Home Amerika Roadtrip Canada en Amerika [reisverslag]

Roadtrip Canada en Amerika [reisverslag]

door Nathalie
15 comments

13 dagen, 2 landen, 5 staten, 5 nationale parken, 4500 km op de teller, ruim 3000 foto’s om in te lijsten, oneindig veel herinneringen om bij weg te dromen… In dit uitgebreide reisverslag vertel ik je alles over onze mega roadtrip Canada en Amerika (mei/juni 2016). Van Alberta en British Columbia tot Montana en Wyoming. Uiteraard met allerlei handige tips voor jouw roadtrip door Canada en Amerika.

Oogsnoep walhalla

Terug van een waanzinnige reis, waarvan bijna elk moment een foto waard was. Die al mijn verwachtingen (die erg hoog waren) overtrof. Het rijden van de Icefields Parkway was een droom die uitkwam en is echt de allermooiste autoroute ter wereld! Jasper National Park was ongekend mooi, zelfs de kou en regen deden daar geen afbreuk aan. En Yellowstone bezorgde mij meerdere keren tranen in mijn ogen van geluk.

We hebben zoveel gezien en gedaan in korte tijd dat het als een roes aan ons voorbij is gevlogen. Het was oogsnoep op oogsnoep op oogsnoep. Als ik de foto’s terugkijk kan ik nog steeds niet geloven wat we allemaal hebben gezien en dat terwijl we toch echt al behoorlijk wat mooie reizen hebben gemaakt. Watervallen, canyons, wilde dieren, stomende geysers, overal bergen en dennenbomen (mijn lievelingsboom). Deze reis staat denk ik in de top 3 mooiste reizen ooit!

Ook nu werd ons reisplezier vergroot dankzij de huurauto die ik kreeg via Sunny Cars. Je komt op plekken waar je anders niet kunt komen, hebt alle vrijheid en dat op een zorgeloze manier, want alle zekerheid qua verzekeringen is inclusief. Super! Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe enorm fan ik ben van het huren van een auto op een reisbestemming.

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden van de Icefields Parkway [roadtrip route]

Yellowstone, USA, Grand Prismatic Spring - Map of Joy
 

Go with the flow

Het weer zat soms erg mee en soms zo tegen dat het roet in onze planning gooide. We trotseerden klappertandend een sneeuwstorm om nog geen week later weg te branden in 31 graden. We dachten dat we precies aan het begin van het toeristenseizoen begonnen aan de reis, wat ook zo was, maar toch waren er nog meerdere wegen gesloten vanwege het slechte weer en/of werkzaamheden. Zo was de weg naar Lake Moraine gelukkig net geopend, maar was de kanoverhuur nog 3 dagen gesloten (bucketlist item waar ik dus nog voor terug mag).

Onderweg naar Yellowstone reden we via Waterton National Park in Canada en Glacier National Park in Amerika. De plekken die we in Waterton wilden bezoeken waren niet bereikbaar door afgesloten wegen door werk aan de wegen, dus van dat gebied hebben we amper iets gezien. Om Glacier hebben we heen moeten rijden, omdat de weg door het park door het slechte weer was afgesloten (er waren rotsen op de weg gerold). Maar dat het weer onvoorspelbaar is bleek wel toen het een paar dagen later nog nooit zo warm was geweest in deze delen van Canada en Amerika met een hitterecord van 31 graden. Echt extreem bizar!

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden van Yellowstone National Park

Hoogtepunten in beeld

Hier een selectie van enkele hoogtepunten daarvan met bijbehorend verhaal.

Calgary, Prince's Island Park, Alberta, Canada - Map of Joy


We startte de reis in Calgary. Bekend van de Olympische Spelen in 1988. Direct vanuit het vliegtuig, doken we onze huurauto in en reden naar het centrum. Deze stad heeft mij echt verrast. Je moet ervoor werken, maar dan vind je best wat bijzondere plekjes, zoals het Prince’s Island Park dat je hier ziet.

Herbert Lake, Alberta, Canada - Map of Joy


Een van de eerste lakes die we zagen op weg naar de Icefields Parkway was Herbert Lake. Muisstil en een perfect spiegelbeeld.

Black bear from car in Maligne, Alberta, Canada - Map of Joy


In Jasper National Park reden we via de Maligne Lake Road naar Maligne Lake en Maligne Canyon (beide ook zó mooi!). Tijdens eerdere reizen door Amerika lukte het ons niet om een beer te spotten en in dit stuk van Canada en het gebied in Amerika dat later op de planning stond leven veel beren. We hadden een missie: wij gaan een beer zien! Dat dat al op de 3e dag lukte was echt echt een magisch moment. En zo dichtbij ook. Doodstil zaten we in de auto het enorme dier te bewonderen. Later die dag zagen we er nog 2 en in Amerika een zwarte beer, bruine en een grizzly met 3 babies. Wow!!!

Bear Hill Lodge, Jasper National Park, Alberta, Canada - Map of Joy


We sliepen bijna elke nacht in een andere accommodatie, maar de Bear Hill Lodge in Jasper NP was onze favoriet. Een eigen cabin met een geweldig interieur én een openhaard om ons aan op te warmen na een dag buiten in de regen en de sneeuw. Liefde!

Spirit Island, Lake Maligne, Alberta, Canada - Map of Joy


Het wereldberoemde Spirit Island in Maligne Lake. Alleen bereikbaar per boot, maar de tocht ernaartoe is erg de moeite waard. Helaas regende het keihard, maar ik ben blij dat ik het eindelijk in het echt heb mogen zien.

Rocky Mountains in the fog, Icefields Parkway, Alberta, Canada - Map of Joy


Dit uitzicht vanaf de Icefields Parkway. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Ik heb er wel 300 foto’s van gemaakt. De Rocky Mountains, mist en dennenbomen, ahhhh.

Sunwapta Falls, Jasper National Park, Alberta, Canada - Map of Joy


Van alle watervallen die we zagen vond ik deze denk ik de allermooiste. Het is de Sunwapta Falls in Jasper National Park. De foto spreekt voor zich toch?

Bow Lake Num-Ti-Jah Lodge, Alberta, Canada - Map of Joy


De Bow Lake Num-Ti-Jah Lodge aan Bow Lake in Banff National Park. Wat een plaatje he? We hebben er geluncht en een koffie to go gehaald om tijdens een wandeling langs Bow Lake op te drinken.

Bow Lake, coffee break, Alberta, Canada - Map of Joy


Zoals je hier ziet… :)

Lake Peyto, Alberta, Canada - Map of Joy


Ik keek het meest uit naar het zien van Lake Peyto van alle lakes. We liepen er in een zonnetje naartoe en maakten onder andere deze foto. Dankzij het zonlicht kleurde het meer extra blauw. Vijf minuten later sloeg het weer om, werd het donker en liepen we in de dwarrelende sneeuw terug naar de auto. Ook dat was super speciaal. Ik ben dol op sneeuw en het was even op en top kerstmis doordat we omringd waren door dennenbomen.

Banff Alberta, Canada - Map of Joy


Het stadje Banff. Oh, wat zou ik graag willen wonen in een stadje dat wordt omringd door bergen, overal waar je kijkt.

Lake Moraine, Alberta, Canada - Map of Joy


Zo ziet Lake Moraine, één van de mooiste meren ter wereld eruit, zonder zonlicht en met regen…

Lake Moraine, Alberta, Canada - Map of Joy


En zo de volgende dag met stralend mooi weer! Ik ben zo blij dat we de moeite hebben genomen om terug te rijden naar dit meer. Deze foto is mij echt dierbaar.

Natural Bridge, Yoho National Park, British Columbia, Canada - Map of Joy


Natural Bridge, Yoho National Park, British Columbia. Ook hier een geval van timing. Het was enorm slecht weer toen we hier aankwamen, maar we besloten te wachten in de auto en een uur later klaarde het op en was er bijna niemand. Genieten van de schoonheid en de rust.

Mural with live deer, Alberta, Canada - Map of Joy


Onderweg naar Amerika reden we door een dorp waar deze muurschildering extra bijzonder was door de herten die er rond liepen. Totaal niet bang voor mensen, mooi!

Grand Prismatic Spring, Yellowstone, USA - Map of Joy


De eerste foto die ik maakte in Yellowstone National Park, Amerika. Het is de Grand Prismatic Spring. Dit beeld had ik al jaren op mijn netvlies staan. Ik wilde het enorm graag in het echt bewonderen. In het echt nog mooier dan ik dacht. Ook hier speelde de zon een grote rol. Het zonlicht en de wolken zorgde samen voor een ongekend kleurenspektakel.

Old Faithfull, Yellowstone, USA - Map of Joy


De meest bekende geyser van Yellowstone is Old Faithfull. Elke 90 minuten spuit hij meters hoog. Wij bezochten hem ’s avonds omdat het hier overdag echt een gekkenhuis kan zijn qua drukte. Nu hadden we bijna het rijk alleen. Even was ik weer in IJsland…

Norris Geyser Basin, Yellowstone, USA - Map of Joy


Norris Geyser Basin was buitenaards. Belachelijk mooie wandeling gemaakt waarbij ik niet uitgekeken raakte. Stomende en spuitende geysers, mooie bronnen, pruttelende modder. En ook hier stond ik weer versteld van de kleurenpracht.

West-Yellowstone, license plates, USA - Map of Joy


We verbleven in het dorpje West-Yellowstone om de hoek van de West-Entrance van het park. Ideaal! En het dorpje had een paar bijzondere plekjes, zoals dit restaurantje waarvan de eigenaar nummerplaten en straatnaamborden verzamelt en tentoonstelt.

Mammoth Hot Springs, Yellowstone, USA - Map of Joy


Mammoth Hot Springs is ook een gebied waar je fijn kunt wandelen en deels met de auto doorheen kunt rijden. Alsof je op een andere planeet loopt, zo gaaf!

Morning Glory Pool, Yellowstone, USA - Map of Joy


De Morning Glory Pool in het Upper Geyser Basin gebied. Kleiner dan de Grand Prismatic Spring, maar zeker een pool die gezien wilt hebben. Werkelijk prachtig!

Bison on the road, Yellowstone, USA - Map of Joy


Ook in Yellowstone zagen we veel wildlife. Het wordt vergeleken met de Afrikaanse Serengeti, waar ik jaren geleden al een deel van mijn hart aan verloor. We zagen naast beren, wilde wolven, jakhalzen, coyote’s en meer, maar vooral heel veel bizons!

Upper Geyser Basin, Yellowstone, USA - Map of Joy


Aan alles komt een eind. Dit is de laatste avond in Yellowstone. We maakten rond 9 uur een wandeling door het Upper Geyser Basin, waar het overdag enorm druk is. Nu was het heerlijk rustig. Onbetaalbaar!

Grand Prismatic Spring, Yellowstone, sunset, USA - Map of Joy


Rond zonsondergang teruggegaan naar de Grand Prismatic Spring. We kwamen precies op het juiste moment aan. Kijk eens naar die kleuren. Onvergetelijk!

Dat was hem: het reisverslag van onze roadtrip Canada en Amerika.

Praktische info
Ik vloog naar Calgary, Canada en begon en eindigde daar mijn reis. Kijk hier voor goedkope vliegtickets naar Calgary. Je kunt ook vliegen naar Salt Lake City in Amerika of Edmonton in Canada. Ik koos voor Calgary, omdat deze stad voor mijn planning het meest gunstig gelegen was.

15 comments

Marjolein 13/06/2016 - 18:47

Ik heb genoten! Echt waaaanzinnig mooie foto’s! Naast Yellowstone staan nu ook de andere NP’s op mijn lijstje. Wat heeft de natuur in Amerika toch veel te bieden <3.

Reply
Nathalie 13/06/2016 - 18:54

Dankjewel! Ik kan je heel West-USA aanraden, incl de steden Vegas en San Fran. Het is daar allemaal zo mooi en leuk!

Reply
Marjolein 14/06/2016 - 16:52

Toevallig hebben we twee jaar terug een rondreis gemaakt door West-USA en toen werd ik ook op slag verliefd. Een eerste kennismaking om nooit te vergeten! Maar ik wil zeker nog eens terug om meer van de regio te zien, de wijngaarden rond San Fran, Yellowstone, Valley of Fire, het lijkt me allemaal zo prachtig! <3

Reply
Nathalie 15/06/2016 - 08:24

Ik ook. Je kunt er elke keer weer pareltjes ontdekken he. Super reisgebied!

Reply
Leonie 13/06/2016 - 19:15

Prachtige foto’s en erg leuk verslag. Het is geweldig mooi daar! Brengt herinneringen terug aan mijn road trip nu bijna 1 jaar geleden. Zeker ook in mijn top 3 van droom bestemmingen!

Reply
Kimber - Reisgenie 14/06/2016 - 14:28

Wow, wat een heerlijk uitgebreide post! Je foto’s zijn echt prachtig. Vooral Canada lijkt me zó mooi. Hopelijk kan ik het binnen nu en een paar jaar met eigen ogen aanschouwen :).

Reply
Nathalie 15/06/2016 - 08:25

Ik hoop het voor je, want het is echt waanzinnig!

Reply
Kimber - Reisgenie 14/06/2016 - 14:28

Wow, wat een heerlijk uitgebreide post! Je foto’s zijn echt prachtig. Vooral Canada lijkt me zó mooi. Hopelijk kan ik het binnen nu en een paar jaar met eigen ogen aanschouwen :).

Reply
Rowan 15/06/2016 - 17:01

Ik ben lichtelijk jaloers, ik wil heel graag naar Canada en Yellowstone lijkt mij ook heel bijzonder!! Nog zoveel moois te ontdekken! Ik had echt even een geniet momentje tijdens het lezen van dit artikel, mooie foto’s ook!!

Reply
Nathalie 15/06/2016 - 20:05

Dankjewel, wat een mooie reactie!

Reply
Marcella 16/06/2016 - 19:40

Wauww, wat een afsluiter met die zonsondergang! Ik heb genoten van al je updates terwijl je op reis was, maar vind het ook te gek om ze hier nogmaals te bekijken. Jouw diary kan ik elke week met veel plezier bekijken, zo gaaf! De foto van jou bij Moraine Lake vind ik te gek!

Reply
Nathalie 16/06/2016 - 20:41

Wat leuk om te horen :)

Reply
Eva 23/06/2016 - 20:49

Ohhhh WAUW, wat ontzettend mooi dit. Best vervelend, nog een extra bestemming op mijn wishlist :-P Prachtige reis hebben jullie gemaakt!

Reply
Maaike 12/06/2019 - 17:26

Wauw, wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt! Wat een bijzondere foto’s ook, heel mooi. :-)

Zou je het erg vinden om jullie planning te delen inclusief start en eindpunt?

Reply
Nathalie 15/06/2019 - 12:15

Dankjewel! Je kunt in de categorie Canada en Amerika veel van deze reis terugvinden. Allerlei artikelen met tips en ook video’s.

Reply

Laat een reactie achter