Home Engeland Sky Garden, Londen

Sky Garden, Londen

by Nathalie
5 comments

Londen zien vanaf grote hoogte op een plek die je nog het meest aan een grote, publieke stadstuin doet denken? Bezoek gratis de Sky Garden.

Walkie Talkie gebouw

Toen ik in juni in Londen was en vanaf de Sky Garden beeld van Londen op Instagram postte vroegen meerdere volgers zich af waar ik was. De Sky Garden is ook nog niet zo heel lang open (pas sinds begin dit jaar). Het zit in het Walkie Talkie gebouw waar je ook meerdere hippe restaurants en bars vindt.

sky-garden-londen-map-of-joy2

sky-garden-londen-map-of-joy3

Gratis te bezoeken!

Een bezoek is gratis, maar je moet het wel via de site een dag en tijdstip reserveren. Bij de entree zijn ze behoorlijk streng. Als buitenlander moet je naast een entreebewijs ook een paspoort tonen. Daarnaast moet je zelf én je bagage -net als op het vliegveld- door een scanner. En daarbij moeten vesten, jassen en schoenen uit. De beveiliging van bijvoorbeeld het Empire State Building in New York is zelfs minder streng. Maar als je eenmaal met de lift bovenin de toren bent aangekomen heb je ook wat. Het is geweldig om Londen vanaf die hoogte te kunnen bewonderen.

sky-garden-londen-map-of-joy7

Stadstuin op grote hoogte

Dat ze ervoor gekozen hebben om overal prachtige bloemen en planten te plaatsen maakt de beleving extra bijzonder. Van hele exotische varianten tot de kruiden rozemarijn en lavendel. Je loopt rond in een soort glazen koepel op de 35e, 36e en 37e verdieping met 360 graden uitzicht over de stad. Aan één zijde (de kant van de Thames) kun je ook naar buiten. Een absolute must do.

Klik hier voor het kopen van tickets voor de leukste attracties in Londen.

Lees hier alle artikelen over Engeland.

sky-garden-londen-map-of-joy6

sky-garden-londen-map-of-joy5

sky-garden-londen-map-of-joy4

sky-garden-londen-map-of-joy

5 comments

Tea 26/08/2015 - 08:43

Wat een bijzondere plek. Die ga ik onthouden.

Reply
Stephanie 26/08/2015 - 12:46

Oh gaaf, Londen staat nog op mijn wishlist, dus ik ga de Sky Garden zeker eens bezoeken :)

Reply
Sandra 26/08/2015 - 16:46

Wat leuk om hier wat meer over te lezen! Ik weet inderdaad nog wel dat je die foto’s plaatste én ik zag het kort in je vlog. Onwijs gave plek en het maakt dat ik weer helemaal zin heb om weer eens die kant op te gaan. Ik ben er jaaaaaren geleden geweest – maar dan ook echt jaaaaren – en ik weet nog wel dat het heel erg als ’thuis komen’ voelde. Zo’n fijne vibe (en herkenbaar weer hahaha).

Reply
Nathalie 26/08/2015 - 19:01

Dan moet je snel weer gaan. Het is echt de állerleukste stad binnen een uurtje vliegen :)))

Reply
Mariska 26/08/2015 - 19:56

Ik ga eind september weer en na het -dure- bezoek aan The Shard denk ik dat we dit dan maar eens moeten gaan doen :-)

Reply

Laat een reactie achter