Home natuur Zo tof is een safari in Hluhluwe Umfolozi

Zo tof is een safari in Hluhluwe Umfolozi

by Nathalie
7 comments

Gek op wildlife en mooie natuur? Sla dan Hluwluhe Umfolozi niet over tijdens je reis door Zuid-Afrika. Ik werd er omringd door een kudde van 120 olifanten! Een prachtige plek voor een safari dus. Lees er meer over in dit artikel.

Nog meer activiteiten in Zuid-Afrika doen? Boek hier voordelig je tickets.

Big 5

Dit oudste park van heel Afrika heeft een totale oppervlakte van 1.000 km2, waardoor je in een dag het gebied goed kunt verkennen. Ik maakte er een safari in een jeep van een paar uur onder begeleiding van ervaren rangers. De Big 5 woont er, wat deze safari extra spannend maakt. Helaas zag ik alleen de olifant en de buffel van dat rijtje, maar dat maakte de safari niet minder indrukwekkend.

120 olifanten

Het park is werkelijk prachtig. Ik bezocht het aan het begin van de Zuid-Afrikaanse herfst. Het regende veel, waardoor er nog veel groen te bewonderen was. Het noordelijke gedeelte van dit park is dichter bebost dan het zuidelijke en daar zag ik dan ook iets heel bijzonders: een enorme kudde van 120 olifanten!

Ik had al meerdere safari’s gemaakt, maar om ineens te worden omringd door 120 olifanten én een aantal nieuwsgierige giraffen zorgde voor een onvergetelijke ervaring. Muisstil zaten we naar dit schouwspel van de dieren te bekijken. Ze stoeiden met elkaar, trokken bomen omver (dat geluid!) en lieten zich al dat verse groen goed smaken. En de giraffen stonden erbij en keken ernaar, heel gemoedelijk. De gids stond net zo versteld als wij, want ook hij had dit nog nooit eerder mogen meemaken. Verder zag ik ook een kudu, buffel (na een modder badje) en een aantal zebra’s.

Lees ook: Doen in Zuid-Afrika: safari in Pilanesberg

Praktische informatie

Mocht ik ooit weer naar Zuid-Afrika gaan dan zou ik absoluut weer dit nationale park bezoeken. Het is nog relatief onbekend en terwijl je door dit gebied rondrijdt heb je echt het gevoel dat het nog relatief ongerept is (in tegenstelling tot het Kruger Park). Je kunt verschillende tours boeken en zelfs bij het park accommodaties vinden (ideaal als je een nachtsafari wilt doen). Voor meer informatie over het park, zie hun website.

De reis die ik maakte door Zuid-Afrika had Johannesburg als start- en eindpunt met een focus op het maken van safari’s. Kijk hier voor goedkope vliegtickets naar Johannesburg. Wil je een huurauto boeken? Dan tip ik Sunny Cars. Bij hen boek je altijd all-inclusive, dus inclusief de nodige verzekeringen. Zo heb je een zorgeloze roadtrip.

Lees ook: De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika [en praktische informatie voor je reis] en 5x de leukste roadtrips in Zuid-Afrika

Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, elephant - Map of Joy
Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, elephant - Map of Joy
Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, elephant - Map of Joy
Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, giraffe - Map of Joy
Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, elephant, giraffe - Map of Joy
Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, elephant, giraffe - Map of Joy
Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, elephant, giraffe - Map of Joy
Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, kudu - Map of Joy
Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, buffelo - Map of Joy

7 comments

Inge 07/07/2016 - 08:03

Oh wat gaaf! Ik wil graag naar ZuidAfrika. Neem je mee tip zeker mee.

Reply
Simone 07/07/2016 - 08:05

Wauw, wat een prachtige foto’s. Het lijkt me zo enorm gaaf om dit mee te mogen maken. Deze reis staat zeker op mijn Bucket List. Al is deze lijst enorm lang en wordt het moelijk om een keuze te maken!

Reply
Kim 07/07/2016 - 19:20

Die olifanten! Ik ben er zelf ook geweest en ik heb ook genoeg gezien. Helaas geen hele kudde olifanten, maar wel een stel vechtende neushoorns. Dat is ook heel apart om te zien van dichtbij.

Reply
Nathalie 07/07/2016 - 19:30

Ohhh dat is ook heel bijzonder! Dat is het spannende aan een safari he, dat je nooit weet wat je gaat zien.

Reply
Caro 08/07/2016 - 19:11

Wauw wat een schitterende foto’s! Dit park ga ik zeker onthouden, fijne tip:)

Reply
Linda 03/02/2019 - 22:46

Als je naar Hluhluwe-Imfolozi gaat, houd er dan rekening mee dat de onverharde wegen moeilijk begaanbaar zijn met een gewone auto. Je hebt daar echt een 4×4 nodig, of je moet op de verharde wegen blijven, of je moet een georganiseerde drive boeken.
Wij hebben 5 weken rondgereden en zijn in 7 wildparken geweest, maar dit was het enige park waar ik had gewenst dat we een 4×4 hadden gehuurd. Er zaten zoveel diepe groeven en kuilen in de weg dat we een paar keer de bodem goed geraakt hebben.

Reply
Nathalie 04/02/2019 - 09:48

Hoi Linda, dank voor het delen van je ervaring. Ik maakte inderdaad een georganiseerde jeepsafari en dat is alweer 9 jaar geleden. Ik kan me niet herinneren dat de weg in het park toen zo slecht was, dus goed om te weten voor de reizigers die nu gaan.

Reply

Laat een reactie achter