Net zo gek op natuur als ik? Sla dan Hluwluhe Umfolozi niet over tijdens je reis door Zuid-Afrika. Ik werd er omringd door een kudde van 120 olifanten! Een prachtige plek voor een safari dus.

Nog meer activiteiten in Zuid-Afrika doen? Boek hier voordelig je tickets.

Big 5

Dit oudste park van heel Afrika heeft een totale oppervlakte van 1.000 km2, waardoor je in een dag het gebied goed kunt verkennen. Ik maakte er een safari in een jeep van een paar uur onder begeleiding van ervaren rangers. De Big 5 woont er, wat deze safari extra spannend maakt. Helaas zag ik alleen de olifant en de buffel van dat rijtje, maar dat maakte de safari niet minder indrukwekkend.

120 olifanten

Het park is werkelijk prachtig. Ik bezocht het aan het begin van de Zuid-Afrikaanse herfst. Het regende veel, waardoor er nog veel groen te bewonderen was. Het noordelijke gedeelte van dit park is dichter bebost dan het zuidelijke en daar zag ik dan ook iets heel bijzonders: een enorme kudde van 120 olifanten!

Ik had al meerdere safari’s gemaakt, maar om ineens te worden omringd door 120 olifanten én een aantal nieuwsgierige giraffen zorgde voor een onvergetelijke ervaring. Muisstil zaten we naar dit schouwspel van de dieren te bekijken. Ze stoeiden met elkaar, trokken bomen omver (dat geluid!) en lieten zich al dat verse groen goed smaken. En de giraffen stonden erbij en keken ernaar, heel gemoedelijk. De gids stond net zo versteld als wij, want ook hij had dit nog nooit eerder mogen meemaken. Verder zag ik ook een kudu, buffel (na een modder badje) en een aantal zebra’s.

Lees ook: Doen in Zuid-Afrika: safari in Pilanesberg

Praktische informatie

Mocht ik ooit weer naar Zuid-Afrika gaan dan zou ik absoluut weer dit nationale park bezoeken. Het is nog relatief onbekend en terwijl je door dit gebied rondrijdt heb je echt het gevoel dat het nog relatief ongerept is (in tegenstelling tot het Kruger Park). Je kunt verschillende tours boeken en zelfs bij het park accommodaties vinden (ideaal als je een nachtsafari wilt doen). Voor meer informatie over het park, zie hun website.

De reis die ik maakte door Zuid-Afrika had Johannesburg als start- en eindpunt met een focus op het maken van safari’s. Deze rondreis door Zuid-Afrika is vergelijkbaar met de route die ik aflegde. Een geweldige mix aan natuur, zoals de Blyde River Canyon waar ik eerder dit artikel al over schreef, maar ook de prachtige tuinroute. Kijk hier voor goedkope vliegtickets naar Johannesburg. Wil je een huurauto boeken? Dan tip ik Sunny Cars. Bij hen boek je altijd all-inclusive, dus inclusief de nodige verzekeringen. Zo heb je een zorgeloze roadtrip.

Lees ook: De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika [en praktische informatie voor je reis] en 5x de leukste roadtrips in Zuid-Afrika
.

Aanbiedingen vakanties Zuid-Afrika

Sawadee

Een rondreis met je gezin door Zuid-Afrika of een rondreis waarbij je ook buurlanden als Swaziland bezoekt? Selfdrive of georganiseerd? Bij Sawadee kun je kiezen.

FOX

Wil je een rondreis maken door Zuid-Afrika? FOX is een echte rondreis expert. Ze bieden maar liefst 21 verschillende Zuid-Afrika rondreizen.

Koning Aap

Vooral de familierondreizen door Zuid-Afrika van Koning Aap zijn aanraders. Voor reislustige ouders en kinderen. Met comfortabele hotels en een gevarieerd actief programma.

De Jong Intra vakanties

Een fly-drive, een rondreis of een Zuid-Afrika reis op maat? Bij de Jong Intra kan het allemaal. Bekijk de mogelijkheden op de website en geniet alvast van de voorpret.

Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, elephant - Map of Joy

Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, elephant - Map of Joy

Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, elephant - Map of Joy

Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, giraffe - Map of Joy

Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, elephant, giraffe - Map of Joy

Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, elephant, giraffe - Map of Joy

Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, elephant, giraffe - Map of Joy

Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, kudu - Map of Joy

Safari Hluhluwe Umfolozi, South-Africa, travel, buffelo - Map of Joy

Alles wat je wilt weten over een safari Hluhluwe Umfolozi, Zuid-Afrika - Map of Joy

7 thoughts on “Safari Hluhluwe Umfolozi, Zuid-Afrika”

  1. Wauw, wat een prachtige foto’s. Het lijkt me zo enorm gaaf om dit mee te mogen maken. Deze reis staat zeker op mijn Bucket List. Al is deze lijst enorm lang en wordt het moelijk om een keuze te maken!

  2. Die olifanten! Ik ben er zelf ook geweest en ik heb ook genoeg gezien. Helaas geen hele kudde olifanten, maar wel een stel vechtende neushoorns. Dat is ook heel apart om te zien van dichtbij.

  3. Als je naar Hluhluwe-Imfolozi gaat, houd er dan rekening mee dat de onverharde wegen moeilijk begaanbaar zijn met een gewone auto. Je hebt daar echt een 4×4 nodig, of je moet op de verharde wegen blijven, of je moet een georganiseerde drive boeken.
    Wij hebben 5 weken rondgereden en zijn in 7 wildparken geweest, maar dit was het enige park waar ik had gewenst dat we een 4×4 hadden gehuurd. Er zaten zoveel diepe groeven en kuilen in de weg dat we een paar keer de bodem goed geraakt hebben.

    1. Hoi Linda, dank voor het delen van je ervaring. Ik maakte inderdaad een georganiseerde jeepsafari en dat is alweer 9 jaar geleden. Ik kan me niet herinneren dat de weg in het park toen zo slecht was, dus goed om te weten voor de reizigers die nu gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *