Home natuur Vakantie in de lente in Zwitserland [een reisverslag]

Vakantie in de lente in Zwitserland [een reisverslag]

geschreven door Nathalie
5 comments

Knusse dorpjes, groene heuvels, koeien met grote bellen om hun nek en overal waar je kijkt bergen. De tweede week van mei 2018 was ik samen met mijn man en hond een week in het Zwitserse kanton Bern (centraal Zwitserland) en zagen we al dit moois elke dag. Op Instagram heb ik al de foto’s gedeeld; hierbij ook onze ervaringen met vakantie in de lente in Zwitserland. Gewoon met onze eigen auto vanuit Nederland.

Lees ook: Vakantietips Lauterbrunnen [droombestemming in Zwitserland]

Zwitserland vakantie met hond - Map of Joy

Verblijven in Innertkirchen

We wilden graag verblijven in een vakantiehuis. Niet alleen om ons even een local te voelen (daar houden we van), maar ook om de kosten te drukken (Zwitserland is dúúr) door dagelijks zelf te koken en omdat we ruimte wilden voor onze hond Neo die mee was. We kozen voor het dorpje Innertkirchen in het Hasli dal. Een klein dorpje met maar weinig inwoners, centraal gelegen en natuurrijk.

We verbleven voor ons gevoel echt in de bergen in vakantiehuis Chalet Hasli. Voorzien van een compleet ingerichte keuken, moderne badkamer, goeie bedden, terras met barbecue en zelfs een sauna. We betaalden voor een week ongeveer € 670,- inclusief schoonmaakkosten. Kijk hier voor meer informatie en om te boeken. Neo mocht hier gratis verblijven dus het verblijf was echt Woef Welkom proof. Zie mijn andere website Woef Welkom voor nog meer tips voor reizen met een hond.

vakantiehuis Zwitserland met hond - Map of Joy

Innertkirchen in de lente, Zwitserland - Map of Joy

Innertkirchen in de lente, Zwitserland - Map of Joy

Overal watervallen

Ik had een beeld van Zwitserland, namelijk dat het bestond uit allemaal kleine, knusse dorpjes tussen de bergen. Dat beeld klopte, maar het was qua natuur nog zoveel mooier dan ik had gehoopt. De maand mei is perfect als je nog de laatste resten sneeuw wilt zien, maar ook als je gek bent op watervallen. Ondanks dat we een week lang prachtig weer hadden met maar een enkele regenbui klaterde er werkelijk op ongelooflijk veel plekken prachtige watervallen langs de bergen naar beneden. Hoogtepunt was het dorpje Lauterbrunnen waar je op een klein oppervlak maar liefst 72(!) watervallen ziet! Intens gelukkig werd ik ervan.

Zwitserland natuur, kanton Bern - Map of Joy

Zwitserland, Lauterbrunnen - Map of Joy

Lauterbrunnen, Zwitserland - Map of Joy

Kampvuur in de natuur

Wat ik ook geweldig vind is het feit dat je op veel mooie plekken een vuurtje mag stoken. Meestal staat er een hutje met brandhout bij en ligt er zelfs een rooster waar je vlees en groente op kunt leggen. Tot nu toe zag ik dit alleen in Zweden en Canada, maar dat er hier zelfs brandhout voor je wordt neergelegd is toch schitterend? Het viel mij ook op dat Zwitserland enorm schoon is. Iedereen ruimt gewoon netjes zijn rommel op.

Kampvuur, natuur, Zwitserland - Map of Joy

Wandelen in Kandersteg

Als je gek bent op wandelen dan is dit een perfecte regio voor jou. Er zijn ontzettend veel hikingtrails tussen de bergen aangelegd voor verschillende typen wandelaars. Wij besloten een hike te maken in het dorpje Kandersteg. We sloegen het eerste stuk dat stijl omhoog gaat over door de gondel te nemen (we reisden natuurlijk ook met onze hond, waar we rekening mee moesten houden). Ook hier was het geen enkel probleem om de hond (gratis) mee te nemen.

Na zeven minuten stap je uit en is het uitzicht over Kandersteg betoverend! Je kunt hier een rodelbahn pakken (doen!) en wandelen naar het Oeschinensee meer. Een meer zó blauw, ingeklemd door bergen, dat ik eerder alleen in Canada zag.

Lees er meer over > prachtige, makkelijke wandeling in Kandersteg door de bergen

Hiken in Kandersteg, Zwitserland - Map of Joy

Hiken in Kandersteg, Zwitserland - Map of Joy

Hiken in Kandersteg met hond, Zwitserland - Map of Joy

Moois aan de Thunersee

Roadtrippen door deze regio is een feestje. Eén van de mooiste stukjes is rond het Thunersee meer. We maakten een stop in de stad Thun waar we door het oude stadscentrum wandelde en vonden aan het meer een stukje verderop het prachtige Oberhofen kasteel. Een plek waarvan je direct geloofd dat Disney er inspiratie uit haalde.

Thun, Zwitserland - Map of Joy

Oberhofen, Zwitserland - Map of Joy

Koeien en schapen in het groen

Ook typisch Zwitserland zijn de vele koeien in de groene en gele (door de vele paardenbloemen) valleien. Je ziet weinig platte velden, maar heel veel heuvels tussen de bergen waar koeien met grote bellen om de nek genieten van het gras. Als ze aan de wandel gaan is het geluid van de bellen soms oorverdovend. In de ochtend kun je zien hoe ze van stal worden gehaald en in de avond weer op stal gaan. Je ziet en hoort dan hele kuddes wandelen. Ook zagen we veel kuddes met schapen wat het lentegeluk compleet maakte.

Ziwtserland koeien - Map of Joy

Ziwtserland schapen - Map of Joy

Wandelen door kloof Aareschlucht

Eén van de mooiste en leukste dingen die we hebben gedaan is wandelen door de kloof Aareschlucht. Een kloof uitgesleten door de rivier de Aare. Aan de zijkant is een hoog wandelpad aangelegd en loop je deels door grotten. De lengte van de kloof is 1400 meter. Waanzinnig!

Lees ook: Doen in Meiringen: wandelen door kloof Aareschlucht

Aareschlucht, Zwitserland - Map of Joy

Vakantie in de lente in Zwitserland [een reisverslag] - Map of Joy

5 comments

chucky1012 02/06/2018 - 17:11

Het lijkt me zo fijn die frisse lucht!
De natuur is prachtig.

Reply
Yvonne 04/05/2019 - 12:45

Wat schitterend daar zeg. Super mooie foto van je hond met die bergen met sneeuwrestjes op de achtergrond <3 Wij gaan komende zomer ook een paar dagen naar Zwitserland, wel een heel ander gebied. Maar ik heb er gelijk helemaal zin in. Ken het verder nog niet zo goed (alleen van doorreis en vage herinneringen van vroeger), maar het klinkt echt fantastisch. Op het prijsniveau na :)

Reply
Nathalie 04/05/2019 - 14:56

Wat leuk om te horen Yvonne. Het is allemaal mooi daar, je zult je ogen uitkijken. Ik heb nog wat verhalen en tips te vertellen over Zwitserland, binnenkort meer op de site :)

Reply
Hilde 07/12/2019 - 14:51

Ik was op zoek naar info over wandelen in Zwitserland … Ben er als kind jarenlang op vakantie geweest, maar nu zou ik er na al die jaren nog eens graag terug naartoe willen gaan. Ik kwam hier bij jouw verhaal uit en wat zie ik ? Behalve een heel verhaal met leuke tips en mooie foto’s, zie ik ineens ook jullie hond in beeld …. een Kooiker !!! Hoe leuk is dit ! Wij hebben ook een Kooikertje die altijd en overal met ons mee op reis gaat. Geweldig :-) Dus dit ziet er voor mij nu al helemaal veelbelovend uit ! Ik neem dit verslag mee in gedachten en wie weet … misschien reizen wij ook wel eens naar deze mooie plek !

Reply
Nathalie 09/12/2019 - 16:24

Wat leuk om te horen! Ken je mijn andere website Woef Welkom al? Daar nog veel meer tips over reizen met een hond (en onze kooiker is vaak in beeld). Zie http://www.woefwelkom.nl

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.