Home Kroatië Rondreis Kroatië en Montenegro [reisverslag met tips]

Rondreis Kroatië en Montenegro [reisverslag met tips]

geschreven door Nathalie
2 comments

Een korte rondreis Kroatië en Montenegro. In de tweede week van oktober in 2017 met stralend zomerweer en een stuk minder toeristen. Ik verkende eerst de enorm populaire stad Dubrovnik. Een pareltje aan zee van ongekende schoonheid. Daarna werd ik betoverd door Budva en Kotor in Montenegro. Hier een reisverslag van mijn rondreis door Kroatië en Montenegro met tips.

De magie van Dubrovnik

Trap op, trap af voor oogsnoep op elke centimeter. Je beenspieren worden flink op de proef gesteld, maar bij elke stap die je zet verbaas je je over de schoonheid die je ziet. Dubrovnik is ook in de tweede week van oktober ongekend populair. Je kunt op sommige momenten bijna over de hoofden lopen in dit kleine Kroatische stadje.

Bijna iedereen komt hier om de filmlocaties te bekijken van onder andere Game of Thrones en Star Wars 8. Ik hou helemaal niet van drukte en baal er een beetje van, maar als ik om mij heen kijk kan ik er niet anders dan begrip voor opbrengen. Dubrovnik is echt heel erg uniek. Omheind door een stadsmuur, gelegen aan zee, met prachtige historische straatjes vol snoephuisjes, kerkjes etc. Niets is niet mooi aan dit stadje. Hoogtepunt is absoluut een wandeling over de stadsmuren voor mooie vergezichten en uitkijkjes op de stad.

Benieuwd naar nog meer tips voor je stedentrip Dubrovnik? Lees ook: de leukste dingen om te doen in Dubrovnik [en handige tips!]

 

Ik sliep in een appartementje in het oude stadscentrum. Een praktische keuze, want er zijn geen hotels in het oude centrum en ik wilde dolgraag in het stadje slapen om optimaal van mijn verblijf te genieten. Ik logeerde bij Nest Apartment. Basic, goed(koop) en ideaal gelegen (uitzicht over de hele stad!). Klik hier voor aanbiedingen van andere accommodaties in Dubrovnik.

Kathedraal van Dubrovnik - Map of Joy


De kathedraal van Dubrovnik in het ochtendlicht.

Kathedraal van Dubrovnik - Map of Joy


En zo mooi is de kathedraal van binnen!

Stradun, Dubrovnik - Map of Joy


De Stradun (de beroemde hoofdstraat) van bovenaf gezien. Te zien in veel films en series.

Rector's Palace, Dubrovnik - Map of Joy


Ik bij het Rector’s Palace. Wat een mooie architectuur!

OLd town Dubrovnik - Map of Joy


Eén van de vele kleine straatjes met trappen in het oude stadscentrum.

Dubrovnik Fort Lovrijenac - Map of Joy


Vlak buiten de stadsmuren vind je Fort Vrijenac op een heuvel aan zee met dit prachtige uitzicht.

Dubrovnik en het eiland Lokrum - Map of Joy


De oude stad met op de achtergrond het groene eiland Lokrum.

Groene oase Lokrum

Vanuit de haven pak ik de boot naar het eiland Lokrum. Slechts 15 minuten varen en je belandt in een groene oase die ook nog eens heerlijk rustig is. Wat een verademing. Over dit eiland maak ik in het gezelschap van pauwen en konijnen (geen grap, die lopen hier overal) een wandeling door een bos van pijnbomen en belandt bij ‘the rocks’ van Lokrum. Alsof ik op een andere planeet ben! Klimmen en klauteren en vol bewondering genieten van het landschap. Genieten met hoofdletter G. Een must do als je naar Dubrovnik gaat!

Lees ook: Rondreis Slovenië en Kroatië [reisverslag].

Lokrum Dubrovnik - Map of Joy


Direct bij aankomst in het haventje word je opgewacht door pauwen en konijnen. Heel apart om deze dieren aan zee te zien.

Lokrum  Rocks Dubrovnik - Map of Joy


The rocks op het eiland Lokrum.

Lokrum, Dubrovnik - Map of Joy


Zo groen is dit eiland!

Op naar Montenegro

Heel graag wilde ik een bezoek brengen aan het bergrijke Montenegro. Vanuit Dubrovnik maak ik een georganiseerde dagexcursie per minibus (gewoon ter plekke gegoogled en wat uitgekozen) en bezoek de plaatsen Budva en Kotor. Beide stadjes hebben net als Dubrovnik een oude stadskern die is omheind door een muur. Budva is klein, maar fijn en biedt mooie sluip-door-kruip-door-straatjes met bergen aan de ene kant en de zee aan de andere kant.

Kotor is nog veel mooier. Allereerst doordat het gelegen is aan een heus fjord! Daarnaast is het enorm bijzonder om te zien dat de stadsmuur helemaal doorloopt tegen de berg op. Alsof je naar een miniversie van de Chinese muur kijkt. De Venetiaanse invloeden die terugkomen in de architectuur maken het extra speciaal. Ik heb helaas geen tijd gehad om te overnachten in Budva of Kotor, maar ik kan dat zeker aanraden. Klik hier voor aanbiedingen van accommodaties in Budva en hier voor aanbiedingen van accommodaties in Kotor.

Budva, Montenegro - Map of Joy


Budva in Montenegro met bergen en zee.

Riva in Budva, Montenegro - Map of Joy


Leuke hotspot in Budva in de haven is Riva. Lekkere koffie en perfect uitzicht.

Kotor, Montenegro - Map of Joy


De straatjes van Kotor zijn heerlijk om doorheen te dwalen.

Bay of Kotor, Montenegro - Map of Joy
De Bay of Kotor is een waanzinnig mooi fjord in Montenegro!

2 comments

Co | Op reis met Co 24/10/2017 - 19:49

Wat een mooie reis is dat zeg! Dubrovnik staat al een tijd op mijn wishlist, maar over Montenegro hoor ik steeds vaker enthousiaste verhalen. Misschien toch maar eens een reisje die kant op maken :)

Reply
Nathalie 25/10/2017 - 09:06

Heel goed idee. Het is een makkelijk bereisbaar land, betaalbaar en bloedje mooi :)

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.