Home natuur Waarom een vakantie op La Palma fantastisch is

Waarom een vakantie op La Palma fantastisch is

door Nathalie
2 comments

Naar een Canarisch eiland, maar dan het liefst zonder massatoerisme? La Palma, ook wel bekend als ‘La Isla Bonita’, is dan iets voor jou. Dit groenste eiland van de Canarische Eilanden is een echt wandeleiland. De natuur is er adembenemend! In dit artikel 6x bijzonderheden van Canarisch eiland La Palma, waardoor je gelijk begrijpt waarom om vakantie La Palma fantastisch is. Stiekem is La Palma misschien wel het mooiste Canarische eiland…

6x bijzonderheden van Canarisch eiland La Palma  - Map of Joy

Lees ook: Welk eiland van de Canarische eilanden moet je kiezen [+ te doen tips]

Over La Palma

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een bijzondere vakantiebestemming door de veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland staat hierdoor bekend als een paradijs voor wandelaars. Op zoek naar rust? Ook dan is La Palma een echte aanrader. Het is er namelijk nog relatief rustig.

Het klimaat is contrastrijk. Het dorpje Tazacorte staat bekend vanwege het halen van de meeste zonuren van Europa, maar in de bergen op La Palma kan het zelfs sneeuwen. Daarnaast is La Palma één van de natste eilanden van de Canarische Eilanden, maar dit is dan ook de reden waarom het eiland zo rijk aan natuur is.

Groen eiland

La Palma is het groenste Canarische eiland en is erkend als biosfeerreservaat, wat genoeg zegt over de lokale biodiversiteit. Eén van de bijzonderheden van Canarisch eiland La Palma is dan ook dat het een weelderige groene oase waar je als natuurfanaat dolgelukkig van wordt. Met het groene regenwoud in het noorden en de rustgevende dennenbossen in het centrale gedeelte zie je hier alle tinten groen tijdens je vakantie La Palma.

6x bijzonderheden van Canarisch eiland La Palma  - Map of Joy

1500 kilometer aan wandelpaden

De natuur op La Palma is niet alleen bloedmooi, het biedt ook een uitgebreid netwerk van zo’n 1500 kilometer aan wandelpaden. Bijzonder: oorspronkelijk werden deze paden gebruikt door de inwoners en hun ezels. Nu kun jij je rukzakje pakken en ze zelf in alle rust verkennen. De routes worden allemaal duidelijk aangegeven en laten je alle hoekjes van het eiland zien.

La Palma met een huurauto verkennen? Kies voor Sunny Cars. Hier huur je altijd all-inclusive, dus automatisch inclusief verzekeringen, wat een zorgeloos gevoel geeft.

Kleinschalige accommodaties

Op La Palma vind je geen grote resorts, wel kleine en gezellige hotels en ‘casas rurales’ waar je tijdens je vakantie op la Palma kunt verblijven. De locals (de Palmeros) houden van de rust die op het eiland heerst en hechten veel waarde aan gemoedelijkheid en gezelligheid. Ze ontvangen vakantiegangers met open armen wat je vakantiebeleving nog specialer maakt. Op zoek naar een bijzondere accommodatie op La Palma? Klik hier voor aanbiedingen.

Lees ook: 5x de mooiste wandelroutes op Canarisch eiland La Palma

Vulkanisch gebied

Alle Canarische eilanden zijn ontstaan vulkanen, maar op La Palma zijn de aanwezige vulkanen nog het meest actief. De Tenequia vulkaan barstte voor het laatst uit in 1971. Deze uitbarsting heeft een bijna buitenaards vulkaanlandschap gecreëerd wat je gezien wilt hebben. Daar komt nog eens bij dat La Palma één van de grootste vulkaankraters ter wereld heeft. De krater bij de Caldera de Taburiente is zo’n 28 bij 10 kilometer groot en 1500 meter diep. Het is dan ook een must om het nationale park rond deze krater te bezoeken tijdens je vakantie op La Palma. Met recht één van de mooiste bezienswaardigheden van La Palma.

6x bijzonderheden van Canarisch eiland La Palma  - Map of Joy

Zwarte zandstranden

Doordat La Palma zoveel vulkanische activiteit heeft vind je er alleen zwarte zandstranden van heel fijn lavazand. Dit ziet er heel surrealistisch uit. Het lijkt wel alsof je op de maan bent. Aan de westkust vind je de meest populaire stranden. In de avond moet je hier zijn om de zon in de zee te zien zakken. Playa de Puerto Naos is 600 meter breed en is één van de meest interessante plaatsen op La Palma. Het heeft een aantal gezellige barretjes en een duikschool.

Verrukkelijke wijn

La Palma heeft een bijzondere keuken. Geïnspireerd door de lokaal verbouwde rietsuiker en wijnproductie, die in het begin van de 16de eeuw geëxporteerd werden naar de Vlaamse haven in Portugal. Er werden toen ook de eerste wijngaarden aangelegd. Leuk weetje: de wijn van La Isla Bonita werd bij vele edellieden in Europa aan tafel geschonken en wordt zelfs genoemd in literatuurklassiekers van onder andere William Shakespeare. Bij Bodegas Teneguia en Teneguía Winery kun je genieten van een wijnproeverij.

Lees ook:
10x food hotspots Ibiza
10x leuke en betaalbare accommodaties op Ibiza
12x bijzondere en betaalbare accommodaties in Barcelona
12x leuke accommodaties op Formentera

Meer weten over La Palma? Zie: visitlapalma.es

Waarom een vakantie op La Palma fantastisch is - Map of Joy

2 comments

Linda | travellersoftheworld 16/06/2018 - 17:34

La Palma is een eiland waar je maar weinig over leest, maar het klinkt als een hele leuke bestemming en ziet er ook leuk en bijzonder uit!

Reply
Nathalie 17/06/2018 - 16:08

Dank voor je reactie Linda, dat vind ik ook :)

Reply

Laat een reactie achter