Home IJsland Review: IJsland – Kleine Atlas voor Hedonisten

Review: IJsland – Kleine Atlas voor Hedonisten

by Nathalie
0 Reacties

Een prachtig koffietafelboek over één van de meest mooie en indrukwekkende landen ter wereld. Dat is het boek IJsland – Kleine Atlas voor Hedonisten. Je kunt er heerlijk bij wegdromen naar het land van vuur en ijs en natuurlijk je trip naar dit betoverende land plannen.

Over het boek IJsland – Kleine Atlas voor Hedonisten

IJsland – Kleine Atlas voor Hedonisten is de vierde titel uit de reeks Kleine Atlas voor Hedonisten. Het is geen standaard reisgids, maar een reisboek voor reizigers én thuisblijvers om -in dit geval- IJsland op een heel andere manier te leren kennen. Dit is geen boek om mee om reis te nemen, maar om thuis op de bank eindeloos door te bladeren en om bij weg te dromen. 

Ik ben gek op IJsland. Al twee keer heb ik een rondreis door dit machtig, mooie land gemaakt. Het is een land dat mij in de greep heeft, want ik wil dolgraag nog een keer terug. Voor mij is dit boek dan ook pure oogsnoep. Het staat vol met prachtige foto’s, maar ook met indrukwekkende verhalen over de historie, cultuur en natuur. Smullen! Lees hier al mijn reisverhalen over IJsland.

Terwijl je door het boek bladert ontdek je de charmes van luxe ecolodges midden in de natuur, maak je kennis met arctische surfers en proef je de nieuwe noordse gastronomie. Maar ook treed je in de voetsporen van de helden uit de IJslandse saga’s, ga je op zoek naar de poolvos en de blauwe vinvis en neem je een bad in natuurlijke warmwaterbronnen.

Naast verhalen, interviews met lokale en culturele ondernemers en fotografie biedt het reisboek praktische informatie voor je toekomstige reis. Denk aan kaarten per gebied waarop de belangrijkste bezienswaardigheden staan, themapagina’s waarmee je de plek ontdekt, leert kennen en begrijpt, een overzicht van hoogtepunten om niets te missen en wandel/autoroutes waarmee je elk gebied op een andere manier ontdekt. Bestel het boek hier.

Over de makers

Het is een boek van de hand van Bertrand Jouanne en Gunnar Freyr. Deze Gunnar ken je misschien al van Instagram. Hij heeft namelijk al jaren een account vol met jaloersmakende IJslandse foto’s onder de naam icelandic_explorer Toen recentelijk de vulkaan uitbarstte was hij er ook als één van de eerste bij. Een genot om te volgen.

Bertrand Jouanne werd in Frankrijk geboren. Hij realiseerde zijn jeugddroom door in IJsland te gaan wonen. Al meer dan 25 jaar werkt hij daar in het toerisme en volgt hij de veranderingen in dit land op de voet. Bestel het boek hier.

Disclaimer: in dit artikel staan affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien. Ik ontvang namelijk een kleine commissie als je via zo’n link een boeking maakt/aankoop doet.

Laat een reactie achter