Home dichtbij op reis Wandelen over de Liebesbankweg in de Harz

Wandelen over de Liebesbankweg in de Harz

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Op zoek naar een bijzondere, makkelijke wandeling in de Harz in Duitsland? Kies voor de Liebesbankweg. Dit is een leuke route door een afwisselend natuurgebied, waar je onderweg allerlei kunstzinnige bankjes tegenkomt die iets met de liefde te maken hebben. Goed te doen voor jong en oud.

Starten met de Liebesbankweg wandeling

Je kunt de auto op twee plekken parkeren, en daardoor zijn er twee startplekken voor deze wandeling in de Harz. Je kunt parkeren bij de Stabkirche of bij Parkplatz Auerhahn. Beide parkeerplaatsen zijn gratis. Je kunt bij beide parkeerplaatsen linksom of rechtsom met de wandeling beginnen. Wat jij wilt. Je loopt namelijk uiteindelijk een rondje.

Goed om te weten: heb je een hond en wil je deze wandeling met de hond maken? Dat mag! Lees er meer over in het artikel met de hond wandelen over de Liebesbankweg op mijn andere website Woef Welkom.

Wandelen over de Liebesbankweg in de Harz

Wandelen over de Liebesbankweg in de Harz

De complete wandeling is ongeveer 7 kilometer. Als je doorloopt doe je er 2 uur over, maar het is leuker om af en toe te stoppen bij een zogenaamd liefdesbankje en de omgeving te bewonderen. Ook kun je eten en drinken meenemen en onderweg picknicken.

Het gebied bestaat uit bos, heuvels, meren en een berg waar je omheen wandelt. Dit maakt deze wandeling leuk en gevarieerd, want je ziet telkens nieuwe dingen. Als je goed oplet zie je af en toe een eekhoorntje tussen de bomen door wegschieten.

En dan zijn er natuurlijk nog de liefdesbankjes. In totaal vind je er 25. De meeste bankjes zijn van hout en zijn versierd met hartjes, maar er zijn ook andere figuren op te vinden en kunstwerken van marmer, steen een ijzer te bewonderen langs deze wandelroute.

Lees ook: 20x leuke accommodaties in de Harz [en de hond mag mee]

Wandelen over de Liebesbankweg in de Harz
Wandelen over de Liebesbankweg in de Harz

Stempels verzamelen

Ook leuk: net als op andere plekken in de Harz kun je hier wandelstempels verzamelen. Op deze route zijn het er drie. Ze zitten in een rode brievenbus. Als je met kids deze leuke wandeling in de Harz gaat lopen, dan maakt het verzamelen van deze stempels de wandeling natuurlijk extra leuk.

Er zijn verspreid door de Harz, maar liefst 222 stempelplekken te vinden! Wil je weten hoe je aan een stempelboekje komt en waar je deze stempelplekken kunt vinden? Neem een kijkje op deze website.

Lees ook: Bijzondere, korte wandeling in de Harz bij Oderteich

Wandelen over de Liebesbankweg in de Harz
Wandelen over de Liebesbankweg in de Harz

De Stabkirche bezoeken

Wil je de Stabkirche die op de route ligt bezoeken? Het is een bijzonder bouwwerk om te zien. Het houten kunstwerk van de Gustav-Adolf-kerk in Hahnenklee-Bockswiese wordt zonder spijkers en schroeven bij elkaar gehouden. Honden mogen hier niet naar binnen. Entree is 2,- per persoon.

Lees ook: 4x de mooiste steden in de Harz [en wat je er kunt doen]

Wandelen over de Liebesbankweg in de Harz, de Stabkirche een kerk van hout
Wandelen over de Liebesbankweg in de Harz

Praktische informatie over de Liebesbankweg

Het terrein waarover je wandelt is niet moeilijk. Op sommige stukken loop je over een grindpad en op andere over zandpaden. Hier en daar is het uitkijken voor een kronkelende boomwortel over een pad. Soms loop je een stukje naar beneden of omhoog. We zagen behoorlijk wat oudere mensen met wandelstokken deze route lopen.

Je wandelt langs verschillende meren waarvan het water wordt gebruikt voor het maken van drinkwater. Daarom is het niet toegestaan om te zwemmen in het water.

Lees ook: 21x de leukste cadeaus voor wandelaars

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.