Home handige tips Review: boek Perron Europa

Review: boek Perron Europa

door Nathalie
0 Reacties

Reizen met de trein wordt steeds populairder en als je het boek Perron Europa in je handen hebt begrijp je direct waarom. Het is niet alleen duurzaam, maar vooral erg leuk! Of je nu de bergen in wilt gaan of een toffe stad wilt verkennen; het kan met de trein.  

Het boek Perron Europa

Met de trein op reis door Europa. Je hoort het vast wel eens van iemand dat ze met de trein naar Londen, Parijs of Berlijn gaan (dit zijn ook mijn persoonlijke treinfavorieten), maar wist jij al dat vrijwel heel Europa te bereizen is per trein? Tot de poolcirkel en een eiland als Sicilië aan toe! Dat vind ik ook meteen de grootste troef van het boek Perron Europa. Het laat je de mogelijkheden zien die er zijn en wakkert je reislust aan om ons eigen Europa, dat overloopt van de verschillende culturen en natuurschoon, te verkennen. En dat op een groene manier.

De auteurs Bart Giepmans en Bonita van Lier leggen uit hoe je een treinreis plant en maakt en geven allerlei handige tips. Ze treinen allebei al zo’n 30 jaar dwars door Europa (en werken bij Deutsche Bahn, Eurail & NS). Voor hen is het reizen per trein en slow travel al jaren vanzelfsprekend.

Samen met hun team Railtripping.com schreven ze dit boek voor iedereen die graag met de trein op reis wil, maar niet weet waar te beginnen. Ze verzamelden in Perron Europa zo’n 50 langere en kortere reizen. Het zijn hun favoriete railtrips, kris-kras over het continent, die je genoeg inspiratie geven om Europa in je eigen tempo te ontdekken. Bestel het boek hier.

Waarom reizen met de trein door Europa?

Reizen met de trein is niet alleen groen en duurzaam, het is vooral ook heel erg leuk. Het boek Perron Europa laat in tekst en beeld zien dat je reis al begint op het station. Eenmaal op je treinstoel hoef je niets anders te doen dan naar buiten kijken en het landschap zien veranderen. Het is enorm relaxed aankomen midden in een stad of de natuur.

Wat maakt dit boek zo bijzonder?

Het is speciaal geschreven voor iedereen die in Nederland en België op de trein stapt; de reizen starten in Amsterdam en Brussel. Wat ik het meest waardeer is de praktische uitleg. Er wordt onder andere uitgelegd welke tickets je moet hebben en voor welke trein je moet reserveren. Dit maakt de drempel om te gaan reizen per trein echt een stuk lager.

Ook leer je alles over nachttreinen, boemeltjes, snelle TGV’s naar de Middellandse Zee, treinen naar de Noordkaap en Oost-Europa en alles daartussenin. Bart en Bonita schotelen je niet zomaar tips en inspiratie voor; alle reizen hebben ze zelf gemaakt, beschreven en gefotografeerd. Je wordt terwijl je door het boek bladert echt aan de hand meegenomen op hun treinavonturen. Hun reisplezier spat van het boek af. Bestel het boek hier.

Ook treinen door Europa? Bestel snel en voordelig je tickets bij NSInternational.com

Disclaimer: in dit artikel staan affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien. Ik ontvang namelijk een kleine commissie als je via zo’n link een boeking maakt/aankoop doet.

Laat een reactie achter

©2023 Map of Joy – All Rights Reserved. Op deze website worden affiliate links gebruikt. Als je een aankoop doet kan het zijn dat Map of Joy daar een kleine commissie voor ontvangt.