Home NederlandFriesland Wandelen op Terschelling? Dit zijn de 6 mooiste wandelingen

Wandelen op Terschelling? Dit zijn de 6 mooiste wandelingen

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Terschelling is het ideale Waddeneiland om te wandelen. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want de natuur op het eiland is erg divers. Van het prachtige brede strand tot het bos en van uitkijkduinen tot aan de heide, er is voor ieder wat wils. Ook wandelen op Terschelling? In dit artikel deelt Lara van LaraReist.nl, als ex-eilander, 6 wandelingen die je langs de mooiste plekken in de natuur op Terschelling brengen.

Lees ook: Wellness aan zee? Dat kan op deze leuke vakantieparken!

Wandelen in de omgeving van West-Terschelling

“Op West, het dorp waar je aankomt met de boot, vind je drie prachtige plekken die je goed kunt combineren in één wandeling! Begin je wandeling bij Dodemanskisten, een meertje in de duinen omgeven door bomen. Ook staat er een schattig huisje wat de sfeer van dit stukje helemaal compleet maakt.

Wandel vervolgens door naar het Seinpaalduin waarvandaan je een uniek uitzicht hebt op vuurtoren de Brandaris en het dorp, de haven met de aankomende en vertrekkende boten en het Groene Strand. Bij helder weer kun je zelfs buureiland Vlieland zien liggen!

Vanaf dit duin wandel je gemakkelijk naar beneden en kom je uit bij het Groene Strand. Loop zo ver je wilt over dit strand en vergeet niet om daarna nog even over de pier heen te lopen, die vind je net voorbij het Zeeliedenmonument.” Meer weten? Zie deze route van Staatsbosbeheer.

Wandelen bij het Duinmeertje van Hee

“Het Duinmeertje van Hee is een prachtig meertje, tussen de, je raadt het al: duinen. Loop rondom het meertje, klim op het hoge Arjensduin en geniet van het uitzicht en van de ‘eenzame boom’ die bovenop dit duin staat.

Vergeet bij mooi weer niet je zwemkleding mee te nemen, want het Duinmeertje van Hee is ook de ideale plek om in het water te plonsen. Vanaf dit meertje wandel je ook gemakkelijk naar het gezellige Koffie en Theehuis de Bessenschuur.”

Wandelen door het Koreabos bij het Geitenweitje

“Vlakbij het middelste dorp Midsland vind je het Koreabos. Het bos is niet zo groot, maar het is wel een supermooi stukje om te wandelen. Daarnaast vind je voor het bos het zogenoemde Geitenweitje, een klein meertje wat ook wordt gebruikt als ijsbaan in de winter.

Het meertje met op de achtergrond het bos is een mooi gezicht. Achter het bos vind je de duinen waar je heerlijk doorheen kunt struinen. Als je wilt kun je zelfs helemaal naar Midsland aan Zee wandelen.”

Lees ook: 13x overnachten in een huisje aan zee [en je hond mag mee!]

Strandwandeling Formerum aan Zee

“Wat je natuurlijk niet mag overslaan als je op een eiland bent is het maken van een mooie strandwandeling. De stranden op Terschelling zijn heel uitgestrekt, soms wel 1 kilometer breed. Je vindt maar weinig andere stranden zo breed als die op Terschelling!

Het mooiste en gezelligste stukje strand is wat mij betreft bij Formerum aan Zee. En niet alleen het strand zelf is daar prachtig, ook vind je verstopt in de duinen bunkers uit de Tweede Wereldoorlog: WW2 Bunkerstelling Margot. Loop door de loopgraven richting het strand en je komt uit bij een van mijn favoriete onbekendere uitzichtpunten op Terschelling.

Hier staat een bunker bovenop het duin waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het strand, de zee en de duinen. Bij helder weer kun je zelfs de kerk van Midsland zien. Wandel daarna verder door de duinen en kom uit op het strand. Na je wandeling haal je een bakje koffie bij het gemoedelijke Strandhotel Terschelling.”

Lees ook: 18x leuke accommodaties op Terschelling

Wandelen door het Hoornerbos

“Je wandeling door het Hoornerbos begin je het best vanaf de Duinweg, wandel vanaf hier het bos in richting het strand. Je komt zowel smalle als brede paden tegen in het Hoornerbos en je wordt omringd door dennen-, loof- en naaldbomen, maar ook kun je verschillende orchideeën tegenkomen.

Onderweg loop je langs Kaap Hoorn waar je even een pauze kunt houden om wat te drinken of te eten. Dit is een strandtent die achter de duinen zit in plaats van op het strand, dit brengt een knusse en gezellige sfeer met zich mee.” Meer weten? Zie deze route van Staatsbosbeheer.”

Lees ook: Wandelen op Texel? Dit zijn de 7 leukste wandelingen

Wandelen naar het Drenkelingenhuisje

“Helemaal aan de oostkant van Terschelling vind je op het strand het Drenkelingenhuisje. Dit huisje diende vroeger als schuilplaats voor schipbreukelingen, nu is het vooral een mooi gezicht op een verder leeg strand.

Hoe je hier komt? Begin je wandeling bij de Wierschuur en wandel via de Duinen, langs natuurgebied de Boschplaat naar het Drenkelingenhuisje. Voor de terugweg kun je kiezen om over het strand te gaan, of neem dezelfde weg terug. Dit is een aardig stukje wandelen, zo’n 15 kilometer in totaal, maar zeker de moeite waard!”

Dit vind je misschien ook leuk: verblijven in Strandhotel Seeduyn op Vlieland.

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.