Home SchotlandEdinburgh Schotse Hooglanden vanuit Edinburgh bezoeken? Dit zijn de leukste dagtours

Schotse Hooglanden vanuit Edinburgh bezoeken? Dit zijn de leukste dagtours

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Een stedentrip Edinburgh uitbreiden met een bezoek aan de prachtige Schotse Hooglanden? Dat kan! In dit artikel ontdek je hoe je de Schotse Hooglanden vanuit Edinburgh kunt bezoeken door middel van verschillende leuke, georganiseerde dagtours. Elke dagtour kun je direct boeken en mag je tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Je wordt rondgereden en hoeft niets zelf te regelen. Welke kies jij?

Lees ook: leuke, betaalbare hotels in Edinburgh

Dagtour meren en kastelen van de West Highlands

Ontdek de meren en kastelen van de Westelijke Hooglanden tijdens een dagtour naar onder andere het kasteel van Doune, Callander, Loch Lomond, het Breadalbane gebergte en meer. Maak kennis met Schotse volkshelden en hoor verhalen over beroemde veldslagen. Onderweg zie je bijvoorbeeld ook het kasteel van Kilchurn in het midden van Loch Awe. Waanzinnig mooi. Verder reis je door het land van Campbell waar je op de oevers van Loch Fyne het pittoreske dorp Inveraray vindt.

Ook de rit door de steile bergen van de Arrochar Alpen naar het grootse uitkijkpunt “Rest and Be Thankful” zul je niet snel vergeten. Vermoeide soldaten die net klaar waren met het bouwen van de militaire weg door Glencoe gaven het deze naam.
Loop een rondje rond het Loch Long en rij door naar de mooie oevers van Loch Lomond, het grootste meer van Schotland. Een geweldige dag vol moois uit de Westelijke Hooglanden. Klik hier voor meer informatie en om deze dagtour te boeken.  

Lees ook: De leukste dingen om te doen in en rond Inverness

Dagtour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

Deze georganiseerde dagtour neemt je mee naar adembenemende plekken in de Schotse Hooglanden. Je wordt door de bergachtige, historische omgeving gereden. Hoogtepunten van deze dagtour zijn het zien van het mysterieuze Glencoe, een boottocht over Loch Ness en een bezoek aan Urquhart Castle.

Onderweg zie je ook nog andere kastelen en meren. Bijvoorbeeld het imposante Stirling kasteel; de plek waar een behoorlijk aantal Schotse koningen en koninginnen werden gekroond, waaronder de beroemde Mary, Queen of Scots. Ook zie je de blauwe wateren van Loch Linnhe en bezoek je Fort William. Vervolgens rijd je door de Great Glen, waar je de glens en meren kunt bewonderen. Je passeert ook Ben Nevis, met 1244 meter de hoogste berg van Groot-Brittannië.

Op de terugweg naar Edinburgh rij je ook nog door het Grampian gebergte en het gevarieerde, bosrijke landschap van Perthshire, waaronder het prachtige bos van Atholl. ’s Avonds pauzeer je in het Victoriaanse stadje Pitlochry waar je de kans hebt om de vele overgebleven stenen Victoriaanse gebouwen te bewonderen. Als je zoekt naar een dagtocht waarop je de Schotse Hooglanden heel goed leert kennen, dan is dit de perfecte trip. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Urquhart Castle aan Loch Ness

Dagtour Oban, Lochs en Inveraray

Deze georganiseerde dagtour naar de Schotse Hooglanden vanuit Edinburgh laat je allerlei moois in de Westelijke Hooglanden ontdekken. De eerste stop is de stad Glasgow, de grootste stad van Schotland. Daarna zie je Loch Lomond, het grootste zoetwatermeer in het land. In het dorpje Luss heb je de tijd om even rond te kijken.

Ook een bezoek aan Loch Awe met het prachtige Kilchurn Castle ligt op de route. Vervolgens ga je naar Oban waar je kunt lunchen. Deze mooie Victoriaanse badplaats is erg leuk om te ontdekken. Beklim McCaig’s Tower, geniet van het uitzicht op de eilanden Mull en Kerrera, en probeer een aantal van de meest verse zeevruchten die je ooit hebt geproefd. Op de weg terug naar Edinburgh, bezoek je Inveraray, de zetel van de Campbell Clan. Ook kun je Loch Fyne bewonderen. In totaal ben je 12 uur onderweg. Een prachtige dag in de Schotse Hooglanden. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Dagtour Loch Ness & Hooglanden

Deze dagtour naar de Schotse Hooglanden vanuit Edinburgh lijkt op die hierboven beschreven staat, maar het programma is iets anders. Je verkent 12 uur lang de schoonheid van de Schotse Hooglanden in een comfortabele bus. Je vertrekt richting Stirling om een glimp van het kasteel en het Wallace Monument op te vangen. Je rijdt vervolgens door de schitterende “Pass of Glencoe”, waar je tijdens een pauze meer te weten komt over deze oogstrelende plek.

Na Loch Leven bij Ballachulish te zijn overgestoken heb je de tijd om te lunchen in de omgeving van het dorp Fort William, waarna je de route van de Caledonian Canal over de Great Glen volgt naar Fort Augustus aan Loch Ness. Hier kun je er voor kiezen om een rondvaart van ongeveer 1 uur over het meer te maken. 

Na je bezoek aan Loch Ness ga je verder in zuidoostelijke richting, waarbij je kunt genieten van het geweldige uitzicht over Loch Laggan. Werp een blik op het imposante Blair Castle, waar de hertogen van Atholl al meer dan 700 jaar wonen, voordat je pauzeert in het pittoreske Pitlochry, een prachtige victoriaanse vakantiebestemming. Daarna rij je in zuidelijke richting verder door het Kingdom of Fife, langs Perth en over de Forth Road Bridge, naast de prachtige Forth Bridge, waarna je weer in Edinburgh arriveert. Een dagtour vol hoogtepunten! Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

De leukste dingen om te doen in en rond Inverness, Glencoe, Three Sisters- Map of Joy
In de Schotse Hooglanden bij Glencoe.

Reizen naar Edinburgh

Meer lezen over Schotland? Zie ook bijvoorbeeld ook:
15x doen in Edinburgh, dit wil je niet missen!
6x leukste wijken in Edinburgh [+ te doen tips]
34x eten en drinken in Edinburgh
15x de mooiste bezienswaardigheden op Isle of Skye (+ handige tips)
Roadtrip route: mooiste route door de Hooglanden van Schotland
10x de leukste koffie adresjes in Edinburgh

Disclaimer: in dit artikel staan affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.