Gek op street art en vind je het gaaf om artiesten live aan het werk te zien? In de wijk Belleville in Parijs kun je je hart ophalen.

Nog meer leuke dingen doen in Parijs? Klik hier voor aanbiedingen van activiteiten.

Bruisende multiculti wijk

Belleville is nog niet heel bekend, maar het is flink in opmars. Oorspronkelijk was het een dorpje dat in de Middeleeuwen is ontstaan, nu is het een bruisende arbeiderswijk met inwoners uit alle windstreken. Hotspots als Cream openen er hun deuren én steeds meer artistiekelingen vestigen zich daar. Er hangt dan ook een fijne sfeer, net zoals in het New Yorkse Brooklyn of Londense Shoreditch.

Iedereen kunstenaar

Een geweldig leuke manier om de wijk te verkennen is door middel van een street art wandeling. Online zijn verschillende routes te vinden, zoals deze. Verspreid door de buurt stuit je op verschillende kunstwerken. Absolute aanrader is de straat Rue Dénoyez waar ik de foto’s bij dit artikel maakte. Deze zit vol street art en de kans is groot dat je een artiest aan het werk kunt zien. Het is laagdrempelig; iedereen mag op de muren zijn of haar kunsten vertonen en hierdoor is er bijna dagelijks iets nieuws te zien. Soms kun je het simpelweg gekleider noemen wat je ziet, maar er zitten zeker ook hoogstandjes tussen. Juist dát maakt het zo leuk.

Lees ook:
12x bijzondere hotels in Parijs (voor Valentijn)
Doen in Parijs: bezoek Palais Royal

Street art Belleville, Paris - Map of Joy

Street art Belleville, Paris - Map of Joy

Street art Belleville, Paris - Map of Joy

Street art Belleville, Paris - Map of Joy

pin it

Street art tour in Belleville, Paris travel report by Map of Joy

4 thoughts on “Doen: street art kijken in Belleville, Parijs”

  1. Super leuk! Ik ben gek op street art. Ik vind eigenlijk dat er in elke stad een plekje moet zijn waar de creatieve mensen onder ons ongegeneerd aan de gang kunnen.. Over 1,5 week zit ik in Parijs (voor één dagje maar), wie weet zoeken we dit ook op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *