Een videoverslag van mijn bezoek aan Manchester, Engeland, april 2016. De stad van de muziek- en voetbalhelden. We verkenden de creatieve wijk Northern Quarter met veel fijne hotspots en wandelde door het oude Castlefield waar oud en nieuw hand in hand gaan. Wat een geweldige stedentrip! Lees hier 9x food hotspots in het Northern Quarter in Manchester.

9 thoughts on “Video: korte stedentrip Manchester”

 1. Ziet er tof uit! Op zoek naar info voor mijn vakantie, o.a. naar Manchester volgende maand (ga een paar weken varen op een narrowboat en ben van plan 1 of 2 dagen in Castlefields aan te meren). Verrassend hoe genegeerd deze stad wordt en hoe weinig leuke reisverhalen er te vinden zijn over de stad. (Soms is dat juist een goed teken haha)

   1. Ben weer terug 🙂 Wat een toffe, creatieve, toeristenloze en nuchtere stad. We hebben overnacht in Castlefield, op ons bootje, toplocatie!

    Alleen al varend kom je ook achter de wat mindere kanten, vooral buiten het citytrip-gebied. Armoede, zoals je wel vaker ziet in dit deel van de UK, daklozen, drugsproblemen (nog nooit zoveel injectienaalden gezien, en dat voor iemand die een jaar op de bloedafname in een ziekenhuis heeft gewerkt ;)), verval van wijken waarin is geïnvesteerd 5 jaar geleden maar nu duidelijk niet meer… Wat wel ongelovelijk mooi was, was de graffiti en straatkunst, en de humor en nuchterheid van de mensen. Duidelijk een stad waar gewoond en geleefd wordt, een échte stad 🙂

    1. Bedankt voor je verslag! Ik denk dat de mindere kanten die je noemt niet persé typisch voor Manchester zijn, maar voor vele steden. Ben heel blij dat je het tof hebt gehad. Castlefield is een plaatje he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *