Home Amsterdam 11x shoppen in de Jordaan

11x shoppen in de Jordaan

by Nathalie
Restored, winkelen in de Jordaan - Map of Joy

De Haarlemmerstraat, Haarlemmerdijk, Rozengracht en enkele andere straatjes zijn bij mij favoriet om te shoppen in de Amsterdamse Jordaan. In dit artikel deel ik 11 adresjes uit mijn little black book waar ik graag kom voor moois voor je interieur en kledingkast.

Leuke dingen doen in Amsterdam? Boek je tickets voordelig hier.

Noordermarkt

Elke maandagochtend is deze markt midden in de Jordaan dé plek voor stylisten (veel vintage voor weinig), liefhebbers van brocante en verzamelaars van bijzondere spullen.
bij de Noorderkerk, direct om de hoek van de Westerstraat

Restored

Oogsnoep in optima forma. Handgemaakt en uniek zijn de sleutelwoorden. Prachtige items voor je kledingkast, maar ook koffietafelboeken en prachtige items voor je interieur. Probeer hier maar eens met lege handen weg te gaan (zie openingsfoto).
Haarlemmerdijk 39

Sukha

Vooral de styling is schitterend, waardoor je regelmatig langs wilt komen om je te verbazen over wat voor moois ze nu weer hebben gecreëerd. Een grote favoriet bij woonstilisten en bloggers, maar ook voor de liefhebber van kleding en sieraden.
Haarlemmerstraat 110

&Klevering Centraal

Hier vind je heel veel fijne accessoires en andere hebbedingen voor in en om het huis. Vaak wist je niet eens dat waar je mee in je handen staat op je verlanglijstje stond. Hier wordt je spontaan verliefd op de collectie.
Haarlemmerstraat 8

Store Without a Home

De happy-factor in huis halen, dat is waar deze winkel met een heel authentieke, eigenzinnige collectie voor staat. Veel design in verschillende stijlen waar je hebberig van wordt.
Haarlemmerdijk 26

12x shoppen in de Jordaan, Amsterdam - Map of Joy

Aarde Werelds Wonen

Terwijl je door de winkel loopt maak je een wereldreisje. Hier staan woonitems uit Centraal Aziatische landen als Iran, Afghanistan, Pakistan en India centraal. Of je nu een nieuwe kast zoekt of een tafel, hier scoor je het.
Westerstraat 10

De Weldaad

Gevestigd in een voormalige garage vind je nieuwe en gerestaureerde meubels, historische bouwmaterialen, urban vintage producten en nieuwe woonaccessoires uit verschillende landen. Heerlijk struinadres!
Noordermarkt 35-36 (& Reestraat 1)

12x shoppen in de Jordaan, Amsterdam - Map of Joy

Kitsch Kitchen

LET OP: GESLOTEN!
Een ‘supermercado’ van 300 m2 bomvol kleurrijke spullen voor in en om het huis. Alles komt van ver, is fel gekleurd en oogt vrolijk. Van tafelkleden tot servies en notitieboekjes. Ariba!
Rozengracht 8-12

Six and Sons

Conceptstore met een fijne mix van oud en nieuw voor je huis en kledingkast. De eigenaren reizen door heel Europa om de collectie samen te stellen. Ook lekkere koffie!
Haarlemmerdijk 31

12x shoppen in de Jordaan, Amsterdam - Map of Joy

Raw materials

Als je een liefde hebt voor oude woonjuwelen, dan zul je aan dit adres je hart verpanden! Veel komt van over de grens is heeft een doorleefde, stoere uitstraling. Van oude deuren uit India tot grote spiegels.
Rozengracht 231

Meer hotspots in Amsterdam.

Bezoek De Negen Straatjes

Nog meer leuke winkeltjes in de Jordaan ontdekken? Lees dit artikel over de leukste winkels in De Negen Straatjes. Een uniek stukje Jordaan waar je in negen straatjes veel bijzondere winkels vindt.

11x cool shops Jordan area, Amsterdam - Map of Joy

Dit vind je misschien ook leuk

7 comments

Melle 26/03/2016 - 11:41

Ondanks dat ik al ruim 2,5 jaar in Amsterdam woon vind ik het áltijd zo fijn om nieuwe plekjes te ontdekken! Als ik deze post zo lees heb ik helemaal zin om naar buiten te rennen en al die plekjes (opnieuw) te ontdekken 🙂

Reply
Nathalie 26/03/2016 - 21:37

Wat leuk om te horen! 🙂

Reply
Anneke 31/03/2016 - 08:48

Het grote avontuur is helaas gesloten! Super jammer, was 1 van mijn favo winkeltjes

Reply
Nathalie 31/03/2016 - 11:02

Oh echt? Jeetje wat jammer! Dank voor het laten weten.

Reply
Ellis 04/04/2016 - 14:06

Wauw, ik woon in de Jordaan (al twee jaar) en ik kende meerdere van deze adresjes niet eens. Dit weekend een speurtochtje doen denk ik. Leuke info :-).

Reply
Nathalie 04/04/2016 - 21:07

Leuk om te horen, veel plezier!

Reply
11x de leukste steden in Nederland voor een dagje weg - Map of Joy 27/11/2019 - 18:35

[…] met de Haarlemmerstraat, Haarlemmerdijk en Rozengracht om te shoppen. In dit artikel deel ik 11 adresjes om te shoppen in de Jordaan waar ik graag kom voor moois voor je interieur en […]

Reply

Laat een reactie achter