Home Amerika Reisverslag Washington DC

Reisverslag Washington DC

door Nathalie
11 comments

“You can’t go through, because the president is inside.” Met deze woorden begon mijn bezoek aan Washington. Ik was namelijk met de bus vanuit New York City aangekomen op Union Station, wat nog geen vijf minuten lopen van Het Capitool is. Ik wilde dit grote, witte, wereldberoemde gebouw, waar alle belangrijke beslissingen worden genomen, heel graag van dichtbij bekijken, maar er stond overal security omheen. Na het bezoek van Obama aan ons land kun je je er vast wel iets bij voorstellen. Jammer, maar helaas, we liepen daarom vanaf Het Capitool gelijk verder The National Mall op. En wat er toen gebeurde…

capitool-panda-washington-worldly-treasury

Obama zien!

Genietend van het winterzonnetje hoorden we nog geen 10 minuten later enorm veel sirenes en een helikopter achter ons. We kijken om en zien op nog geen 40 meter afstand The Beast (Obama’s auto) voorbij rijden richting Het Witte Huis. Indrukwekkend! Hadden we maar gewacht bij Het Capitool dan hadden we hem misschien wel gezien… Maargoed, we waren in Washington en hadden maar 24 uur om de stad te ontdekken, dus we liepen snel verder.

washington-the-national-mall-worldly-treasury

Gratis musea

The National Mall bestaat uit enorm veel prachtige musea (allemaal gratis!) en memorials (gedenkplaatsen voor oorlogsslachtoffers). Als je niet veel tijd hebt moet je dus keuzes maken. Wij kozen voor het Smithsonian Air and Space Museum en het Smithsonian National Museum of Natural History voor een bliksembezoek. Beiden erg mooi, groots en indrukwekkend. Vooral het luchtvaartmuseum waar je raketten, een stukje van de maan, ruimtepakken en meer van dat soort unieke zaken kunt zien. Niet alleen stoer voor mannen.

Op zoek naar andere leuke dingen om te doen? Klik hier voor voordelige tickets van attracties.

Lincoln Memorial

Vanaf daar liepen we via het Washington Monument (helaas werd deze verbouwd) door naar het Lincoln Memorial. Ook een president die ik ontzettend bewonder. Bovendien is dit monument bekend door de ‘I have a dream speech’ die Marin Luther King er gaf. De Reflecting Pool er tegenover was helaas leeg door de extreme kou, maar ik kan mij voorstellen dat het er op dit moment, tijdens het National Blossom Festival, oogstrelend bij ligt. Langs de gehele Mall staan namelijk grote bloesems.

lincoln-memorial-washington-worldly-treasury

Serene rust op Arlington Cemetery

Vanaf daar liepen we door naar het stadsdeel Arlington (vlak bij het Pentagon) om een bezoek te brengen aan Arlington Cemetery. In de tijd dat we daar liepen hielden een paar helikopters van het Pentagon een showtje boven ons hoofd. Begraafplaatsen vind ik altijd indrukwekkend om te bezoeken, maar hier wist ik niet wat ik zag. Het is werkelijk prachtig aangelegd. Met mooie fruitbomen, hekjes, paadjes en overal zie je eekhoorns en vogels struinen. Een echte, serene rust. Arlington Cemetery is vooral beroemd omdat het de laatste rustplaats is van president John F. Kennedy. Hij ligt samen met zijn vrouw en twee kinderen bovenop een heuvel, voorzien van een Eternal Flame (een fakkel die áltijd brandt) met uitzicht op het Lincoln Memorial. Adembenemend.

arlington-cemetary-washington-kennedy-worldly-treasury

Het Witte Huis

De volgende dag hebben we Het Witte Huis bezocht. Nou ja, voor zover je daar als simpele ziel in de buurt kan komen. Het viel dan ook een beetje tegen. Zo’n ‘oh, is dit het nou?’ moment, maar je wilt dit wel in het echt gezien hebben natuurlijk. In de immens grote tuin eromheen waren allerlei mensen druk aan het werk. Leuk weetje: de Obama’s eten uit eigen moestuin deze zomer. Tuinmannen waren druk aan het ploegen en zaaien.

the-white-house-washington-worldly-treasury

Panda’s kijken

Daarna zijn we met de metro naar het Smithsonian National Zoological Park (ook gratis) gegaan. Berekoud was het, dus lang zijn we niet gebleven. Jammer, want dit is veruit één van de mooiste en beste dierentuinen die ik ooit heb gezien. Heel wijds en groen opgezet. Dit park wilde ik graag bezoeken, omdat ze grote panda’s hebben. Nadat ik deze in Hongkong in het Ocean Park heb gezien ben ik toch wel een beetje in de ban van deze pluizenbeesten geraakt. Ze hebben er twee volwassen panda’s en een zeven maanden oude baby. Helaas was de baby opgerold als een bolletje wol aan het slapen, maar de andere twee waren druk in de weer met bamboe.

Europees gezellig in Georgetown

Op naar Georgetown, het oude stadsgedeelte. Hier zie je veel Europees aandoende laagbouw. Een studentenwijkje met leuke winkeltjes en restaurantjes. We hebben even de sfeer geproefd en moesten toen weer naar het station om de bus terug naar NYC te pakken. Dat voelde prima, want ik had alles wel gezien en gedaan in deze stad.

Gaan of niet?

Is Washington DC nou een aanrader? Als je net als ik dol bent op geschiedenis en musea absoluut! Ben je dat niet dan zou ik het overslaan. De stad biedt in mijn ogen verder niet heel veel bijzonders. Georgetown is leuk voor een paar uurtjes en je kunt natuurlijk ook naar een grote shopping mall, maar heel speciaal vond ik het niet. Het heeft niet de algemene wow-factor die Amerikaanse steden als NYC, San Francisco en Las Vegas voor mij wel hebben.

Lees ook:
5x eten en drinken in Williamsburg, New York
5x bijzonder slapen in New York
5x hotspots in DUMBO, New York
10x favo hotspots in Williamsburg, Brooklyn, New York
7x doen in december in New York

11 comments

Kim 11/04/2014 - 10:06

Leuk verslag! Goede tips ook. Komende zomer ben ik ook een dag in Washington als deel van een rondreis. Fijn om te weten dat bijna alles gratis te bezichtigen is.

Reply
Mandy 11/04/2014 - 12:30

Gave hoogtepunten van de stad. Je had me al helemaal ingepakt bij de foto van de reuzepanda.

Reply
Simone 12/04/2014 - 06:43

Goed verslag enne…. Geen Washington voor mij dan…:) ik ben geen museum liefhebber dus dan houdt het al snel op. Maar die panda wil ik wel zien. Zo leuk!

Reply
interieur inspiratie 13/04/2014 - 11:02

Heel gaaf verslag! Super leuk deze reis van je :) X Helen

Reply
Donna Luisa 13/04/2014 - 16:25

Leuk reisverslag! Panda’s zijn zo onwijs schattig :)
Leuke blog heb je, ik ga je volgen via Bloglovin!
Zou het leuk vinden als je mij ook zou willen volgen :) x

Reply
Marcella 16/04/2014 - 21:38

Wauw, wat hebben jullie veeeeeel gezien in die relatief korte tijd. Wat veel bezienswaardigheden ook. Die dierentuin klinkt top, ik zou graag eens een panda zien, lijkt me een werkelijk prachtig beest. We moeten nog maar eens een stopover maken op Washington. Lijkt me tof om de stad te zien!

Reply
Michelle - Travel lifestyle.nl 19/04/2014 - 20:29

Wat een mooie plaatjes! Ik heb er tijdens mijn high school jaar tijdens het blossom festival gedanst in de parade. Was inderdaad prachtig met al die bloesem! Daarna nog een keer terug geweest voor de highlights; vond het echt een toffe stad ook :D

Reply
Nathalie 19/04/2014 - 21:15

Heel gaaf!

Reply
Bianca 26/11/2015 - 09:07

Leuk om te lezen en heel herkenbaar! Ik was er 1 dag en dat was net iets te weinig want ik had ook graag musea bezocht.Het was opmerkelijk rustig in de stad en dat had ik niet zo verwacht. Het leuke was dat we de stad binnenreden en opeens het Capitool voor ons zagen :D Ik vind Washington D.C. een aanrader!

Reply
Simone 12/01/2018 - 18:19

Kijk, dat wilde ik even weten: of ik het wel of niet kan overslaan. Ik zie trouwens dat we net het bloesemfestival missen. Dat is dan wel weer een beetje jammer. Maar wellicht is de bloesem laat dit jaar. You never know! ;) Ik ben niet zo van de musea alhoewel die dierentuin dan weer wel leuk klinkt. En panda’s!

Reply
Nathalie 15/01/2018 - 13:49

Wij waren helaas te vroeg voor de bloesems, maar evengoed is het echt de moeite waard als je net als ik geïnteresseerd bent in geschiedenis, de presidenten van Amerika etc. Heel veel plezier!

Reply

Laat een reactie achter