply
Marcella 29/09/2014 - 20:58

Prachtig Nathalie, wat een bizar mooie natuur! Dat geluid bij het filmpje, wat een kracht!

Reply
Desiree 21/05/2016 - 23:44

Besneeuwd en half bevroren vind ik hem nog mooier misschien:)

Reply
Nathalie 22/05/2016 - 07:59

Dat lijkt mij ook prachtig! Wil zeker een keer terug in een koudere periode.

Reply

Laat een reactie achter