Home Europa stedentrips Doen vanuit Nice: bezoek het dorpje Saint-Paul-de Vence

Doen vanuit Nice: bezoek het dorpje Saint-Paul-de Vence

by Nathalie
0 Reacties

Toen we een paar jaar geleden naar de Cote d’Azur gingen met de auto (roadtripping!) hebben we af en toe heerlijk zonder plan rondgereden. Daardoor ontdekten we een paar hele mooie, middeleeuwse, écht Franse dorpjes. Een daarvan is Saint-Paul-de-Vence. Het is heel klein, maar je komt er ogen te kort. Denk aan talloze sfeervolle slinger- en sluipstraatjes, waar de was buiten uit het raam hangt, de ouderen jeu de boule spelen en de katten languit op straat luidt liggen te spinnen. Hier weten ze wat onthaasten en genieten is.

Doen in Saint-Paul-de Vence

Bezoek één van de kunstgaleries, om de werken te bewonderen die het Provençaalse erfgoed prachtig weergeven.

Bij de ingang van het dorp vind je het beroemde plein “place du jeu de boules”, waar je -inderdaad- locals jeu de boules ziet spelen.

Ga in het dorpscentrum ook even naar de kapittelkerk, gebouwd in de 12e eeuw en uitgebreid in de 17e eeuw. Hier kun je het schilderij van de heilige Catharina van Alexandrië, geschilderd door Tintoretto zien.

Ook het museum “Fondation Maeght” is de moeite waard. Dit centrum voor moderne kunst bezit één van de grootste collecties beelden, gravuren en schilderijen uit de 20e eeuw. Maak een wandeling door de tuin versierd met beelden.

saint-paul-de-vence-frankrijk-worldly-treasury

Het dorpje telt nog geen 3500 inwoners, ligt op een heuvel (mooi uitzicht krijg je er dus ook nog bij) en wordt omringd door een stadsmuur. Echt een pareltje dat je Frankrijk vakantie compleet maakt. Ben je in Zuid-Frankrijk, ga hier dan zeker even heen om net als de locals zorgeloos te genieten.

Lees hier meer artikelen over Frankrijk.

Laat een reactie achter