Home Amerika Doen in Yellowstone NP: wandelen door Norris Geyser Basin

Doen in Yellowstone NP: wandelen door Norris Geyser Basin

door Nathalie
2 comments

Eén van de mooiste plekken van het Yellowstone National Park in Amerika? De Norris Geyser Basin. Alsof je op een andere planeet bent. De spuitende geisers en het prachtig gekleurde water zijn echt betoverend om te zien. Een bezoek brengen aan Norris Geyser Basin is dan ook echt iets wat je moet doen als je naar Yellowstone gaat.

Porcelain Basin en Back Basin

Norris Geyser Basin is het heetste en meest actieve (en daardoor veranderlijke) thermale gebied in Yellowstone NP. Daarom is een wandeling door deze plek magisch mooi. Terwijl je over de goed aangelegde trail van 3.6 kilometer loopt (je hoeft hiervoor niet heel goed ter been te zijn) zie je allerlei natuurwonderen. Er zijn spuitende geisers, kleine hot springs en je kunt vanaf de board walk waar je overheen loopt van heel dichtbij de microscopische organismen in het water bekijken.

De wandeling begint bij het museum. Vanaf hier kun je twee wandelroutes volgen in de vorm van een lus. Bij beide wandelingen kom je weer bij het museum uit. Het mooist vond ik de Porcelain Basin. Dit is een open gebied waar je veel vulkanische activiteit ziet. Op veel plekken zie je loeihete stoom razen naar de oppervlakte. Op de achtergrond schitteren de besneeuwde Rocky Mountains wat een mooi contrast geeft. Ook de Back Basin is een bezoek waard, al is dit een iets minder actief gebied. Het mooie aan de Back Basin is dat het mooi begroeid is met dennenbomen én dat de Steamboat Geyser zich daar bevindt.

 

Grootste actieve geiser ter wereld

Als je net als ik helemaal in de ban bent van geisers, dan moet je echt de Steamboat Geyser op deze plek extra goed bewonderen. Het is één van de hoogtepunten van Yellowstone. Deze geiser is namelijk de grootste en de actiefste van de hele wereld! Als hij uitbarst haalt hij een hoogte van 90 meter. De erupties duren soms wel 40 minuten! Helaas zijn de erupties van de Steamboat Geyser niet te voorspellen. Als je geluk hebt barst hij om de 4 dagen los, maar meestal duurt het 50 jaar! Kleinere erupties, waarbij het water enkele meters de lucht in wordt gespoten, komen vaker voor.

Op deze plattegrond van de National Park Service kunt je goed zien wat er allemaal te bewonderen is.

Norris Geyser Basin map, Yellowstone

Verdere praktische informatie

Een bezoek aan deze bezienswaardigheid moet echt op je must do lijstje staan als je naar Yellowstone gaat. Zeker in de zomer heb je daardoor het rijk hier niet alleen. De parkeerplaats is niet heel groot, daarom adviseer ik je om hier vroeg in de ochtend, laat in de middag of begin van de avond te komen. Dan is het een stuk rustiger en kun je nog meer genieten van de natuurpracht van deze plek.

Wil je hier een accommodatie boeken? Doe dit dan een jaar van tevoren! Het klinkt overdreven, maar doordat er heel weinig accommodaties in het park zelf zijn is het echt noodzakelijk. Ik verbleef niet in het park, maar in het dorpje Yellowstone, bij de West-Entrance. Dit is een leuk dorpje, met verschillende accommodaties, winkels en restaurants. Kijk hier voor aanbiedingen van accommodaties in Yellowstone. Ik verbleef zelf bij de Brandin’ Iron Inn, vlakbij de gate naar het park en boekte dit verblijf 7 maanden van tevoren, dat was gelukkig op tijd.

De Norris Geyser Basin is net als het park Yellowstone zelf, het hele jaar door te bezoeken. Je moet entree betalen voor Yellowstone, dit doe je door een ‘pass’ te kopen bij de gate waar je doorheen komt met je auto. Een pass voor 7 dagen (het minimum) kost 25 dollar per auto. Voor reizen naar Amerika moet je een ESTA Amerika aanvragen, oftewel je hebt ‘reistoestemming’ nodig. Je kunt dit snel en makkelijk thuis aanvragen op VisumBuitenland.nl. De kosten bedragen € 29,95 per persoon. Vraag het ESTA Amerika minimaal 72 uur voor aanvang van de reis aan. Doorgaans wordt binnen enkele uren een reistoestemming toegekend.

Alle highlights van Yellowstone in één handig overzicht? Zie: de mooiste bezienswaardigheden van Yellowstone National Park.

Norris Geyser Basin, Yellowstone NP - Map of Joy
Norris Geyser Basin, Yellowstone NP - Map of Joy
Norris Geyser Basin, Yellowstone NP - Map of Joy
Norris Geyser Basin, Yellowstone NP - Map of Joy
Norris Geyser Basin, Yellowstone NP - Map of Joy
Norris Geyser Basin, Yellowstone NP - Map of Joy
Norris Geyser Basin, Yellowstone NP - Map of Joy
Norris Geyser Basin, Yellowstone NP - Map of Joy
Norris Geyser Basin, Yellowstone NP - Map of Joy
Norris Geyser Basin, Yellowstone NP - Map of Joy
Norris Geyser Basin, Yellowstone NP - Map of Joy

In samenwerking met VisumBuitenland.nl

2 comments

Eva 13/09/2017 - 13:31

Dit lijkt me echt een magische plek <3 Geweldige video ook met al die dieren en dat prachtige landschap.

Reply
Nathalie 15/09/2017 - 15:58

Echt een must visit. Ik hoop ooit nog eens terug te gaan, want het was nog mooier dan ik durfde te dromen.

Reply

Laat een reactie achter

©2023 Map of Joy – All Rights Reserved. Op deze website worden affiliate links gebruikt. Als je een aankoop doet kan het zijn dat Map of Joy daar een kleine commissie voor ontvangt.