Home NederlandAmsterdam Woonshoppen in de Jordaan? Dit zijn de leukste adresjes

Woonshoppen in de Jordaan? Dit zijn de leukste adresjes

geschreven door Nathalie
6 comments

De Haarlemmerstraat, Haarlemmerdijk, Rozengracht en enkele andere straatjes zijn geweldig om bij te woonshoppen in de Amsterdamse Jordaan. Je vindt er allerlei bijzondere winkels met waanzinnige collecties. Niets is standaard, maar wel met zorg geselecteerd. Of je nu op zoek bent naar wereldse accessoires of grote meubels. Woonshoppen in de Jordaan? Dit zijn de leukste adresjes!

Leuke dingen doen in Amsterdam? Boek je tickets voordelig hier.

Noordermarkt

Elke maandagochtend is de Noordermarkt midden in de Jordaan dé plek voor stylisten (veel vintage voor weinig), liefhebbers van brocante en verzamelaars van bijzondere spullen.
Te vinden bij de Noorderkerk, direct om de hoek van de Westerstraat.

Lees ook: 8x eten en drinken op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord

Sukha

Vooral de styling is schitterend, waardoor je regelmatig langs wilt komen bij Sukha om je te verbazen over wat voor moois ze nu weer hebben gecreëerd. Natuurlijke materialen en kleuren voeren de boventoon. Met merken als From Africa en Bondi Wash. Een grote favoriet bij woonstilisten en woonbloggers.
Haarlemmerstraat 110

Fotocredit: Sukha

&Klevering Centraal

Hier vind je heel veel fijne accessoires en andere hebbedingen voor in en om het huis. Vaak wist je niet eens dat waar je mee in je handen staat op je verlanglijstje stond. Bij &Klevering Centraal word je spontaan verliefd op de collectie.
Haarlemmerstraat 8

Lees ook: Woonshoppen in De Pijp? Dit zijn de leukste adresjes

Aarde Werelds Wonen

Terwijl je door de winkel loopt maak je een wereldreisje. Bij Aarde Werelds Wonen staan woonitems uit Centraal Aziatische landen als Iran, Afghanistan, Pakistan en India centraal. Of je nu een nieuwe kast zoekt of een tafel, hier scoor je het.
Westerstraat 10

Fotocredit: Aarde Werelds Wonen

De Weldaad

Gevestigd in een voormalige garage vind je nieuwe en gerestaureerde meubels, historische bouwmaterialen, urban vintage producten en nieuwe woonaccessoires uit verschillende landen. De Weldaad is een heerlijk struinadres!
Noordermarkt 35-36 (& Reestraat 1)

12x shoppen in de Jordaan, Amsterdam - Map of Joy

Six and Sons

Conceptstore met een fijne mix van oud en nieuw voor je huis (en kledingkast). De eigenaren van Six and Sons reizen door heel Europa om de collectie samen te stellen. Je kunt er ook even lekker zitten en je aankoop overdenken terwijl je geniet van lekkere koffie!
Haarlemmerdijk 31

12x shoppen in de Jordaan, Amsterdam - Map of Joy

Bezoek De Negen Straatjes

Nog meer leuke winkeltjes in de Jordaan ontdekken? Lees dit artikel over de leukste winkels in De Negen Straatjes. Een uniek stukje Jordaan waar je in negen straatjes veel bijzondere winkels vindt.

Lees ook: 26x de beste high tea plekken in Amsterdam (ook take-away en thuisbezorgen)

Woonshoppen in de Jordaan? Dit zijn de leukste adresjes

6 comments

Melle 26/03/2016 - 11:41

Ondanks dat ik al ruim 2,5 jaar in Amsterdam woon vind ik het áltijd zo fijn om nieuwe plekjes te ontdekken! Als ik deze post zo lees heb ik helemaal zin om naar buiten te rennen en al die plekjes (opnieuw) te ontdekken :)

Reply
Nathalie 26/03/2016 - 21:37

Wat leuk om te horen! :)

Reply
Anneke 31/03/2016 - 08:48

Het grote avontuur is helaas gesloten! Super jammer, was 1 van mijn favo winkeltjes

Reply
Nathalie 31/03/2016 - 11:02

Oh echt? Jeetje wat jammer! Dank voor het laten weten.

Reply
Ellis 04/04/2016 - 14:06

Wauw, ik woon in de Jordaan (al twee jaar) en ik kende meerdere van deze adresjes niet eens. Dit weekend een speurtochtje doen denk ik. Leuke info :-).

Reply
Nathalie 04/04/2016 - 21:07

Leuk om te horen, veel plezier!

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.