Home Frankrijk Street art kijken in Belleville, Parijs

Street art kijken in Belleville, Parijs

geschreven door Nathalie
4 comments

Gek op street art en vind je het gaaf om artiesten live aan het werk te zien? In de wijk Belleville in Parijs kun je je hart ophalen. Terwijl je hier rondloopt zie je allerlei artiesten hun kunsten vertonen en kun je eerder gemaakt werk bewonderen. Daarom zeker doen als je in Parijs bent: street art kijken in de wijk Belleville.

Nog meer leuke dingen doen in Parijs? Klik hier voor aanbiedingen van activiteiten.

Bruisende multiculti wijk

Belleville is nog niet heel bekend, maar het is flink in opmars. Oorspronkelijk was het een dorpje dat in de Middeleeuwen is ontstaan, nu is het een bruisende arbeiderswijk met inwoners uit alle windstreken. Hotspots openen er hun deuren én steeds meer artistiekelingen vestigen zich daar. Er hangt dan ook een fijne sfeer, net zoals in het New Yorkse Brooklyn of Londense Shoreditch.

Lees ook: 18x eten en drinken in Le Marais Parijs bij de leukste plekjes

Iedereen kunstenaar

Een geweldig leuke manier om de wijk te verkennen is door middel van een street art wandeling. Online zijn verschillende routes te vinden, zoals deze. Verspreid door de buurt stuit je op verschillende kunstwerken. Absolute aanrader is de straat Rue Dénoyez waar ik de foto’s bij dit artikel maakte.

Deze zit vol street art en de kans is groot dat je een artiest aan het werk kunt zien. Het is laagdrempelig; iedereen mag op de muren zijn of haar kunsten vertonen en hierdoor is er bijna dagelijks iets nieuws te zien. Soms kun je het simpelweg gekleider noemen wat je ziet, maar er zitten zeker ook hoogstandjes tussen. Juist dát maakt het zo leuk.

Lees ook:
12x bijzondere hotels in Parijs (voor Valentijn)
Doen in Parijs: bezoek Palais Royal
15x eten en drinken in Montmartre Parijs bij de leukste plekjes

Street art Belleville, Paris - Map of Joy
Street art Belleville, Paris - Map of Joy
Street art Belleville, Paris - Map of Joy
Street art Belleville, Paris - Map of Joy

4 comments

Maja 29/07/2016 - 13:05

Gaaf! mooie foto’s X Maja

Reply
Maud 02/08/2016 - 08:03

Super leuk! Ik ben gek op street art. Ik vind eigenlijk dat er in elke stad een plekje moet zijn waar de creatieve mensen onder ons ongegeneerd aan de gang kunnen.. Over 1,5 week zit ik in Parijs (voor één dagje maar), wie weet zoeken we dit ook op!

Reply
Nathalie 02/08/2016 - 08:45

Ja echt he :) Veel plezier alvast.

Reply
Rowan 04/08/2016 - 19:17

Ik ben gek op street art, dit lijk mij dus echt geweldig!

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.