Home handige tips Review: boek Hey Frits. 12 korte roadtrips door Nederland

Review: boek Hey Frits. 12 korte roadtrips door Nederland

door Nathalie
0 Reacties

Er lekker op uit in eigen land? Nederland mag dan wel een klein landje zijn; je raakt er echt niet uitgekeken. Het boek Hey Frits. 12 korte roadtrips door Nederland bewijst dat maar weer eens. Ontdek er meer over in deze review over het boek Hey Frits. 12 korte roadtrips door Nederland.

Over Hey Frits. 12 korte roadtrips door Nederland

Kunnen er nog steeds nieuwe plekken ontdekt worden in Nederland? Persoonlijk zeg ik daar volmondig “JA” op! Niet alleen hier op de site, ook op Instagram deel ik vaak plekken die ik in Nederland (her)ontdekt heb.

Zo ook Manon van het platform Hey Frits. Haar blog, maar vooral ook haar Instagramaccount is een heerlijke verzameling van toffe plekken in Nederland. Haar foto’s zijn stuk voor stuk om in te lijsten. En wat een geluk voor ons dat ze haar top tips in het boek Hey Frits. 12 korte roadtrips door Nederland heeft gegoten. Zodat jij met dit boek onder de arm heerlijk op pad kunt in ons eigen kikkerlandje.

In tekst en beeld neemt ze je mee op 12 korte roadtrips. Super leuk voor een lang weekendje weg. De routes lopen door prachtige dorpen, langs bekende en minder bekende steden en oogstrelende natuurgebieden in eigen land. Denk aan een roadtrip route door schilderachtige dorpjes in Friesland, een wandeling door de wijngaarden van Zuid-Limburg en op één oor gaan bij hele originele plekken.

Wat schittert er in het boek en hoe?

De volgende regio’s komen aan bod: Achterhoek, Amsterdam-Noord & Laag-Holland, Friesland, Gelderland, Gooi- en Vechtstreek, Groningen, Hanzesteden, Noord-Brabant, Utrecht, West-Friesland & Beemster, Zeeland, Zuid-Limburg. De roadtrip routes zijn bedoelt voor 3 of 4 dagen.

Je gaat op pad met handige kaarten voor onderweg. In vrijwel alle routes zit een combinatie van natuur, originele lunch- en dinertips en leuke activiteiten om te doen. Ook mooie, karakteristieke plekken om te slapen, zoals B&B’s, kastelen en boetiekhotels komen voorbij. Een toffe mix dus en voor iedereen geschikt! Elk hoofdstuk geeft je ook een ‘must see’ in de omgeving: van een korte wandeling tot een plek waar je echt een keertje moet zijn geweest om te eten en slapen.

Dit alles bij elkaar maakt van Hey Frits. 12 korte roadtrips door Nederland een heerlijk boek om jezelf op te trakteren of om cadeau te doen aan andere reisfanaten. Ideaal voor iedereen die er graag op uit gaat en van mooie, praktische reisgidsen houdt. Je kunt het boek hier bestellen.

Disclaimer: dit boek heb ik gekregen van Manon. In dit artikel staat een affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien. Ik ontvang namelijk een kleine commissie als je via zo’n link een boeking maakt/aankoop doet.

Laat een reactie achter

©2023 Map of Joy – All Rights Reserved. Op deze website worden affiliate links gebruikt. Als je een aankoop doet kan het zijn dat Map of Joy daar een kleine commissie voor ontvangt.