Home Frankrijk Roadtrip route langs de 5 mooiste dorpjes aan de Cote d’Azur

Roadtrip route langs de 5 mooiste dorpjes aan de Cote d’Azur

geschreven door Nathalie
6 comments

Het zuiden van Frankrijk, wie is er nu niet gek op? Zon, zee, lekker eten. Tijdens een roadtrip langs de Cote d’Azur ontdekte ik verschillende dorpjes die een lust voor het oog zijn. Stuk voor stuk bijzondere plekken waar je het fijne Franse gevoel op en top beleefd. In dit artikel over een roadtrip route langs de 5 mooiste dorpjes aan de Cote d’Azur ontdek je de echte must sees.

Roadtrip route langs de 5 mooiste dorpjes Cote d'Azur, Frankrijk - Map of Joy

Èze

Tussen de grote stad Nice en Monaco, maar totaal niet met elkaar te vergelijken. Èze is gelegen op een 425 meter hoge klif en al sinds 2000 jaar voor Christus bewoond. Denk aan kleine straatjes en steegjes van kleine keien en mooi bewerkte deuren.

Door al deze factoren ziet het eruit als een sprookje. Een van de beroemdste inwoners die dit dorpje heeft gekend is dan ook niemand minder dan Walt Disney! Je begrijpt wel hoe magisch de sfeer hier moet zijn. Dit wil je echt met eigen ogen zien.

Overnachten in Eze? Klik hier voor aanbiedingen van verschillende accommodaties.

Saint-Paul-de-Vence

Liefde voor dit oh zó charmante dorpje! Saint-Paul-de-Vence is middeleeuws en telt nog geen 3500 inwoners. Het ligt op een heuvel en wordt omringd door een stadsmuur. Het is werkelijk prachtig en rustgevend, want hier wordt niets gehaast gedaan. Terwijl je door de smalle steegjes kruipt en sluipt zie je hoe de locals jeu de boules spelen, lekker buiten zitten te kletsen en met elkaar eten.

Overnachten in Saint-Paul-de-Vence? Klik hier voor aanbiedingen van verschillende accommodaties.

Saint-Paul de Vence, Zuid-Frankrijk - Map of Joy
Saint Paul de Vence, Zuid-Frankrijk - Map of Joy

Cannes

Wie heeft er nu niet van het wereldberoemde filmfestival in Cannes gehoord? In Cannes is het dan ook zien en gezien worden en dat is heel leuk om een keer in het echt mee te maken. Niet alleen in de dure winkelstraten, ook op de boulevard aan zee kijk je je ogen uit en waan je je even een filmster. Leuk: er is een kleine versie van de Walk of Fame uit Hollywood waar grote sterren uit de filmindustrie hun handafdruk hebben laten vereeuwigen op een tegel.

Overnachten in Cannes? Klik hier voor aanbiedingen van verschillende accommodaties.

Port Grimaud

Port Grimaud is de voorhaven en badplaats van het Zuid-Franse vestingstadje Grimaud. Doordat het beschikt over meerdere kanalen staat het in deze regio ook wel bekend als het Venetië van Frankrijk. Doen: bezoek in de zomermaanden de kleine winkeltjes met lokale lekkernijen als wijn en kaas. Dit kan ook op zondag op een grote markt. Lekker proeven en flink inslaan voor thuis voor een extra lang vakantiegevoel.

Overnachten in Port Grimaud? Klik hier voor aanbiedingen van verschillende accommodaties.

Port Grimaud, Zuid-Frankrijk - Map of Joy

Saint Tropez

Veel mensen denken dat Saint Tropez alleen voor de rijken is, maar ik vond de sfeer in dit historische dorpje juist heel gemoedelijk. Denk aan de hippiekant van Ibiza, maar dan in Frankrijk. Je komt er allerlei soorten mensen tegen, maar vooral fijne kunstzinnige types. In de haven liggen de duurste boten die je ooit zult zien en in de knusse straatjes kun je winkelen en uit eten gaan voor ieder budget.

Overnachten in Saint Tropez? Klik hier voor aanbiedingen van verschillende accommodaties.

Praktische informatie

De route is zoals je op de afbeelding met de map kunt zien in één dag te doen, maar het is zeker de moeite waard om rustig de tijd te nemen voor het bezoeken van de dorpjes en onderweg te logeren bij bijzondere accommodaties aan de Cote d’Azur. Vanuit Utrecht is het 12 uur rijden naar Saint Tropez. Je kunt ook vliegen naar de stad Nice en daar een auto huren. Het is sowieso een grote aanrader om ook tijd voor de stad Nice uit te trekken. Vooral het oude stadsdeel is schitterend!

De Cote d’Azur met een huurauto verkennen? Kies voor Sunny Cars. Hier huur je altijd all-inclusive, dus automatisch inclusief verzekeringen, wat een zorgeloos gevoel geeft. Ook EasyTerra Autohuur is een fijne partij om een auto bij te huren. EasyTerra Autohuur is een onafhankelijke prijsvergelijker. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in hun systeem vergeleken, zodat je als consument altijd tegen een gunstig tarief jouw huurauto bij hen kunt boeken.

Lees ook: Bezienswaardigheden Gorge du Verdon makkelijk te combineren met deze roadtrip route.

6 comments

Leo Janssens 06/01/2017 - 07:26

Port Grimaud is gebouwd in 1965 en stamt dus niet uit de middeleeuwen. Waarschijnlijk de haven maar niet het huidige dorp.

Reply
Nathalie 06/01/2017 - 09:29

Dank voor je oplettendheid. Ik heb de eerste zin verwijderd, nu is het hopelijk duidelijker.

Reply
Martijn 11/02/2018 - 21:39

Leuke route! Èze en Saint-Paul-de-Vence staan hoog op mijn verlanglijstje :)

Reply
Nathalie 12/02/2018 - 09:57

Zeker als Frankrijkliefhebber moet je die 2 pareltjes gezien hebben. Veel plezier alvast!

Reply
Martijn 01/05/2019 - 15:09

Inmiddels heb ik Èze bezocht en ik vond het misschien wel één van de mooiste kustplaatsjes van Frankrijk! Ik liep er ook de wandeling via het Nietsche-pad, een aanrader!

Reply
Nathalie 04/05/2019 - 14:54

Wat leuk om te horen Martijn en bedankt voor je supertip!

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.