Home lifestyle Thuis luxe slapen als in een duur hotel: review Simba matras

Thuis luxe slapen als in een duur hotel: review Simba matras

by Nathalie
1 Reacties

Ken je dat? Een hotelkamer of een B&B met een bed waar je zodra je erin kruipt wordt overvallen met een ‘ik ga hier nooit meer uit-gevoel’? Zo’n comfortabel bed dat je een enorm gevoel van luxe geeft? Ik kan daar enorm van genieten. Als voormalig woonbladredacteur maak ik op Map of Joy graag af en toe een uitstapje naar een artikel over interieur. Ik testte daarom het Simba matras om te kijken of je thuis net zo luxe kunt slapen als in een duur hotel. Lees hier mijn Simba matras review.

Kijk hier voor meer interieurinspiratie.

Wat is een Simba matras?

Een Simba matras is een bijzonder matras, omdat hij bestaat uit vijf luxueuze lagen die zich volledig naar je lichaam vormen. Dit komt door het visco-elastische traagschuim. Het matras beschikt daarnaast over 2.500 individueel verpakte conische pocketveren die afzonderlijk met je lichaam meebewegen en daardoor een dynamische ondersteuning bieden. Het hypoallergene ademende slaapoppervlak heeft ventilerende en temperatuur regelende eigenschappen. Dit zorgt voor een fris gevoel en een optimale hygiëne. De hoes is afritsbaar en wasbaar zodat je het matras altijd schoon kan houden. Ook beschikt het over een ‘Simbatex’ laag die zachte ondersteuning en een verkoelend effect biedt. De basis van het matras bestaat uit koudschuim dat onderverdeeld is in 7 druk verlagende comfortzones. Dit zorgt voor een stabiele ondersteuning op de juiste plekken voor elke slaaphouding.

Dat is nog al niet wat he? Toen ik dat allemaal las op hun vrolijke website had ik hoge verwachtingen. Ik kreeg drie weken geleden een Simba matras thuisgestuurd om te proberen en stond echt te popelen. Zodra hij opgerold als een sardientje uit de doos kwam, kwam mijn kat Simba (geen grap) aangelopen en liet zich tevreden op het matras vallen. Die is er pas na uren weer vanaf gekomen…

Simba matras review - Map of Joy

Mijn ervaringen

Simba hoopt dat je meer ontspannen en rustiger slaapt, dat je lichaam beter wordt ondersteund en je het niet te warm krijgt. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de eerste paar nachten enigszins teleurgesteld wakker werd, want ik stond op met een beetje hoge rugpijn. Ik denk dat het een kwestie van wennen was, want na een paar nachten was dat verdwenen. Wat mij wel direct opviel was dat je er niets van voelt als de ander (mijn man) zich omdraait en het omdraaien zelf (wat ik heel veel doe ’s nachts) gaat erg makkelijk. Je voelt zeker dat het matras goeie steun biedt en hij voelt echt luxe aan. Ook erop zitten is erg prettig. Daarnaast vind ik de afwerking van de zijkanten in het grijs erg mooi. Nu heb ik, zoals je op de foto ziet, een donkergrijze boxspring, dus daar past hij perfect bij, maar met de basiskleur grijs sla je nooit de plank mis in een interieur.

Of ik echt beter slaap? Eerlijk gezegd denk ik van niet, maar ik vind het matras absoluut comfortabeler dan het boxspringmatras dat ik had. Het matras is niet te zacht en ook niet te hard en elke slaaphouding ligt prettig. Ook is het matras, zoals ze beloven, niet te warm en dat je het makkelijk kunt wassen is ook erg fijn. Of het Simba matras hetzelfde gevoel van luxe geeft dat je ervaart als dat je slaapt in een duur hotel? Absoluut!

Simba matras review - Map of Joy

Goed om te weten

Een Simba matras is niet heel goedkoop, maar gelukkig ook niet ontzettend duur. Bij Simba vinden ze het geen enkel probleem als je wilt proefliggen. Sterker nog: je mag 100 nachten op een matras slapen en als het je niet bevalt komen ze het matras bij je ophalen en krijg je je geld terug. De matrassen die ze ophalen worden niet vernietigd, maar gaan naar goede doelen. Top! Het matras is via de website te bestellen in allerlei verschillende afmetingen.

1 Reacties

Marlies 20/08/2017 - 09:41

Ik ben al een tijdje op zoek naar een echt goed matras. Ik vind deze niet eens zo duur. Goeie tip!

Reply

Laat een reactie achter