Home natuur Doen in Zuid-Noorwegen: bezoek waterval Manafossen

Doen in Zuid-Noorwegen: bezoek waterval Manafossen

door: Nathalie
Gepubliceerd: Updated:

Als je een stedentrip naar Stavanger maakt huur dan (zoals ik in dit artikel over Stavanger ook al zei) vooral een auto om de waanzinnige natuur in de omgeving te verkennen. Op nog geen uur rijden vind je bijvoorbeeld de gigantische waterval Manafossen.

Lees ook: 10x leuke, bijzondere hotels in Oslo

Neem de trap

Met je gps kun je de waterval wel vinden, althans de parkeerplaats die erbij hoort, maar als je aankomt sta je even te kijken. Je hoort ergens in de verte wel water klateren, maar waar dan? In een hoek van de parkeerplaats (die overigens aan een prachtige stromende beek ligt) zie je een soort trappetje van stenen langs de bergwand. Die moet je oplopen.

Manafossen waterfall, Norway - Map of Joy
Manafossen waterfall, Norway - Map of Joy

Klimmen maar

Maar dan ben je er nog niet. Met behulp van stalen kettingen op en langs rotsen kun je verder omhoog klimmen. Het klinkt moeilijker dan het is, maar het is een korte, leuke klim waar je absoluut geen conditie voor hoeft te hebben (het lukte mij met mijn knieblessure zelfs om omhoog te komen).

Manafossen waterfall, Norway - Map of Joy

92 meter hoog

Eenmaal boven wordt je getrakteerd op heel goed uitzicht op een waanzinnige waterval. Het neerstortende water baant zich een weg door de bergen naar beneden. Wat een schouwspel! De waterval is maar liefst 92 meter hoog en bestaat dus uit meerdere niveaus. Zelfs in IJsland zag ik geen waterval die zo hoog en ruig is als deze.

Doordat deze waterval niet heel erg bekend is hadden wij het rijk alleen. Het was begin april en er lag zelfs nog een beetje sneeuw op de berg. Ik ga ervan uit dat deze waterval ook in de winter gewoon bereikbaar is, maar hou er rekening mee dat het ‘klauterpad’ wellicht minder goed zichtbaar kan zijn door sneeuw.

Lees hier alle artikelen over Noorwegen.

Manafossen waterfall, Norway - Map of Joy
Manafossen waterfall, Norway - Map of Joy
Manafossen waterfall, Norway - Map of Joy

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Marcella 27/11/2015 - 16:34

Wat een prachtige waterval! En het paadje er naar toe ziet er lekker avontuurlijk uit 🙂 In Canada bezochten wij ook een paar watervallen, en dacht ik dat ik niet verrast kon worden. Niets is minder waar, wauwww!

Reply
Nathalie 28/11/2015 - 09:44

Ja leuk he. Hier was het wow-effect ook erg groot. Ik kan niet wachten op mijn Canadareis 🙂

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.