Home handige tips Review: On Cloudrunner (schoenen voor je stedentrip)

Review: On Cloudrunner (schoenen voor je stedentrip)

by Nathalie
0 Reacties

Op zoek naar een fijn paar schoenen voor een stedentrip? Het Zwitserse sportmerk On heeft de Cloudrunner gelanceerd. Een paar sneakers die je het gevoel geeft alsof je -zoals de naam al verklapt- op wolkjes loopt of rent. Ik mocht een paar schoenen testen en deel in deze review over de On Cloudrunner mijn bevindingen.

Over de On Cloudrunner

Alsof je gewichtloos door de ruimte zweeft. Dat is het gevoel waar het Zwitserse sportmerk On op mikt met zijn gloednieuwe hardloopschoen de Cloudrunner. Deze biedt steun in een lichte, gedempte en comfortabele vorm.

Het Zwitserse performance brand On bestaat slechts 10 jaar, maar het is nu al één van de grootste vernieuwers op schoenengebied. De combinatie van next-level techniek en ambachtelijk vakmanschap maakt van deze hardloopschoenen iets dat je niet in je kast wilt laten liggen.

Het bovenwerk van de schoen bevat mesh materiaal en speciale steunzones die je voeten ook tijdens langere loopsessies laten ademen. Direct onder de voet vind je het Speedboard®, dat de Cloudrunner extra stabiliteit geeft door zijn bredere vorm.

Wanneer je voet landt, absorbeert het Speedboard® de energie-impact, die vervolgens weer losgelaten wordt bij het vertrek. Deze combinatie van CloudTec®-demping en Speedboard®-beweeglijkheid zorgt voor een moeiteloze ervaring die lichter en soepeler aanvoelt bij elke pas.

Duurzaam merk

On heeft steeds meer oog voor ecologie en ook de splinternieuwe Cloudrunner is geen uitzondering. Meer dan 30% van de hele schoen is gemaakt van gerecycled materiaal en meer dan 90% van het gebruikte polyester is gerecycled. Geweldig!

Mijn ervaring met de On Cloudrunner

Het zijn dus in principe hardloopschoenen, maar ik heb ze getest als schoenen voor een stedentrip. Als ik op pad ga vind ik comfort enorm belangrijk. Tijdens een stedentrip loop ik al snel 10 kilometer per dag. Daarnaast vind ik het van grote toegevoegde waarde als een paar schoenen niet veel weegt, zowel voor comfort als voor het gewicht dat je meedraagt in je tas of koffer. Ik kan je verzekeren dat de On Cloudrunner aan deze eisen voldoet.

Ze voelen aan als pantoffels en dat terwijl ze toch stevig zijn en veel support bieden. Zeker op een warme dag is het fijn als een paar schoenen goed ademt en de On Cloudrunner valt ook op dat vlak niet tegen. Het was ruim 20 graden toen ik ze testte en mijn sokken bleven droog!

Terwijl je de On Cloudrunner draagt voel je dat je voeten in een comfortabele houder zitten. Daarnaast wikkelt het bovenwerk zich mooi om je voet voor optimale ondersteuning. En de uitstraling van de schoen? Die doet je toch ook echt aan een wolkje denken? Goed om te combineren met een spijkerbroek, (sport)legging of rok. Wat jij wil.

De On Cloudrunner is online verkrijgbaar op on-running.com en bij geselecteerde retailpartners voor een adviesprijs van € 149,95. Ik draag maat 40 (ze vallen ietsje krapper, dus bij twijfel een maat groter nemen). Verkrijgbaar in schillende kleuren.

Meer handige tips lezen over travel gear? Klik hier.

Laat een reactie achter