Home België Stedentrip België met de trein? Dit zijn de leukste!

Stedentrip België met de trein? Dit zijn de leukste!

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Een stedentrip België met de trein? Dat is vanuit Nederland zó gedaan. Je kunt snel en makkelijk online een ticket boeken bij NS International voor verschillende verbindingen. Geen gedoe met milieustickers en het vinden van een (dure) parkeerplek. In dit artikel ontdek je de leukste stedentrips in België die je met de trein kunt doen.

Antwerpen

Zin in een vakantiegevoel voor een dagje of een lekker lang weekend? Kies voor Antwerpen. Je bent er zó en toch is het heel anders dan een Nederlandse stad. Met allerlei leuke plekken om te eten en drinken, overnachten én activiteiten om te doen. Antwerpen verveelt nooit!

Boek hier je treinticket naar Antwerpen
Lees ook: Wat te doen in Antwerpen? Zie deze 23 leuke tips en bezienswaardigheden
Lees ook: 12x leuke en betaalbare hotels en B&B’s in Antwerpen
Lees ook: 35x eten en drinken in Antwerpen [de leukste food hotspots]

De Grote Markt in Antwerpen.

Brussel

Een stedentrip Brussel? De hoofdstad van België heeft alles in huis om jou te vermaken. Van beroemde bezienswaardigheden, zoals het standbeeld van Manneken Pis en het Atomium, tot de vele chocolatiers en frietzaken die niet te weerstaan zijn. En natuurlijk blijf je logeren om alles uit je stedentrip te halen.

Boek hier je treinticket naar Brussel
Lees ook: 20x bijzonder overnachten in Brussel in de leukste hotels!

De Grote Markt in Brussel.

Brugge

De stad Brugge verkennen? Je kunt er vol bewondering kijken naar de monumentale panden en historische straatjes, maar er is zoveel meer dat Brugge biedt. Van brughoppen tot de groene kant van Brugge bewonderen. En dan heb je natuurlijk al die bijzondere plekjes om lekker bij te eten en drinken en logeren nog. Hier wil je meerdere dagen van genieten.

Boek hier je treinticket naar Brugge
Lees ook: Wat te doen in Brugge? Originele tips en bezienswaardigheden
Lees ook: 34x eten en drinken in Brugge bij de leukste food hotspots
Lees ook: 13x leuke B&B’s in Brugge
Lees ook: 21x bijzondere hotels in Brugge

Gent

Een stedentrip Gent op de planning? Een heerlijk vooruitzicht, want deze prachtige stad biedt allerlei leuks. Van historische plekken bezoeken tot street art spotten en Gentse biertjes drinken. En er zijn ontzettend veel leuke plekken waar je heerlijk kunt eten. Een weekend is eigenlijk te kort.

Boek hier je treinticket naar Gent
Lees ook: Wat te doen in Gent? Zie deze 17 leuke tips en bezienswaardigheden
Lees ook: 50x eten en drinken in Gent bij de leukste food hotspots
Lees ook: 10x bijzondere accommodaties in Gent

Leuven

Op zoek naar een leuke stedentrip in Vlaanderen die minder bekend en massaal is dan Antwerpen, Brugge en Gent? Kies voor Leuven. De grootste universiteitsstad van het land, waar alles heerlijk te voet of per fiets te doen is. Met de langste toog van Europa en een leuke mix van prachtige historische en hippe plekjes.

Boek hier je treinticket naar Leuven
Lees ook: Wat te doen in Leuven? Zie deze 13 leuke tips en bezienswaardigheden
Lees ook: 35x eten en drinken in Leuven bij de leukste plekjes

De abdij in Leuven.

Luik

Luik is de grootste toeristische stad van Wallonië. Hier lopen de hoger gelegen Ardennen over in het Heuvelachtige Haspengouw. Daardoor wordt deze stad omringd met groene heuvels. Luik is ook een toffe stedentripbestemming vanwege de vele brouwerijen en proeflokalen, street art die je verspreid door de stad kunt bewonderen en de vele historische plekken. Gaat dat zien.

Boek hier je treinticket naar Luik

Hasselt

Het Belgische Hasselt is nog niet zo bekend als stedentripbestemming, maar het is toch echt een aanrader. Hasselt heeft als bijnaam ‘de hoofdstad van de smaak’. Dit komt door de vele horecazaken en food hotspots. Vooral op de Grote Markt vindt je een groot aanbod aan cafés, restaurants en tavernes. Terwijl je door de stad loopt zie je ook veel historische plekken en kun je bijzondere musea bezoeken, zoals het Modemuseum, maar ook een Japanse tuin die in de lente vol bloesem staat. Lees ook: 40x eten en drinken in Hasselt (België) bij de leukste plekjes

Boek hier je treinticket naar Hasselt

De Japanse tuin in Hasselt.

Disclaimer: in dit artikel staan affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien. Ik ontvang namelijk een kleine commissie als je via zo’n link een boeking maakt.

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.