Home natuur Prachtige, makkelijke wandeling in Kandersteg door de bergen

Prachtige, makkelijke wandeling in Kandersteg door de bergen

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Als je houdt van wandelen door de natuur, maar niet te lang of moeilijk dan is deze wandeling in het dorpje Kandersteg in Zwitserland iets voor jou. Je loopt door dennenbossen, langs watervallen, bezoekt het Oeschinensee meer en hebt uitzicht op prachtige bergen. En reis je net als wij met je hond? Dan kan deze mee.

Wat heb je nodig voor deze wandeling in Kandersteg?

Trek voor deze wandeling stevige wandelschoenen aan. Je kunt het ook op gympen lopen, maar voor je eigen comfort is het niet aan te raden. De paden zijn gemaakt van zand en grind, dus het hebben van grip is fijn. Het weer kan wisselend zijn op deze hoogte, dus trek laagjes aan. Ook is het in de lente en de zomer wijs om zonnebrandcrème te smeren en mee te nemen. Onderweg kom je bankjes tegen, dus het is leuk om onderweg te picknicken. Neem sowieso een fles water mee.

Om comfortabel te wandelen is een kleine, niet zware rugzak fijn. Ik neem zelf ook mijn grote camera niet mee op zulke wandelingen, maar neem foto’s met mijn telefoon. Tegenwoordig kun je hier hele goeie foto’s mee maken. Bekijk de telefoons van Huawei bijvoorbeeld eens, die hebben zelfs een hoogwaardige Leicalens! Ook beschikken deze telefoons over een uitgebreide nabewerkingsmodus waarin je de foto’s kunt bewerken. Wil je het echt serieus aanpakken dan kun je zelfs de Pro-modus gebruiken, die je onder meer de ISO-waarde en witbalans laat instellen.

Prachtige, makkelijke wandeling in Kandersteg door de bergen - Map of Joy

De gondel in

Het eerste stuk van de wandeling is behoorlijk steil. Het is te lopen, maar wij vonden het ook leuk om een deel met de gondel af te leggen. Bovendien hadden we onze hond mee en was zo’n steile wandeling ook voor hem niet prettig. Meer reistips met de hond? Bekijk mijn andere blog Woef Welkom.

De hond mocht gratis mee in de compleet afgesloten gondel. Wij betaalden bij de Bergbahnen Kandersteg (waar je ook je auto parkeert) ongeveer € 18,- per persoon. Zie deze website voor de actuele vertrektijden en tarieven. Na een rit van zeven minuten stap je uit en is het uitzicht over Kandersteg betoverend!

Prachtige, makkelijke wandeling in Kandersteg door de bergen - Map of Joy

Met de rodelbaan

Iets heel bijzonders doen? Je kunt op de plek waar je uit de gondel stapt een rodelbaan pakken. Dit mag alleen of met z’n tweeën en kinderen vanaf 3 jaar mogen onder begeleiding mee. Vanaf 8 jaar mag een kind zelf de rodelbaan op. Erg bijzonder om op grote hoogte, tussen de bergen in een soort achtbaantje te racen. Zie deze website voor meer informatie.

Prachtige, makkelijke wandeling in Kandersteg door de bergen, rodelbahn Kandersteg - Map of Joy
Prachtige, makkelijke wandeling in Kandersteg door de bergen, Oeschinensee Meer - Map of Joy

Het Oeschinensee meer bezoeken

Het is ongeveer 20 minuten wandelen over een goed wandelpad naar het Oeschinensee meer. Een prachtig emerald gekleurd meer ingeklemd tussen bergen. Er is een restaurant met een terras waar je van deze plek kunt genieten, maar we zagen ook mensen picknicken en zelfs worstjes braden boven een zelfgemaakt vuurtje op het strandachtige gedeelte. Dit is zo’n plek waarvan het uitzicht je nooit zal vervelen. Intens genieten.

Prachtige, makkelijke wandeling in Kandersteg door de bergen, Oeschinensee Meer - Map of Joy
Prachtige, makkelijke wandeling in Kandersteg door de bergen, Oeschinensee Meer - Map of Joy

Wandeling terug naar het dorp

Vanaf het Oeschinensee meer kun je in ongeveer 90 minuten (in een rustig tempo) terug naar het dorp in het dal wandelen. Je wandelt langs dennenbossen, ziet meerdere watervallen en hebt constant uitzicht op Kandersteg en de bergen. Eén en al oogsnoep.

Onderweg kun je pauzeren bij verschillende bankjes wat met het mooie uitzicht zeker aan te raden is. Op sommige stukken is het best steil, maar als je goed ter been bent is deze wandeling prima te doen. Alles bij elkaar is dit een heerlijke wandeling en leuke activiteit die een halve dag duurt.

Prachtige, makkelijke wandeling in Kandersteg door de bergen - Map of Joy
Prachtige, makkelijke wandeling in Kandersteg door de bergen - Map of Joy

Lees ook:
Doen in Meiringen: wandelen door kloof Aareschlucht
Vakantie in de lente in Zwitserland [een reisverslag]
Vakantietips Lauterbrunnen [droombestemming in Zwitserland]

Disclaimer: af en toe maak ik gebruik van affiliate of gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.