Home Boedapest Stedentrip Boedapest tips

Stedentrip Boedapest tips

by Nathalie
9 comments

Terug uit Boedapest, de stad met twee stadsdelen. Waar ik de eerste sneeuwvlokken zag dwarrelen (november 2017), de trein pakte naar kunstenaarsdorp Szentendre en bij veel fijne adresjes in de stad neerstreek voor lekkere hapjes en drankjes. In dit reisverslag deel ik mijn stedentrip Boedapest tips.

Magisch Buda

Boedapest is inderdaad, zoals verwacht sprookjesachtig! Vooral het stadsdeel Buda zal ieders hart stelen. De pastelkleurige huisjes in straatjes met kleine keien, de prachtige paleizen en kerken, het uitzicht op Pest. Alles klopt.

Streets of Buda in Budapest - Map of Joy

Fishermans Bastion in Budapest - Map of Joy
Mijn favoriet: het Vissersmans Bastion.

Royal Palace in Budapest - Map of Joy
Het Koninklijk Paleis.

Matthias Church in Budapest - Map of Joy
De Matthiaskerk.

View from Buda in Budapest - Map of Joy

Old tram crossing bridge in Budapest - Map of Joy

Schilderachtig Szentendre

Het kunstenaarsdorpje Szentendre is een echte aanrader om te bezoeken tijdens je Boedapest citytrip. Makkelijk bereikbaar per trein. Je vindt er schilderachtige huisjes met smalle steegjes en trappetjes van steen. Het ligt net als Boedapest langs de Donau, waardoor het zomers extra heerlijk toeven is. Lees ook: doen vanuit Boedapest: maak een dagtrip naar Szentendre.

Lees ook: 20x de allerleukste dingen om te doen in Boedapest

Street in Szentendre, near Budapest - Map of Joy
Straten als deze. Ik HOU ervan.

Street in Szentendre, near Budapest - Map of Joy
Dit lijkt toch wel een Disneyfilm?

Street in Szentendre, near Budapest - Map of Joy
Die kleuren! Wat een oogsnoep.

Street in Szentendre, near Budapest - Map of Joy
Blij ei in een zijstraatje van Szentendre.

Supermaan!

Op 14 november werd iedereen over de hele wereld getrakteerd op een supermaan. Doordat het berekoud was in Boedapest was de hemel goed zichtbaar en had ik vanaf het Koninklijk Paleis fantastisch zicht op de supermaan. Ik schoot er deze foto.

Supermoon, November 2016 - Map of Joy

Slapen bij Pest Buda

Omdat Boedapest uit twee stadsdelen bestaat verbleef ik zowel in Buda als in Pest. In Buda ging ik op één oor in het nieuwe hotel Pest Buda. Het hotel is dan wel nieuw, het is het oudste hotel van de hele stad! De afgelopen 50 jaar was het gesloten, maar na een flinke renovatie is Pest Buda een boetiekhotel en Hongaarse bistro waar je blij van wordt! De oude elementen van het pand zijn goed bewaard gebleven en worden moeiteloos gemixt met design van nu. Ik had zelfs een mini SMEG koelkast op mijn kamer. Ik verbleef in de Atelier Suite, helemaal in de nok in het pand en wilde nooit meer uitchecken. Het is dat Buda zo geweldig mooi is, anders was ik niet uit de kamer gekomen.

Pest Buda Hotel in Budapest - Map of Joy
Een deel van mijn kamer. Een droom!

Breakfast at Pest Buda in Budapest - Map of Joy
Lekker ontbijten in de bistro van het hotel.

Coffee at bistro Pest Buda in Budapest - Map of Joy

En bij Gerlóczy

In Pest verbleef ik in het Gerlóczy hotel. Van oorsprong een café/brasserie, maar niet zo lang geleden hebben ze een aantal hotelkamers inpandig gecreëerd. Ook in dit boetiekhotel zijn oude elementen mooi bewaard gebleven. Het deed mij denken aan de allure van een klassiek hotel in Parijs. Het is in hartje Pest gelegen, waardoor allerlei andere leuke adresjes op loopafstand liggen.

Lees ook: 8x leuke en goedkope hotels in Boedapest.

Bathroom in Gerloczy hotel in Budapest - Map of Joy

Winebar Zona in Budapest - Map of Joy

Food hotspots in overvloed

Enkele andere hotspots waar ik met groot plezier heb gegeten en gedronken zijn onder andere Bestia, Baltazar en Spiler. Lees ook: 25x lekker en betaalbaar eten en drinken in Boedapest.

Besta restaurant in Budapest - Map of Joy

Baltazar restaurant in Budapest - Map of Joy

Spiler restaurant in Budapest - Map of Joy

9 comments

Simone 22/11/2016 - 16:20

Ahh nu moet je stoppen met al deze prachtige foto’s en reisverhalen hoor, haha. Ik ben verliefd. Deze gaat ook weer linea recta naar de Bucket List!

Reply
Nathalie 22/11/2016 - 17:03

Haha, wat een heerlijke reactie. Ik hoop dat al je reisdromen uitkomen.

Reply
Simone 23/11/2016 - 08:21

Dank je wel, Nathalie. Dat hoop ik ook! Ik denk elke dag aan alle reizen die ik nog wil en ga maken. Next stop: New York. Eerste keer Amerika. Dan kun je niet beter beginnen als in the Big Apple, right? ;-)

Ik geniet ondertussen van al jouw prachtige verhalen!

Reply
Nathalie 23/11/2016 - 16:20

Oh heeeeerlijk! Je zult er verliefd op worden. Veel plezier!

Reply
Marjolein 22/11/2016 - 21:18

Boedapest is gewoon magnifiek! Ik ging voor het eerst naartoe in april van dit jaar en ik zou direct een vliegticket kopen om terug te gaan. Er is gewoon zoveel te zien en te doen. Eigenlijk wist ik niet goed wat te verwachten, maar nu raad ik het aan iedereen aan.
Prachtige foto’s!

Reply
Marjolein 23/11/2016 - 10:26

Leuke foto’s van Budapest. Krijg zin om ook die kant op te gaan. Helaas staat het op de never ending bucketlist :)

Reply
Nathalie 23/11/2016 - 16:21

Zo’n bucketlist geeft gelukkig ook voorpret. Die reis komt wel :)

Reply
Yvonne 25/11/2016 - 22:50

Ik vond Boedapest ook echt een sprookje. Wij vlogen er destijds heen voor 1 cent! In de tijd dat je nog van die gekke acties had. Maar we hebben er wel voor 1000 euro van genoten, wat een mooie stad. Wat gaaf die supermaan trouwens, dat maakte het nog meer bijzonder. Mooie foto maakte je!

Reply
Josanne - reisbloggers 29/11/2016 - 02:56

Leuke blog!
Boedapest is een geweldige stad!
Met name het Vissersmans Bastion heeft mijn hart gestolen.
Ook het parlementsgebouw is prachtig ’s avonds.

Reply

Laat een reactie achter