Home natuur Reisverslag: Ras Mohamed NP, Egypte

Reisverslag: Ras Mohamed NP, Egypte

by Nathalie
5 comments

Ras Mohamed NP, Egypt, travel report - Map of Joy

Begin 2012 was ik in Egypte, de Sinaï om precies te zijn. Ik verbleef in de kustplaats Dahab en heb van daaruit enkele excursies gemaakt. Een daarvan bracht mij naar Ras Mohamed: een nationaal park nabij de stad Sharm-el-Sheikh. Het park beslaat 135 km² land en 345 km² zee. Ik keek er mijn ogen uit. Nergens ter wereld heb ik zulk helder water gezien als die van de Rode Zee.

Ras Mohamed NP, Egypt, travel report - Map of Joy

Meer dan 1000 soorten vissen

In de zee voor de kust zijn meer dan 220 soorten koraal te vinden. De koraalriffen bevinden zich tussen de 50cm en 100cm onder het wateroppervlakte en zijn meestal 30m tot 50m breed. Maar op sommige plekken zijn de riffen zelfs 8 tot 9 km breed. In het gebied leven meer dan 1000 soorten vissen en andere zeedieren, zoals zeeschildpadden.

Ras Mohamed NP, Egypt, travel report - Map of Joy

Waanzinnige onderwaterwereld

Ik kan niet duiken en hou zelfs niet van snorkelen (ben absoluut geen waterrat), maar heb daar een tijdje onder water gezwommen met een duikbril om de onderwaterwereld te kunnen bewonderen. Echt adembenemend. In zeer korte tijd zag ik allerlei soorten koraal en zeesterren, maar ook een lion fish, zeekommer, clownvis, papegaaivis en ga zo maar door.

Ook bezocht ik er een kleine mangrove en een hele oude vulkaankrater. Alles bij elkaar een natuurgebied om te koesteren. Ik hoop dat de toeristen die het steeds beter weten te vinden met respect behandelen.

Lees ook: Natuurwonder: Coloured & White canyon in Egypte

5 comments

Mandy 22/04/2014 - 08:51

Heel gaaf. Ik ben juist wel een waterrat en ik hou enorm van duiken. Egypte staat nog hoog op mijn lijstje.

Reply
Nathalie 22/04/2014 - 10:54

Zoals je kunt lezen hou ik er dus ook niet van. Een hobby is het dus al helemaal niet ;-) Zwemmen is voldoende voor mij.

Reply
Gaby 22/04/2014 - 12:16

Snorkelen! Prachtig daar, hoe het zand en de droogte overgaan in zee. Adembenemend.

Reply
Lisette 24/04/2014 - 10:25

Egypte is inderdaad prachtig! Je snorkel foto’s zijn precies zoals ik ze heb ervaren afgelopen jaar. Zo fijn om te zien waar ik de ring van mijn dromen heb gekregen! Mijn vriend heeft me op deze plek ten huwelijk gevraagd. Een top vakantie die ik niet snel zal vergeten

Reply
Marcella 27/04/2014 - 18:45

Ik ben juist gek op zwemmen! Ik heb in Thailand gesnorkeld en ook eventjes in Nieuw-Zeeland. Mooooie foto’s, aanrader om naar toe te gaan lijkt me. Top!

Reply

Laat een reactie achter