Home Geen categorie Review: fotoboek Fotofabriek

Review: fotoboek Fotofabriek

by Nathalie
2 comments

fotofabriek-worldly-treasuryHoeveel reizen ik ook maak, ver weg of dichtbij, ik maak altijd foto’s en deze druk ik nog steeds op verschillende manieren af. Op echt fotopapier die vervolgens in fotolijsten en fotoalbums verdwijnen, maar ook op papier in allerlei fotoboeken. Ik heb al heel wat fotoboeken getest en daar kan ik nu een fotoboek van Fotofabriek aan toevoegen, want ik mocht van hen een boek laten maken.

Ik dook in mijn map met foto’s van mijn reis naar IJsland en selecteerde de meest speciale voor een fotoboek in A4-formaat met harde kaft en 24 pagina’s, uit te breiden tot maar liefst 200 pagina’s. Ik kies altijd voor dit formaat, omdat ik hou van de traditionele ‘boekenvorm’, maar je kunt natuurlijk ook voor een ander type boek kiezen. Met ringband, softcover, voor social media beeld, noem maar op.

Je installeert de software via de site en je kunt direct aan de slag. De kaft heb ik heel basic gehouden: alleen een horizontale foto (de foto loopt dus door via de rug op de achterkant). Je kunt hier tekst aan toevoegen, ook op de rug, maar ik vond het blauwe ijs te mooi om daar iets aan toe te voegen. Qua binnenwerk kun je allerlei kanten op: je kunt het boek automatisch vullen, sjablonen toevoegen, tekstkaders, kleuren etc. Ook hier heb ik het weer heel basic gehouden. Ik hou van zwarrte pagina’s, omdat deze de foto’s extra goed uit laten komen. Daarnaast fotografeer ik nog steeds in de traditionele 10×15 en 15×10 maat (geen digitale maat) en dus heb ik mijn eigen sjablonen gemaakt (ze waren automatisch op het digitale formaat ingesteld). Op elke pagina heb ik dus een eigen sjabloon en achtergrondkleur zwart toegepast, meer niet.

fotofabriek-fotoboek-worldly-treasury2

Het eindresultaat mag er zijn. Dit is één van de goedkoopste fotoboeken die ik heb laten maken en de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Vooral de kaft vind ik van hoge kwaliteit. Het fotopapier daarentegen vind ik iets te dun. Het is niet slecht, maar ik zie het liever iets steviger. Daarnaast zijn niet alle foto’s perfect afgedrukt. Hier en daar zijn ze verscherpt en korrelig geworden, maar over het algemeen is het resultaat mooi. Zeker voor de prijs. Wil je liever een fotoboek met met bijvoorbeeld dik, glanzend fotopapier dan moet je niet bij Fotofabriek zijn, maar wil je een mooi boek voor een fijne prijs, dat makkelijk en snel te maken is, dan kan ik je Fotofabriek echt aanraden.

fotofabriek-fotoboek-worldly-treasury

2 comments

Marlies 19/12/2014 - 08:37

Prachtig boek. Bedankt voor de tip!

Reply
Els 22/12/2014 - 18:10

Mooi boek. Fijn dat je die heb mogen maken! Ik heb ook wel eens bij fotofabriek iets laten afdrukken.

Reply

Laat een reactie achter