Home Engeland Wat te doen in Hampstead: één van de leukste wijken in Londen

Wat te doen in Hampstead: één van de leukste wijken in Londen

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Ken jij de wijk Hampstead in Londen al? Het ligt in het noorden van de stad en is zeer de moeite waard om te bezoeken tijdens je stedentrip Londen. Het bijzondere aan Hampstead is dat het voelt als een dorp in de stad. Je hebt één “drukke” hoofdstraat en verder vooral veel kleine steegjes en laantjes waar je fijn kunt ronddwalen. Er is zelfs een bos! Ontdek in dit artikel mijn tips voor wat te doen in Hampstead.

Bewonder de mooie straatjes

In deze schilderachtige wijk heb je meerdere mooie straatjes. Ik vind het altijd heerlijk om er doorheen te dwalen. Een paar mooie straatjes die erg de moeite waard zijn: Perrin’s Court, de straten rondom Well Walk, Church Row, Back Lane en Streatley Place. Maar laat je vooral verrassen! Let vooral ook op de kleurrijke deuren van de mooie huizen. Een lust voor het oog.

Bezoek de Hampstead Pergola and Hill Gardens

Deze prachtige pergola en tuinen bieden een rustige en schilderachtige plek om te wandelen. Ooit was het privé bezit, maar nu is het voor iedereen toegankelijk. Het is een verborgen juweeltje met een historische uitstraling die je niet wilt missen als je Hampstead bezoekt.

Eet en drink bij The Holly Bush

De meest geweldige, knusse pub van Hampstead is zonder twijfel de The Holly Bush. Het is een historische pub met een traditioneel karakter, gevestigd in een prachtig 18e-eeuws pand (alleen de buitenkant is al zeer fotogeniek). Erg leuk voor een drankje, maar je kunt er ook goed eten. Geen plek bij The Holly Bush? Ook The Wells Tavern is een dikke aanrader.


Ga antiekshoppen op de Flask Walk

Hou je van antiekwinkeltjes? Dan moet je de straat Flask Walk niet overslaan. Hier kun je leuke vintage parels scoren bij verschillende adresjes. Er zijn ook galerieën waar je bijzondere kunst kunt kopen.

Wandel door het groene Hampstead Heath

Hampstead, en dan vooral het deel Hampstead Heath, is erg groen en je kunt er zelfs door een bos lopen en zwemmen in meertjes. Dit deel van Hampstead is eigenlijk een uitgestrekt park en heidegebied waar je echt vergeet dat je in de grootste stad van Europa bent. Het is een oase van rust waar je eekhoornjes en vossen kunt tegenkomen.


Picknick op Parliament Hill

Hampstead Heath is een perfecte plek voor een picknick, vooral als je doorloopt naar Parliament Hill. Vanaf deze heuvel, met een hoogte van 98 meter, heb je namelijk geweldig uitzicht op de stad. Je ziet onder andere St Paul’s Cathedral en Westminster.

Smul van koffie en taart bij Ginger & White

Toe aan koffie en een stuk taart? Dan is Ginger & White een erg leuk adresje. Ook de broodjes (vooral die met zelfgemaakte pindakaas) zijn niet te versmaden. Elke dag van de week geopend.


Bezoek het Burgh House

Wil je een museum bezoeken in Hampstead? Er zijn er meerdere, maar het Burgh House vind ik persoonlijk het meest interessant. Dit historische Queen Anne-huis aan New End Square is de thuisbasis van het Hampstead Museum. De permanente collectie toont de geschiedenis en ontwikkeling van Hampstead door middel van verschillende tentoonstellingen met interessante feiten en memorabilia.


Tips voor je stedentrip Londen

Londen is mijn favoriete stedentripbestemming. Al sinds 1995! Ik ben er erg vaak geweest en heb op Map of Joy al vele tips voor je stedentrip Londen verzameld. Hieronder vind je een lijst met artikelen over deze wereldstad.

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.