Home België Woonshoppen in Gent? Dit zijn de leukste adresjes!

Woonshoppen in Gent? Dit zijn de leukste adresjes!

by Nathalie
0 Reacties

De Belgische stad Gent verveelt nooit. Het is een feestje om door de eeuwenoude straatjes te slenteren. De stad is lekker compact, waardoor je alles lopend kunt verkennen en het biedt een fijne mix aan bijzondere adresjes. Vooral voor de woonfanaat! Woonshoppen in Gent? Dit zijn de leukste adresjes!

Dit artikel is güpdate in augustus 2020.

Brocantemarkt bij Sint Jacobs

Als je van brocante houdt moet je op vrijdag-, zaterdag- of zondagochtend naar het Sint Jacobsplein gaan voor de Brocantemarkt bij Sint Jacobs. Van 8 tot 13 uur kun je hier bijzonder mooie vondsten opduiken uit vervlogen tijden.

Lees ook: Met de auto naar Antwerpen of Gent? Dit moet je weten!

A.Puur.A

Eigenares Katrien Buyle laat constant zien dat ze oog heeft voor mooie (woon)zaken. Ze selecteert haar aanbod op de puurheid van het materiaal. De collectie bij A.Puur.A bestaat uit zaken als hertengeweien en gestileerde theeserviezen, maar ook kleine meubels. De eigenares voegt daar ieder seizoen zelfgemaakte notitieboekjes aan toe.

Antiek Depot, hotspot, vintage, Gent - Map of Joy

Antiek Depot

Vlak bij de markt op het Sint Jacobsplein vind je het Antiek Depot. Een loods bomvol antiek, brocante en meer uit vervlogen tijden. Ik spotte er bijzonder gave oude lockerkasten, houten kratten en designstoelen die ik zo in de auto wilde inladen.

A’pril

De kleine winkel is volgestouwd met kleurrijke en grappige spulletjes zoals designspullen en ouderwetse koffers en schilderijen. Let ook op de muurschilderingen als je A’pril bezoekt: inspirerend!

Huiszwaluw, interior hotspot Gent - Map of Joy

Huiszwaluw

Eigenzinnig wonen met een Scandinavisch accent, zo omschrijft de Huiszwaluw zichzelf. Erg inspirerend ingericht. Probeer maar eens met lege handen de winkel te verlaten. Van masking tape tot kussens en tafels, je wordt hier als woonfanaat op je wenken bediend.

Ydee

Een woonwinkel zoals ik het ken uit Kopenhagen. Ydee staat vol oogstrelend (Scandinavisch) design. Duurzame materialen spelen de hoofdrol. Merken als Normann Copenhagen en MUUTO zitten standaard in de collectie.

Ydee, design hotspot, gent - Map of Joy

Behangpapier Priem

Dol op de retrostijl? In deze winkel vind je allerlei oude behangrollen met verschillende retroprints en -dessins. Een puur authentieke belevenis op zich. Je waant je even in de seventies!
Zuivelbrugstraat 1

Woonshoppen in Gent? Dit zijn de leukste adresjes!

Laat een reactie achter