Reizend door Japan raakte ik in de ban van geisha’s. Ik zag er een paar elegant schuifelend op de echt traditionele Japanse sandalen en vroeg mij hardop af of dat nu lekker loopt? Toevallig stuitte ik thuis op het Nederlandse schoenenmerk Xsensible die schoenen maakt gebaseerd op deze traditionele Japanse sandalen. Ik testte hun allernieuwste sandalen en kan je vertellen: ze lopen als een wolkje! En jij kunt een paar winnen!

Xsensible sandaal

Wat maakt deze sandalen zo bijzonder?

Het Nederlandse schoenenmerk Xsensible heeft begin april de allereerste beauty & wellness sandaal ter wereld op de markt gebracht. In 2015 werd Xsensible bekroond met de Gouden Schoen Award voor het innovatieve concept dat is geïnspireerd op het balansprincipe van de oude traditionele Japanse Ippon-ba geta sandaal die je inderdaad nog steeds bij de geisha’s in Japan ziet. Deze sandaal beschikt over een balanssysteem die de harmonie tussen mens en natuur symboliseert door de plaatsing van een blok in het midden van de zool.

Het bijzondere aan de Xsensible beauty & wellness sandaal is dan ook dat ze enorm goed voor je lijf zijn, want tijdens het dragen van de sandalen neem je vanzelf een natuurlijke houding aan, waardoor je volledig in balans staat. Het ziet er niet alleen mooier uit, maar je geeft je lijf ook iets wat de spieren en gewrichten ontlast. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat dacht ik ook, dus ik wilde dolgraag een paar sandalen testen.

Bruiloft Japan, Tokio - Map of Joy

Ook tijdens een traditionele Japanse bruiloft in Tokio zag ik dat zowel mannen als vrouwen sandalen droegen met zo’n zool.

Hoe zitten ze?

Ik moet bekennen dat ik moeilijke voeten en een lastig lijf heb. Schoenen doen eigenlijk altijd zeer en ik heb chronische rugklachten. Ik wilde deze sandalen daarom ook met zeer kritische blik testen. Direct bij het aantrekken van model Corfu slaak ik een zucht van verlichting. Wat zitten ze lekker! Nergens knelt het zachte leer en het voetbed voelt als een zachte pantoffel. Dit maak ik anders alleen bij zachte sneakers mee. Ik kijk in de spiegel en zie inderdaad aan de vorm dat het net lijkt alsof ik op Japanse sandalen loop. Kawaii!

Het lopen op deze sandalen is in het begin even wennen. De zool is namelijk anders dan anders, je voelt echt dat je lijf wordt ondersteund door het blokje onder de zool, waardoor je automatisch een andere houding aanneemt. Na een paar wandelingen ben ik overtuigd; deze sandalen zitten echt comfortabel en voelen een beetje als een work out. Ook fijn: je trekt ze makkelijk aan en uit. De uitstraling vind ik ook tof. De variant die ik heb vind ik stoer en is makkelijk te combineren met een een spijkerbroek, lange of korte rok of een short. De Xsensible sandaal is in diverse kleuren en modellen verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 129.95.

In dit fimpje krijg je meer uitleg over de bijzondere werking van de Xsensible schoenen.

Win Xsensible sandalen - Map of Joy

Win een exemplaar!

Wil jij je ook een geisha wanen en genieten van comfortabele wandelingen (op reis)? Ik mag een paar Xsensible sandalen verloten! Laat in een berichtje hieronder weten waarom jij als een geisha wilt lopen. Laat een geldig emailadres achter, zodat ik jou -als je de gelukkige winnaar bent- een mailtje kan sturen. Extra kans maken? Like Map of Joy op Facebook en like/deel het bericht over deze winactie. De winactie loopt t/m 8 mei. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

In samenwerking met Xsensible.

22 thoughts on “*CLOSED* Win! Op Japanse sandalen geïnspireerde Xsensible sandaal”

 1. Oh wat zijn deze sandalen mooi! Ik zou ze dolgraag winnen. Op stedentrip vergeet ik vaak om degelijke schoenen aan te trekken en loop ik vaak de hele dag op hakken rond. Een crime voor mijn voeten natuurlijk! Met deze schoenen moet het een stuk comfortabeler zijn. Zo heb ik, als ik win, meteen een goede reden om weer een stedentrip te boeken 🙂

 2. Ik heb net als jij ook een lastig lijf en moeilijke (doorgezakte) voeten, dus ik ben erg benieuwd naar het lichamelijke effect. En mocht ik ooit ooit ooit naar Japan gaan, dan heb ik in ieder geval het juiste schoeisel al 😉

 3. Mooie prijs! Met veel schoenen krijg ik snel last van zweetvoeten of opgezette voeten. Dus dit lijkt mij een ideale oplossing! En als jij met moeilijke voeten en lastige lijf zo enthousiast bent, dan moet het wel super lopen!

 4. Wat een geweldige Xsensible sandaal, ben er helemaal verliefd op en loot graag mee!
  Ik ben nog nooit in Japan geweest, maar vindt het een fascinerend land en een bijzondere cultuur.
  Ik treed letterlijk graag eens in Japanse voetsporen.
  #duimenmaar #fijneavond ♥ ♥ ♥ 

 5. Rugpijn, helaas ik herken het… tel daarbij een verkeerde houding op die resulteert in vastzittende schouders en nek met als gevolg migraine (en dat als moeder!) en je kunt je wel voorstellen dat het mij geweldig lijkt om deze Xsensible sandaal eens uit te proberen. Wie weet heb ik er even veel baat bij als jij ♥

 6. Ik ben heel erg benieuwd of deze echt zo lekker lopen ,wel zo fijn voor mijn rug en voeten maar het oog wil ook wat en dat zit bij deze wel goed !!

 7. Wauw prachtig!
  Sportief en hip.
  Ik doe héél erg graag mee aan deze leuke winactie.
  Ben er zo benieuwd naar en ben over een weekje jarig dus is dit een prachtig kado.

  Xoxo

 8. mooie sandalen, zou die wel eens willen uitproberen, als ik lang loop dan krijg ik rugpijn en als het met deze sandalen verholpen kan worden zou het heel fijn zijn want ik wandel graag

 9. doe graag mee voor deze mooie sandalen voor mijn vrouwtje, heeft redelijk moeilijke voeten en een goede sandaal is dus altijd welkom

 10. Ik vind ze leuk!! En ik ben meteen al wat outfits aan het bedenken waar ze mooi bij staan. Dat ze comfortabel zijn is natuurlijk meer dan mooi meegenomen. Enne….. schoenen kun je eigenlijk nooit te veel hebben (alleen te weinig ruimte). Afwisseling is ook goed voor je voeten.

 11. Veel over gehoord & gelezen!
  Wordt eens tijd dat ik drukbezette alleenstaande moeder en mantelzorger /deze mooie Japanse Xsensible,in de zomer ook mag dragen.
  Ze zien er hip uit.

 12. Wat zou ik hier blij mee zijn, want mijn balans kan echt wel verbeterd worden
  En ze zien er leuk uit, dus k doe graag mee

 13. Wat zijn ze móói Map of Joy – city trips & nature breaks! En aangezien ik een instabiel bekken heb door mijn zwangerschappen ( da’s niet zo mooi…) moet ik als een geisha lopen, met kleine stappen dus, en daar passen deze Xsensible beauty & wellness sandalen perfect bij! Om héél veel kleine maar gezonde stappen mee te zetten!! Ik maak dolgraag kans!

 14. Wat gaaf om een paar te winnen. Zou me rug erg fijn vinden. Heb 24 uur per dag pijn in me rug ivm chronische rugklachten dmv versleten tussenwervel en si gewricht versleten.

 15. Ik heb eigenlijk maar één paar echt lekker lopende schoenen: mijn andere schoenen kan ik niet langer dan een half uur op lopen zonder last te krijgen van mijn rug… helaas krijgen mijn voeten totaal geen lucht in mijn goede schoenen en stinken ze als een beer als ik mijn schoenen uitdoe! ^_^; Ik heb lastige brede voeten met een hoge wreef, dus ik hoop dat de Xsensible sandalen mij passen…

 16. Ik heb ook chronische pijnklachten na een misgegane rugoperatie en daarbij nu een hernia. Tussenwervels bot op bot, zenuwbeknelling… lopen is voor mij moeizaam en pijnlijk maar ik moet toch lopenvan fysio om zo soepel mogelijk te blijven. Ook voor mn kindjes kan ik niet opgeven. Maar hey, positive blijven, door jekkeren, dus even positieve draai geven aan dit jengelbericht vanwege winactie Modieuze schoenen zijn maar moeizaam te vinden met een platte zool, vind je ook niet? Vaak eindig je met gympies….gemakkelijk, comfie en niet te duhr. de lekkerdere schoenen zoals ecco en van bommel zijn naast veulste duur echt van die omaschoenen… daar voel ik me toch een pietsie te jong voor. Toch. *kuch40oef*!Durf niet meer zo af te gaan op mooie blogverhalen omdat daar soms ook een stukje reclame insluipt misschien…. (ben niet zo thuis in de wondere wereld van het bloggen dus excuse-moi als ik t mis heb) maarrr ter my defense: ik heb al eerder geld uitgegeven aan ‘wondermiddeltjes’ en spullen die achteraf zonde waren. Nu moet ik sowieso oppassen met mn uitgaves ivm geen baan en afgekeurd enzo en geen uitkering omdat ik te trots ben om steun te trekken… mss dom maar voor mij voelt het niet goed mn hand op te houden. Anyways… ik zou ze graag winnen. Gratis is altijd goed en ik hoop er baat bij te hebben en wat beter mn dagelijkse wandeling aan te kunnen. Moet het wel wat warmer worden want sandalen met sokken is ook zo wat… uber kleine kans maar ik waag m toch en zou graag testen! Fijn zo’n ellendelang bericht in de nacht heh? Maar hey, pijn enzo, dus wakker en pillen en zweverig dus dan krijg je dit… oeps… morgen ga ik me schamen, goed?! Oke, doei.

 17. Dit zien er mij comfortabele maar ook mooie sandaaltjes uit, ideaal voor op vakantie. Ik zou deze in veel landen kunnen uittesten! Ik woon in België, vlak aan de grens met Nederland. Samen met mijn man ga 19 juni op vakantie naar Galicia (Spanje).Da’s dicht bij Portugal, dus de kans is groot dat we daar ook terechtkomen. En we rijden er natuurlijk naartoe langs Frankrijk.
  En op 24 mei mag ik met mijn werk op snoepreis naar Zuid-Afrika. We bezoeken ook de Victoria watervallen in Zimbabwe en gaan op olifanten safari in Botswana. Als jullie me de sandaaltjes in maat 37 sturen tegen mijn verjaardag op 17 mei (ja, want ik ben jarig samen met jullie mooie koningin), dan zijn ze op enkele weken tijd uitgetest in 8 landen, leuk toch 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *