Home Geen categorie Doen vanuit Bangkok: bezoek de indrukwekkende River Kwai

Doen vanuit Bangkok: bezoek de indrukwekkende River Kwai

by Nathalie

Een indrukwekkende must see als je in Thailand bent: The Bridge on the River Kwai, onderdeel van de Dodenspoorlijn. Het is enorm toeristisch en je krijgt er geen vrolijk vakantiegevoel van, maar dat neemt niet weg dat je hier geweest moet zijn. Indrukwekkend! Vanuit Bangkok kun je makkelijk naar de River Kwai reizen, ik deed dat met een georganiseerde meerdaagse tour.

thailand-river-kwai-worldly-treasury5

De Tweede Wereldoorlog in Thailand

De Tweede Wereldoorlog speelde zich niet alleen hier in Nederland af en het is een oorlog die niemand ooit mag vergeten. Mijn tour (geregeld vanuit Bangkok) begon met een bezoek aan het JEATH War Museum (foto hierboven, links) over de oorlog. JEATH staat voor: Japan, Engeland, Amerika, Australië, Thailand en Holland. Hier zie je onder andere de vreselijke omstandigheden waaronder de gevangenen de Birma spoorlijn, waar de brug een onderdeel van is, moesten bouwen. Heel onrealistisch om te zien. Het maakt diepe indruk. 

thailand-river-kwai-worldly-treasury

Trein richting Birma

Daarna ben ik per speedboot over de River Kwai richting de Bridge gevaren. De boottocht is prachtig. Je vaart langs kleine huisjes op palen in het water en de natuur is groener dan groen. Natuurlijk wilde ik niet alleen de Bridge zelf zien, maar ook met de trein richting Birma rijden. Daar aangekomen hoorde ik dat de trein twee uur vertraging had. Het was bloedheet, maar ik vond afleiding in een groepje boeddhistische monniken die daar aan één stuk zaten te chanten.

thailand-river-kwai-worldly-treasury4

De treinrit (zie tweede foto, rechts) is heel ontspannend. Het is echt zo’n oude boemeltrein die een geluid maakt waardoor je makkelijk wegdoezelt. Niet doen, want het uitzicht is schitterend. Gooi de ramen open en steek je kop naar buiten om alles goed te zien. Je rijdt langs kokosnotenbomen, bomen met dikke trossen bananen, rijstvelden en meer moois.

thailand-river-kwai-worldly-treasury3

thailand-river-kwai-worldly-treasury2

Lees hier alle verhalen over Thailand.

8 comments

Donna Luisa 16/06/2014 - 06:43

Wat gaaf! Ik ben zelf nog nooit in Thailand geweest maar het lijkt me super om er eens naartoe te gaan! X

Reply
Marije 16/06/2014 - 07:30

Gaaf! Mijn man en ik willen volgend jaar naar Thailand, dus ik hou je site in de gaten 🙂

Reply
Simone 16/06/2014 - 07:59

Ja, wij zijn daar inderdaad ook geweest. Prachtige plek en zeker indrukwekkend. Ook een aanrader is een overnachting in een van de rivier lodges vlak bij de brug. Prachtige plek!

Reply
Mandy 16/06/2014 - 08:16

Heel gaaf. Ik ben er 2 jaar geleden ook geweest en ik vond het ook zeker de moeite waard. Wat een inspanning en mensenlevens heeft dit gekost. Echt onvoorstelbaar en heel indrukwekkend.

Reply
Karlijn 16/06/2014 - 10:58

Voor mij is het alweer 6 jaar geleden. Ja, enorm toeristisch maar ook enorm indrukwekkend. Echt een plek waar je geweest moet zijn om de impact ervan te voelen vond ik .

Reply
Evey | Style Spy 16/06/2014 - 20:06

Indrukwekkend is het he!

Reply
Sandra 24/06/2014 - 17:15

Indrukwekkend…. Ik moet toch echt eens een ticket naar Azië boeken…

Reply
Remco 27/06/2014 - 09:15

River Kwai en Thailand in zijn geheel het is zo bijzonder. De mensen zijn aardig, het leven is er goedkoop, zoveel te zien en te doen. Afgelopen zomer met mijn 26 jaar voor de 1e keer daar geweest en het liefst zou ik er morgen weer naar terug gaan. Schitterend land!!!

Reply

Laat een reactie achter