Home Italië Roadtrip Noord-Italië terugblik

Roadtrip Noord-Italië terugblik

by Nathalie
8 comments

comomeer-worldly-treasury-italie-reizen

Het is alweer even geleden, maar in september 2009 maakte we een geweldige roadtrip door het noorden van Italië. We verbleven een paar dagen aan het Comomeer (zie foto van mij hierboven) en daarna aan het Gardameer. Allebei oogstrelend! Omringd door bergen en kleine, fotogenieke dorpjes. We hebben de roadtrip compleet gemaakt door de grote, bekende steden Milaan, Verona en Venetië ook te bezoeken. Hierbij een korte terugblik.

milaan-worldly-treasury-italie-reizen

Milaan is vooral shoppen en zien en gezien worden. Alles is verfijnd en elegant aan deze stad. Je moet voor de meeste winkels dan ook wel een flinke portemonnee hebben, maar window shoppen en mensen kijken is ook super leuk.

verona-worldly-treasury-italie-reizen

Verona is wereldberoemd door Romeo en Juliet en heeft een ontzettend fijne, typisch Italiaanse sfeer. Het is toeristisch, maar toch heel authentiek en écht romatisch. Kleine slingerstraatjes, veel barretjes en restaurants om neer te ploffen. Erg fijn!

venetie-worldly-treasury-italie-reizen

Aan Venetië had ik tijdens een eerder bezoek al mijn hart verloren. Ik hou zo enorm van deze stad. Slenteren door oude straatjes, wandelen over bruggetjes, varen in een gondel… Alsof je in een sprookje rondwandelt!

sirmione-worldly-treasury-italie-reizen

Ook rondom de meren zijn geweldig leuke dorpjes te bezoeken. Zo vond ik Sirmione aan het Gardameer ontzettend leuk om doorheen te struinen en eindeloos Italiaanse ijsjes en pizza’s te eten.

Lees hier meer artikelen over Italië.

8 comments

Joyce 20/09/2013 - 07:38

Oeh al deze steden staan nog hoog op mijn verlanglijstje! De enige Italiaanse stad die ik tot nu toe heb bezocht is namelijk Rome – mijn vader is niet zo’n fan van Italianen hahaha! Dus nu staat een roadtrip naar Italië hoog op mijn verlanglijstje, Verona en Venetië lijken me vooral geweldig! <3

Reply
Nathalie 20/09/2013 - 07:40

Jaaa, Verona en Venetië zijn fantastisch. De mooiste, leukste, geweldigste :-) Zeker doen!

Reply
Debby 20/09/2013 - 08:50

Ohh wat mooi zeg! Ik kom echt nooit in Italië, omdat ik zo’n Spanje addict ben, maar dat moet ik echt eens gaan doen.

Reply
Michelle @ The World is a Book 20/09/2013 - 20:12

Oooh wat lijkt me dat een fijne trip en wat een mooie steden allemaal!

Reply
Marcella 24/09/2013 - 13:36

Ook nog op m’n wishlist. Lijkt me heel fijn om daar rond te reizen en mooie plaatsjes te bezoeken. Top!

Reply
Wanda 29/09/2013 - 16:07

Leuke blog! Drie jaar geleden waren we aan het Comomeer en daarvoor aan het Gardameer. Comomeer was leuk en authentiek maar buiten het merengebied was er voor ons niet zoveel te beleven. Gardameer heeft meer plaatsjes waar het leuk vertoeven is en is zeker buiten het hoogseizoen leuk om te verkennen.

Reply
Karbonkel 01/05/2014 - 10:38

Ik wil ook heel graag op roadtrip volgend jaar en dan naar Italië, of naar Frankrijk en Spanje. Ik ben al eens in Rimini en San Marino geweest, vond ik heel mooi en leuk! Ik vond Venetië trouwens vreselijk, groot riool.

Reply
Nathalie 01/05/2014 - 11:04

San Marino en Rimini vond ik ook leuk. Zeker doen die roadtrip!

Reply

Laat een reactie achter