Home Canada Machtig mooie Tangle Creek Falls en Sunwapta Falls, Canada

Machtig mooie Tangle Creek Falls en Sunwapta Falls, Canada

door Nathalie
8 comments

Twee betoverend mooie plekken in Alberta, Canada in één artikel. Ze zijn vlak bij elkaar te vinden, dus perfect te combineren als je tussen Banff National Park en Jasper National Park op de Icefields Parkway rijdt. Lees hier alles over de Tangle Creek Falls en Sunwapta Falls.

Direct langs de weg

Tangle Creek Falls ligt zelfs direct aan de Icefields Parkway. Vanuit de auto kun je hem al mooi bewonderen op een paar meter afstand, maar er tegenover is een parkeerplaats aangelegd. Mooi om hier even te stoppen, de benen te strekken en deze waterval van dichtbij te zien.

Tangle Creek Falls is bijna 35 meter hoog en het water valt in meerdere stapjes naar beneden. Ongelooflijk dat zulk natuurschoon gewoon direct naast één van de meest beroemde autowegen ter wereld ligt.

 

Tangle Creek Falls, Alberta, Canada - Map of Joy
Tangle Creek Falls, Alberta, Canada - Map of Joy

Perfect totaalplaatje

Als je een half uur doorrijdt richting Jasper National park kom je uit bij de Sunwapta Falls. En geloof me, die wil je gezien hebben. Vanaf de parkeerplaats hoor je het water al denderen. Als je via een bospad een klein stukje naar beneden loopt kan het niet anders dan dat je ineens “wauw!” roept.

Sunwapta Falls, Alberta, Canada - Map of Joy

Middenin de Sunwapta rivier zie je een klein eilandje, omringd door water, dennenbos en bergen op de achtergrond. Voor het eilandje schittert een waterval. Het water komt uit de Athabasca-gletsjer en doordat ik er eind mei was kon ik genieten van enorme hoeveelheden smeltwater. De waterval is met een hoogte van 18 meter en een breedte van 9 meter niet enorm groot, maar hier gaat het om het totaalplaatje waar je op slag verliefd op wordt.

Sunwapta Falls, Alberta, Canada - Map of Joy
Sunwapta Falls, Alberta, Canada - Map of Joy
Sunwapta Falls, Alberta, Canada - Map of Joy

Handig om te weten

Voor reizen naar Canada heb je een ETA, oftewel een visum nodig. Je kunt dit visum thuis aanvragen op Evisumservice.nl De kosten voor een visum Canada bedraagt € 19,95 en kan worden voldaan met iDeal, PayPal, Mistercash/Bancontact of een Creditcard.

Je kunt vanaf Amsterdam vliegen naar Calgary met o.a. KLM. Klik hier voor aanbiedingen .

Auto huren voor je reis door West-Canada? Boek van tevoren bij Sunny Cars (dit is altijd all-inclusive, dus inclusief verzekeringen!).

Lees hier alle reisverhalen over Canada.

8 comments

Rowan 27/06/2016 - 11:34

Wat een geweldige natuur zeg! Lijkt mij prachtig! Mooie foto’s heb je gemaakt!

Reply
Nathalie 27/06/2016 - 12:50

Dankjewel!

Reply
Emma Gentenaar 29/06/2016 - 04:46

Prachtige foto’s!! Ik ben net terug uit West Canada. En ik vond het echt super gaaf. Ondanks dat ik maar ‘weinig’ van de Rocky Mountains heb kunnen zien, weet ik dat ik nog een keer terugga. En dan zal ik deze mooie foto’s hopelijk ook in het echt kunnen bewonderen.

Reply
Nathalie 29/06/2016 - 08:12

Ik ga ook zeker terug. Het is té mooi en leuk :) Jij bent vast in Vancouver geweest? Ik nog niet.

Reply
Emma Gentenaar 29/06/2016 - 17:47

Ja ik ben inderdaad in Vancouver geweest. En daarnaast ook in Kelowna, Banff en Whistler. Dus nog genoeg plekken om te bezoeken in West Canada. Inmiddels ben ik weer in Toronto. Waar het weer totaal anders is. Veel plezier verder!

Reply
Nathalie 30/06/2016 - 08:27

Super tof! Veel plezier in Toronto. Lijkt me ook heel leuk.

Reply
Eva 29/06/2016 - 11:53

Ziet er geweldig uit! Ik zou Canada graag eens bezoeken, het lijkt me een fantastisch land om doorheen te reizen. Dat natuurgeweld.. <3

Reply
Marcella 06/07/2016 - 07:10

Prachtig Nathalie! Ik krijg heimwee van jouw te gekke foto’s!

Reply

Laat een reactie achter

©2023 Map of Joy – All Rights Reserved. Op deze website worden affiliate links gebruikt. Als je een aankoop doet kan het zijn dat Map of Joy daar een kleine commissie voor ontvangt.