Home stedentrips Trinidad, Cuba in beeld

Trinidad, Cuba in beeld

by Nathalie
4 comments

trinidad-cuba-map-of-joy1

Kleur, historie en authenticiteit vandaag uit Cuba. Mijn vriend Jasper was begin deze maand een aantal dagen in Cuba en bezocht de stad Trinidad dat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uiteraard heb ik hem gevraagd foto’s te maken én een video. Kijk je mee?

trinidad-cuba-map-of-joy4

Het provinciestadje, iets ten noorden van de baai van Ancon aan de Cubaanse zuidkust heeft de authenticiteit en koloniale sfeer van de Spaanse 16e eeuw bewaard. Denk aan kleurrijke huizen met typische smeedwerken raampartijen. Prachtig!

trinidad-cuba-map-of-joy2

Het pittoreske centrum heeft een aantal mooie bezienswaardigheden, maar het allerleukst om te zien is het dagelijks leven dat aan je voorbij trekt. Mensen die op straat producten ruilen, sleutelen aan hun oldtimer, muziek maken in de zon. Niemand die zich ergens druk om maakt. Gewoon genieten in het hier en nu.

trinidad-cuba-map-of-joy3

Tip: Op een groot plein vlakbij Plaza Mayor treden elke avond live bandjes op waarop zowel door de lokale bevolking als door de toeristen de salsa op wordt gedanst. Maar, dit is behoorlijk toeristisch. Loop een klein stukje door naar de Calle Amargura naar het Casa de la Músíca en feest met vrijwel alleen maar locals.

Een filmpje van aantal locals die muziek op straat maken.

Meer reisfilmpjes zien? Bekijk mijn YouTube-kanaal.

4 comments

Stéphanie | Expeditie Aardbol 18/03/2015 - 09:58

Fantastisch stadje lijkt me. Al veel moois over gelezen!

Reply
Eva - eighty7 18/03/2015 - 13:42

Mooie foto’s!

Reply
Denise @eventjes 18/03/2015 - 16:41

Herkenbare foto’s! Ja, Trinidad is mooi! En Havana ook! En Pinar… Prachtig! Dat wil ik ook nog steeds eens op mijn blog zetten.

Reply
Emile 18/03/2015 - 22:18

Leuk om iets van Jaspers ervaring terug te zien op het net. Het verschil met Havanna is groot, ook al waan je jezelf daar ook 50 jaar terug.

Reply

Laat een reactie achter