Home Indonesië To share: reisverslag Bali

To share: reisverslag Bali

door Nathalie
8 comments

Een maand geleden kwamen we terug uit Bali, het eiland van de Goden. Het was een reis die ik al heel erg lang wilde maken en ik ben enorm blij dat ik er eindelijk ben geweest. We hebben, voor ons doen, veel gedaan, maar in een rustig tempo. Meestal reizen we altijd intensief rond, slapen we elke nacht ergens anders om zoveel als mogelijk te zien. Nu hadden we slechts twee uitvalsplekken gekozen: Ubud en Amed. Hierdoor hebben we inderdaad heel veel van het eiland niet gezien, maar we hebben wel intens van deze twee gebieden genoten en er alles uit gehaald wat erin zit.

Lotus Temple, Ubud

Tijdens de 10 dagen dat we op het eiland waren hebben we 5 nachten in Ubud geslapen en 4 in Amed. Ubud is het culturele hart van het eiland. De sfeer hier is heerlijk. Je komt er mensen van over de hele wereld tegen. Je kunt er goed eten, leuke dingen doen en shoppen (ik zal een aparte post maken met enkele favoriete adresjes in Ubud). Maar vooral de vele tempels en de processies die her en der gehouden worden vond ik waanzinnig. Ik hou heel erg van het mystieke. Op een scooter hebben we de omgeving verkend, van de intens groene rijstvelden en jungles tot kleine dorpjes en oogstrelende tempels (zoals Tirta Empul). Er is zoveel te zien en vrijwel alles is fotogeniek.

Amed aan de oostkust is een heel stuk minder bekend. Gelegen naast de (nog actieve) vulkaan Agung. Hier ervaar je het authentieke Bali, want er zijn nauwelijks toeristen. Er scharrelen overal kippen en varkentjes rond, kinderen spelen na schooltijd in zee, vrouwen zijn druk met offeren en de mannen zoeken de hele dag op zee naar vis. We hebben hier een beach bungalowtje aan zee gehuurd. Het strand kon je bijna een privé-strand noemen (bijna niemand te zien op een dag). Je kunt hier snorkelen, duiken en heel veel niets doen. Er zijn een paar warungs (eettentjes) en dat was het wel. Ook hier hebben we één dag een scooter gehuurd en hebben we onder andere Tirta Ganga bezocht.

Hier een selectie van de enorme hoeveelheid foto’s die ik heb gemaakt. Zie de bijschriften voor meer info.

Meisje offert en bid in Ubud.

Jungle in Ubud. De natuur daar is zo rijk en mooi!

Onderweg… Wat werken de locals hier hard!

 Tirta Empul waar je een ‘waterwassing’ kunt ondergaan. Ik was van plan dit te doen, maar het was zó enorm druk met toeristen…

Monkey Forrest in Ubud. Schitterend bos (jungle) met overal apen(streken).

De details. Balinezen zijn een ster in stilstaan bij een moment. Even een bloemetje neerleggen. Zo simpel en mooi!

                    Een processie in Ubud waar we toevallig tegenaan liepen. Mooi!

Alle tinten groen zie je op Bali, helemaal in de eindeloze rijstvelden.

Titra Ganga, met water uit de Ganges (precies; uit India, wat dus onmogelijk is, maar wel een schitterend tempelcomplex).  

Zonsondergang achter de vulkaan Agung in Amed.

English summary: This post is a review of my trip to Bali. A beautiful island with lovely people, amazing jungles, gorgeous temples and delicious food! The pictures show some of the highlights. We mainly vistited the area of Ubud and Amed (on the east coast).  

 

8 comments

Samira 12/11/2012 - 11:59

Prachtige foto’s Nathalie!
En dat aapje, haha wat een boefje :D

Fijne week, liefs Xx

Reply
Nathalie 12/11/2012 - 14:01

Dankje meis!

Reply
Stephanie 12/11/2012 - 14:40

Leuk verslag en mooie imposante foto’s. :-)

Reply
Louise - 30sMagazine 13/11/2012 - 12:59

Leuk! Wil meteen weer terug :-S

Reply
Hanke 14/11/2012 - 00:08

Wat een leuk reisverslag! De foto’s zijn heel mooi. Bali is gelukkig nog steeds prachtig. Vriendelijke mensen hè. Ik heb duidelijk te weinig gezien en ik wil zeker ook nog een keer terug. Dat aapje is geweldig. Is vast familie van de aapjes in de Monkey forest in Pangan Daran. Die zijn daar ook cheeky :).

Reply
Desiree 15/11/2012 - 22:51

mooi.. dat aapjeheeft mijn hart gestolen Superleuke foto!

Reply
Michelle @ The World is a Book 18/11/2012 - 22:56

Super leuk verslag en prachtige foto’s!

Reply
Nathalie 19/11/2012 - 08:46

Dankjewel!

Reply

Laat een reactie achter