Home dichtbij op reis Wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval

Wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval

door: Nathalie
Gepubliceerd: Updated:

Wandelen in de Eifel in Duitsland? Een goed idee, want het oude vulkaanlandschap vol groen leent zich perfect voor mooie wandelingen. In dit artikel lees je alles over wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval. Een bijzonder stukje natuur waar je wordt getrakteerd op het zien van een oogstrelend natuurfenomeen.

Lees ook: 3x de allerleukste kerstmarkten in de Eifel en 18x de mooiste plekken in de Eifel (deze wil je niet missen!)

Waar ligt de Eifel?

De Eifel in Duitsland is dé ideale bestemming als je naar het buitenland wilt, maar niet ver wilt rijden. Het ligt op zo’n 3 uur rijden van Utrecht en 1 uur rijden van Maastricht en toch is het totaal anders. Je vindt er rust en natuur in een glooiend landschap, maar ook veel leuke dorpjes waar je gezellig doorheen kunt struinen, zoals Cochem, Monschau en Bad Münstereifel. En doordat het zo dichtbij de grens van België ligt, kun je het ook nog combineren met een bezoek aan onze zuiderburen.

Lees ook: wat te doen in Cochem? Allerlei tips en bezienswaardigheden

Wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval

Wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval

De heuvels en bossen van de Eifel in Duitsland zijn een top bestemming om wandelend te verkennen. Eén van mijn favoriete wandelingen in de Eifel is die naar de Dreimühlen waterval (ook wel de Nohner waterval of Drömmeler Spröetz genoemd). Dit is de grootste en meest bekende waterval in de Duitse Eifel.

Hij is 12 meter breed en het water valt over de klippen van het zogenaamde middeldevonisch kalkgesteente in het wijde Ahbachdal. Dit doet de waterval al zeker sinds het einde van de IJstijd. Indrukwekkend!

Geologisch gezien is deze waterval nog heel jong, maar dat doet niets af aan de schoonheid ervan. De Dreimühlen waterval is ook niet zozeer bijzonder door zijn grootte, maar wel door de kleuren en het feit dat deze waterval jaarlijks een stukje groeit en je hem van heel dichtbij kunt zien! Je kunt erlangs lopen en ook bovenop de waterval is een uitkijkpunt gemaakt.

Met de hond wandelen bij de Dreimühlen waterval? Dat kan! Lees meer in dit artikel op mijn andere website Woef Welkom.

Wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval
Het avontuurlijke pad.

Twee wandelroutes naar de Dreimühlen waterval

Vanaf de parkeerplaats is het een kleine kilometer lopen naar de Dreimühlen waterval in de Eifel. Je kunt de waterval op twee verschillende manieren bereiken: over een verhard pad of over een avontuurlijk pad door het bos langs het water. Het verharde pad is voor iedereen goed te lopen.

Kies je voor het avontuurlijke pad? Denk eraan om schoenen aan te trekken die vies mogen worden als het heeft geregend. Dit pad is heel mooi en leuk, maar ook erg modderig. Als je niet goed ter been bent zou ik dit wandelpad ook niet nemen. Je kunt ook een hele andere wandeling maken, met verschillende lengtes, daarvoor kun je de bordjes volgen.

Lees ook: Dit zijn de 5 mooiste steden en dorpjes in de Eifel [+ wat te doen tips]

Wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval

Waar parkeren bij de Dreimühlen waterval?

Wij parkeerden bij Parkplatz Wasserfall Driemühlen. Het navigatieadres is: Nohner Mühle 2, 54578 Nohn. De parkeerplaats zit een paar honderd meter vóór dit adres. Je kunt de auto hier gratis parkeren op een kleine parkeerplaats, maar als deze vol is kun je ook de auto langs de weg parkeren. Dit is de weg L68.

Lees ook: bijzondere accommodaties in de Eifel

Wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval

Een leuke stedentrip in de Eifel maken? Kies voor het prachtige stadje Monschau. Zie het uitgebreide artikel wat te doen in Monschau? Allerlei tips en bezienswaardigheden.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.