Home Engeland Rondreis Noord-Engeland [reisverslag]

Rondreis Noord-Engeland [reisverslag]

door: Nathalie
Gepubliceerd: Updated:

Van pittoreske dorpjes tot hippe steden en van ruige natuur in de bergen tot steile kliffen aan zee. Ik was al gek op Engeland, maar na deze rondreis Noord-Engeland (in maart 2016) ben ik echt verkocht. Wat een veelzijdig en mooi land is Engeland toch! In dit reisverslag een impressie van mijn avonturen met leuke tips voor jouw rondreis door Noord-Engeland.

Manchester

We begonnen onze reis in Manchester. De stad van de muziek- en voetbalhelden. We verkenden de creatieve wijk Northern Quarter met veel fijne hotspots en wandelde door het oude Castlefield waar oud en nieuw hand in hand gaan. Wat een geweldige stedentrip! Lees hier alles over de leukste wijk Northern Quarter.

Lake District

De volgende dag reden we door het Lake District. Helaas stormde het en sloeg de regen zo hard tegen de autoramen dat we de auto niet uit zijn geweest. Met de ruitenwisser op volle toeren reden we onder andere de Kirkstone Pass en de Hardknott Pass. Twee waanzinnig mooie routes, vooral de Hardknott Pass vond ik een droomroute. Eén lange slingerweg door de bergen, omringd door watervalletjes (voordeel van de regen) en loslopende schapen. Je gaat flink de hoogte in, dus op een mooie dag moet het uitzicht hier waanzinnig mooi zijn. Lees dit artikel over de mooiste roadtrip route door het Lake District.

Whitby

Op de derde dag wilden we heel graag het natuurgebied de Yorkshire Dales verkennen. We hebben een klein deel gezien, maar kwamen er al snel achter dat het weer nog slechter was geworden met regen, zware windstoten en onweer. Na een blik op de buienradar besloten we richting de kust in het oosten te rijden wat een flinke rit was, maar de pracht van de kustplaats Whitby, waar we in de stralende zon hebben gewandeld, maakte dat het absoluut waard!

Whitby (openingsfoto) is echt een plaatje dat je gezien moet hebben. We wilden ook het nabijgelegen dorpje Robin Hood’s Bay zien, maar toen we daar aankwamen viel de regen weer met bakken uit de hemel. Ai, wat balen! Via het (ook al zo mooie) National Moors Park terug richting de Yorkshire Dales gereden voor een overnachting in het prachtige Swinton Park. Een luxe kasteel waar je je echt koninklijk voelt.

York

Als New York-fanaat moest ik natuurlijk een bezoek brengen aan York, dus dat deden we op de vierde en laatste dag. Een historisch pareltje! Het staat vol oude elementen die nog schitterend bewaard zijn gebleven. Lees dit artikel over wat te doen in York.

Lees hier alle artikelen over Engeland.

Manchester, England - Map of Joy
De stad Manchester. Een ruwe diamant waar je al snel van gaat houden

Manchester, England - Map of Joy
Helden uit deze stad. Oasis, Take That, The Stone Roses…

Manchester, England - Map of Joy
De wijk Castlefield In Manchester is echt ge-wel-dig leuk!

Lake District, England - Map of Joy
Het prachtige Lake District.

Lake District, Hardknott Pass, England - Map of Joy
Dit is een stukje van de Hardknott Pass. Liefde!

Whitby, Whitby Abbey, England - Map of Joy
De overblijfselen van Whitby Abbey zijn erg mooi om te zien.

York, England - Map of Joy
Het prachtige, historische York.

York, England - Map of Joy

Dit vind je misschien ook leuk

3 comments

Daphne 31/03/2016 - 08:27

Liefde voor al dit moois. Volgens mij draagt de regen alleen maar extra bij aan de mystiek, alhoewel het natuurlijk wel balen is als je lekker over het strand wilt lopen. Ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen en foto;s.

Reply
Nathalie 31/03/2016 - 08:41

Absoluut waar. Voor mij is het mooist aan de regen de vele watervalletjes die erdoor ontstaan. Magisch!

Reply
Marcella 15/04/2016 - 21:40

Mooie foto’s Nathalie, ziet eruit als een prachtige reis!

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.