Home handige tips Welke camper kiezen voor je roadtrip? Lees deze tips

Welke camper kiezen voor je roadtrip? Lees deze tips

door Nathalie
0 Reacties

Je wilt roadtrippen met een camper, maar je weet niet welke camper je moet kiezen? Bedenk vooraf goed wat bij de wensen van je reisgezelschap past en wat je precies gaat doen. Ga je steden in of ga je door de bergen rijden? Wil iedereen een vast bed en is stahoogte belangrijk? Dit en meer tips bij het kiezen van een camper komen voorbij in dit artikel.

Lees ook: 10x tips voor je eerste camperreis

De buscamper

Ontzettend populair en oh zó leuk om te zien. Buscampers zijn vaak omgebouwde bestelbusjes, maar het kan ook een fabriekscamper zijn. Het fijne van de buscamper is dat hij klein, maar fijn is.

De buscamper is lekker compact en qua zit- en rij-comfort lijkt het alsof je in een personenauto rijdt. Hij is vooral handig als je alleen of met z’n tweeën bent en niet veel ruimte nodig hebt. Je kunt makkelijk een stad bezoeken en dan op een gewone parkeerplek parkeren.

Ook roadtrippen door landen als Noorwegen of Zweden (waar je vrij mag parkeren en slapen op bijzondere plekken) is super met een buscamper. Koken doe je in de buitenlucht en slapen comfortabel in je buscamper. Volop genieten.

Lees ook: De leukste dingen om te doen in Noord-Trøndelag [roadtrip route]

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden in Skåne aan de kust [roadtrip route]

De half integraal camper

De half integraal camper zit tussen een buscamper en een integraal camper in. Met integraal wordt bedoeld dat het rij- en woongedeelte een integraal onderdeel vormen. Bij de halfintegraal herken je nog de cabine van het oorspronkelijke voertuig: de bestelwagen. De half integraal camper is echter een stuk ruimer dan een buscamper, maar niet zo groot als een integraal of alkoof camper.

De half integraal campers beginnen bij een lengte van iets minder dan 6 meter. Wil je dus meer ruimte dan dat je bij een buscamper krijgt, maar niet op pad met een enorme wagen? Dan is de half integraal camper een goeie keuze.

De integraal camper

Tijd voor het serieuze camperwerk. De integraal camper heeft een compleet geïntegreerde cabine en woonruimte en is dus een volwaardige camper te noemen. Het is zelfs de ruimste en comfortabelste campersoort.

De integraal camper wordt het vaakst gekozen van alle campers. Hij is vooral een aanrader als je van plan bent de bergen in te gaan in bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland. Aan de voorkant zitten veel ramen, waardoor je constant getrakteerd wordt op een geweldig uitzicht.

Ook erg fijn: naast een vast bed achterin de camper, zit er vaak een zogenaamd “hefbed” in. Het bed zit boven de voorstoelen en laat je omlaag zakken. De zithoek kan gewoon gelijktijdig met het hefbed gebruikt worden.

Het vaste bed achterin kan, net als bij een half integraal camper, variëren qua indeling. De ene integraal camper heeft twee enkele bedden de andere een tweepersoonsbed. Een ander handig weetje is dat de voorstoelen in een integraal camper meestal kunnen omdraaien en daardoor als extra zitplaatsen kunnen dienen.

Lees ook: De leukste dingen om te doen in Hochsteiermark [buiten het winterseizoen]

Lees ook: Vakantie in de lente in Zwitserland [een reisverslag]

De alkoof camper

Wil je met een groep vrienden of een groot gezin op reis met de camper? Dan is de alkoof camper de beste keus. Deze camper heeft bovenop de plek waar de voorstoelen zitten een extra “verdieping” waar twee personen kunnen slapen in een echt bed. Je hebt dus aanzienlijk extra ruimte met een alkoof camper. Alkoof betekent dan ook tussenkamer of kleine kamer. De hoogte van de alkoof is zo’n 50 tot 80 centimeter.

Er zijn alkoof campers die geschikt zijn tot wel zeven personen. Wat ook fijn is: de stahoogte is in deze camper het grootst, dus het geeft een ruimtelijk gevoel. Vaak kan de zithoek worden omgebouwd tot een bed voor twee kleine kinderen en vind je ook nog een tweepersoonsbed of een stapelbed achterin. En bedenk je dat deze bedden ook weer bergruimte bieden. Eronder kun je makkelijk een kinderwagen of een surfplank kwijt.

Denk aan mogelijke extra’s

Je hebt nu een beeld van een de verschillende soorten campers. Nu is het wijs om te bedenken of je eventuele extra’s nodig hebt? Met hoeveel personen ga je met de camper op pad en wil iedereen een vast bed?

Is het handig om voor een stapelbed te kiezen? Heb je een vriesvak nodig? Wil je een eigen douche in de camper of ga je douchen op de camping? Denk over dit soort dingen na voordat je een camper kiest.

Camper huren tips

Als je zelf geen camper hebt, dan kun je een camper huren. Er zijn verschillende aanbieders van campers te vinden online. Hou er rekening mee dat je in het hoogseizoen altijd aanzienlijk meer betaald dan in het laagseizoen.

Bij een partij als WorldWideCampers kun je er zeker van zijn dat je een vrij nieuwe camper krijgt. Deze voldoet aan alle eisen. Bovendien kun je de camper ophalen en wegbrengen in verschillende landen.

Laat een reactie achter