Home natuur 3x toffe plekken om te watersporten in Friesland

3x toffe plekken om te watersporten in Friesland

door Nathalie
2 comments

Zeilen, kiten, zwemmen, surfen, peddelen en pierewaaien. Het kan allemaal in Friesland. De provincie bestaat voor bijna de helft uit water! Kortom; een waar walhalla voor de watersporters. In dit artikel ontdek je 3x toffe plekken om te watersporten in Friesland.

Lees ook: Met een bootje varen door Nationaal Park De Alde Feanen, Friesland

Het Mirnser klif

Mirns is een populaire en geliefde plek voor kite- en windsurfers. Dit komt vooral doordat deze locatie ondiep water heeft, waardoor het uitermate geschikt is voor beginnende kitesurfers. Bovendien kun je er het hele jaar door terecht.

De meeste surfers komen naar het Mirnser klif als de wind op het IJsselmeer “verkeerd” staat. Materiaal huren of lessen volgen doe je bij Skyhigh Surfschool en achteraf kun je fijn op adem komen in een leuk vakantiehuis.

Lees ook: 22x leuke vakantiehuizen in Friesland

Combineren met een dagje andere leuke dingen doen in de omgeving? Bezoek ook de kliffen van Gaasterland en de verhalenroutes in de buurt of rij naar het industriële Woudagemaal in Lemmer. Dit is het oudste, nog werkende stoomgemaal ter wereld.

3x toffe plekken om te watersporten in Friesland, Lemmer
Lemmer
3x toffe plekken om te watersporten in Friesland
Fotocredit: Thomas Vaer Fotografie

Surfen en kiten in Makkum

Ook in Makkum kun je naar hartenlust surfen en kiten! Dit is één van de tofste plekken om te watersporten in Friesland. Zowel beginners als ervaren watersporters kunnen terecht bij Surf N Sail voor professionele lessen en topmateriaal.

Als kers op de taart is er Beach Resort Makkum. Daar kan je een huisje of appartement huren en gebruik maken van halfpension.

Ook de regio rondom de surf-hotspot is de moeite waard. Zo kan je in Vissersstad Harlingen toosten met een zeewaardig biertje bij Het Brouwdok. Je ziet daar ook de fantastische Walvisfontein liggen, als onderdeel van 11Fountains. In iedere Friese stad vind je een fontein van dit project, ter ere van het jaar als Culturele Hoofdstad van Europa.

Lees ook: Ameland tips: dit zijn de leukste dingen om te doen

3x toffe plekken om te watersporten in Friesland Makkum
Makkum
3x toffe plekken om te watersporten in Friesland
Harlingen

Leeuwarden vanuit een gondel zien

Hoofdstad Leeuwarden is niet alleen een mooie stad om cultuur op te snuiven, maar biedt ook mogelijkheden voor watersporters. Zo kan je de stad (met de mooiste passantenhaven van Nederland!) al suppend of in een Venetiaanse gondel ontdekken.

Het is ook een uitstekende uitvalsbasis voor Nationaal Park De Alde Feanen, waar je talloze zeilscholen vindt. Overnachten kan in de vele sfeervolle hotels, zoals Hotel Post Plaza, een historisch voormalig postkantoor.

Lees ook: 28x eten en drinken in Leeuwarden

3x toffe plekken om te watersporten in Friesland, gondelen in Leeuwarden
Fotocredit: Maaike Andrews
3x toffe plekken om te watersporten in Friesland

Meer over watersporten in Friesland

Al dat water in deze provincie maakt Friezen de gelukkigste Nederlanders. Water helpt hen te ontspannen, vieren en leven.

Je loopt of fietst hier vanaf je boot zó de natuur in. Er zijn namelijk maar liefst 35 kilometer gratis aanlegplekken, midden in de natuur! Bovendien vind je In Friesland de mooiste jachthavens, met alles erop en eraan.

Meer info vind je op: http://www.friesland.nl/watersport

3x toffe plekken om te watersporten in Friesland

2 comments

B Floris 02/10/2020 - 23:06

Mijn zoon vroeg eens als ik leuke plekken ken om van watersporten te genieten. Natuurlijk kon ik hem geen antwoord geven. Dankzij deze blog kan ik hem enkele tips geven. Dank je hiervoor.

Reply
Nathalie 03/10/2020 - 10:06

Wat leuk om te horen, graag gedaan!

Reply

Laat een reactie achter