Home DuitslandBerlijn Reisverslag stedentrip Berlijn zomer 2016

Reisverslag stedentrip Berlijn zomer 2016

geschreven door Nathalie
8 comments

Een uitgebreid reisverslag van mijn derde trip naar Berlijn (augustus 2016) waar ik afgelopen week weer 5 dagen was. De tijd vloog voorbij en ik heb weer veel leuks gezien en gedaan. Eeuwige liefde voor deze Duitse stad. Kijk je mee naar de hoogtepunten?

Nieuwe street art spotten

Ik had deze keer niet echt een vastgelegd plan van wat ik per se wilde doen of zien. Omdat ik de stad al redelijk goed ken en omdat ik echt even aan een break van werk toe was (constant hotspotten is allang niet alleen een hobby meer) was het erg fijn om op het moment zelf te beslissen waar ik zin in had.

Direct nadat ik met de trein aan kwam heb ik mijn koffer gedropt in het appartement waar ik sliep en ben naar de Bülowstrasse gegaan om daar nieuwe street art te spotten. Vooral het gebouw dat helemaal in het teken staat van het heelal is prachtig. Een terechte Instagramhit. Als kind had ik er heel wat voor over gehad om zulke muren in mijn slaapkamer te hebben (ben altijd een sucker voor sterretjes geweest). In het gebouw is zelfs een street art museum! Zie dit artikel over street art in Berlijn.

 

Ook nog even een ritje met buslijn 100 door de stad gemaakt. Een aanrader, want voor 2,70 zie je alle highlights in één keer.

berlijn-bulowstrasse-street-art-map-of-joy


In de Bülowstrasse.

Berlin, Raw-gelände, Urban Spree - Map of Joy

Urban Spree, Raw-gelände

Berlin, Raw-gelände, Haubentacher pool - Map of Joy

Zwembad Haubentacher, Raw-gelände

Lievelingsbuurt Friedrichshain

De eerste volle dag in Berlijn ging ik naar de wijk Friedrichshain. Nog steeds mijn favoriete wijk (zie 5x de leukste wijken in Berlijn met veel tips). Ik struinde over het Raw-gelände (simpelweg hemels), dronk koffie in het Michelberger Hotel (daar word ik altijd als een magneet naartoe getrokken) en at bij vegan hotspot The Bowl. Ook liep ik zoals altijd langs de East Side Gallery. Dat deed deze keer een beetje pijn, want er staan nu hekken voor de Berlijnse muur en veel mooie street art is verdwenen! Gelukkig zag ik aan de achterkant nog wat artiesten aan het werk.

Even in het zonnetje zitten aan de Spree en kijken naar de mooie Oberbaumbrücke brug maakte veel goed. Dit is voor mij één van de mooiste beelden van de stad. Daarna over de brug richting het terrein van Badeschiff gelopen in Kreuzberg. Het was vrij fris, dus bij Badeschiff was niet veel te beleven maar dat terrein vind ik zo gaaf. Allemaal oude gebouwen en street art. Aan het water gezeten bij Freischwimmer. Ik had even het idee dat ik weer in Bangkok was, bijzonder! Ook Biertuin Birgit & Bier is een aanrader. Heerlijke sfeer!

Michelberger Hotel, Berlin - Map of Joy

Michelberger Hotel

Vegan hot spot The Bowl, Berlin - Map of Joy

The Bowl

Berlin, Spree, Oberbaumbrucke - Map of Joy
East Side Gallery, Berlin, street art - Map of Joy
Birgit & Bier, beergarden, hotspot, Berlin - Map of Joy

Birgit & Bier

Freischwimmer, Berlin, hotspot, Kreuzberg - Map of Joy

Freischwimmer aan het water. Zo’n fijn plekje!

Street art, Badeschiff, Kreuzberg, Berlin - Map of Joy

Dit is wat Berlijn met mij doet. Dansen op straat alsof niemand kijkt ;)

Heel veel wandelen

De dag erna waren Kreuzberg en Neukölnn weer aan de beurt. Ik wandelde door de mooie Graefestrasse, belandde op een gezellige Turkse markt en bewonderde street art. Eindelijk streek ik neer bij droom hotspot Roamers Café, waarvan de cappuccino mijn lievelings is en ik kwijl op de styling (natuurlijke materialen en veel planten) van de toko.

Ook ging ik naar Klunkerkranich boven op het dak van de shoppingmall van Neukölnn. Wat ontzettend gaaf is dat! Denk aan een kruidentuin, rooftop bar, strandtent op grote hoogte. Alleen voor het uitzicht al een must go. Door naar Tempelhof. Het park dat ooit een luchthaven was. Als ik in Berlijn ben moet ik hier even over de oude start- en landingsbanen lopen.

Graefestrasse, Kreuzberg, Berlin - Map of Joy

De mooie Graefestrasse in Kreuzberg

Roamers Café, Kreuzberg, Berlin - Map of Joy

Roamers Café

Street art Kreuzberg, Berlin - Map of Joy
Klunkerkranich, Neukölnn Berlin - Map of Joy

Klunkerkranich, Neukölnn

Los op een festival!

De zaterdag stond in het teken van het Pure and Crafted festival. Het werd gehouden op het terrein van de oude Postbahnhof naast de Ostbahnhof. Ik vind dat stukje in Friedrichshain altijd mooi om te zien, vanwege de oude gebouwen, en nu kon ik een paar van die gebouwen van binnen bewonderen tijdens het festival. Het festival stond in het teken van handgemaakte producten, motoren en muziek. Bijzondere combi! Ik heb niet echt iets met motoren, maar vond het wel leuk om te zien hoe die bikers vol trots hun motor showde. Ook het live aan het werk zien van lokale ontwerpers was tof. Er werden t-shirts gedrukt, armbanden van metaal gesmeed, tattoos gezet etc. Maar ik kwam voor Noel Gallagher, waar ik al sinds 1994 fan van ben. En hij was weer waanzinnig net als de gezellige Berliners die het feest compleet maakte. Dit was mijn tweede festival in Berlijn en ik HOU ervan.

Pure and Crafted Festival Berlin, Noel Gallagher - Map of Joy

Heerlijke Berlijnse zondag

Zondagen zijn in Berlijn altijd ontzettend fijn. Ik ben weer naar het Mauerpark gegaan om te genieten van de optredende artiesten, lekker te eten en te schatzoeken op de markt. Zie 5x de leukste markten in Berlijn voor meer tips.

In het centrum ben ik even naar de Hackescher Höfe en Haus Schwarzenberg gegaan. De hofjes zijn mooi en je vindt er verschillende leuke adresjes. Haus Schwarzenberg zit vol street art en je kunt er op verschillende plekken een drankje doen. Om de relaxte zondag compleet te maken heb ik gewandeld door het groene hart van de stad: Tiergarten. Bij Café am Neuen See (biertuin aan een meer) genoten van het zonnetje en lekker mensen gekeken.

Via een wandeling langs de dierentuin naar Bikini Berlin gegaan. Ik sliep twee jaar geleden on het toenmalige nieuwe Bikini Berlin Hotel en wilde het graag nog eens zien. Helaas was de bijbehorende concept mall met winkelfavoriet Gestalten gesloten en stond er een rij om de Monkey Bar in te mogen. Duidelijk enorm popualir geworden!

Mauerpark Berlin, vintage flea market - Map of Joy

Mauerpark vlooienmarkt

Hackesche Hofe Berlin - Map of Joy

Hackesche Höfe

Haus Schwarzenberg hotspot Berlin - Map of Joy

Haus Scwarzenberger

Cafe am Neuen See, Tiergarten, Berlin, hotspot - Map of Joy

Cafe am Neuen See in Tiergarten

Bikini Berlin Hotel - Map of Joy

Bikini Berlin Hotel. En ja ik heb weer geschommeld!

Alles bij elkaar was het weer super om in de grootste speeltuin van Duitsland te zijn. Ik kan geen genoeg krijgen van deze stad. Elke keer weer ontmoet ik bijzondere mensen, zie ik mooie initiatieven en kom ik met veel inspiratie thuis.

8 comments

Natasja 18/08/2016 - 14:13

Nu kan ik eindelijk eens zeggen, wat een fijne stad! Ik was er natuurlijk maar veel te kort maar snap nu al waarom zoveel mensen zo ontzettend blij worden van Berlijn! <3

Reply
Nathalie 18/08/2016 - 18:57

Jaaaa precies :) Je gaat vast snel weer terug he?

Reply
Natasja 19/08/2016 - 11:20

Ik denk dat ik voor volgend jaar wel weer een bezoekje ga plannen ja! :D

Reply
Caro 18/08/2016 - 17:10

Leuke plekken noem je! Vooral die Bülowstrasse ga ik onthouden voor mijn volgende trip naar Berlijn. De streetart is er geweldig:)

Reply
Eva 19/08/2016 - 14:22

Tof dat je Noel hebt gezien op dat festival, heel gaaf! En fijne spots zie ik terugkomen in je diary :))

Reply
Nathalie 19/08/2016 - 15:18

Het was de perfecte combi weer van stad en festival :)

Reply
Simone | Simone's Kitchen 20/08/2016 - 07:25

Nice! Mooi geworden je website Nathalie en Berlijn…. zucht… heimwee!

Reply
Inge 20/08/2016 - 07:49

Wat vertel je leuk over Berlijn. Ik ben enthousiast!

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.