dagtrip vanuit Boedapest naar Szentendre - Map of Joy

De vragen die mij het meest gesteld worden zijn: hoe zoek en boek jij je reizen en hoe doe je dat met een klein budget? Door de jaren heen ben ik hier behoorlijk gedreven in geworden. Ik verdien namelijk geen gouden bergen met mijn werk en reis (ondanks dat ik blogger/social media influencer ben) echt niet altijd gratis of met korting. Hoe ik het meeste uit mijn reisbudget haal deel ik hier.

Vliegtickets

Vrijwel elke reis begint bij mij met het zoeken en boeken van een vliegticket. Afhankelijk van de bestemming kijk ik wat de goedkoopste optie is. Het liefst vertrek ik vanaf Schiphol (want dat is slechts een half uur treinen), maar het loont echt de moeite om ook even te kijken of vertrekken vanaf het vliegveld in Rotterdam, Eindhoven, Brussel of Düsseldorf niet stukken goedkoper is.

Lowbudget vliegtuigmaatschappijen zoals Ryan Air en Wizz Air vertrekken bijvoorbeeld voor veel minder vanaf Eindhoven. Zo ben ik een keer voor 10 euro retour naar Londen gevlogen! Ook belangrijk: wees flexibel met data. Kijk of een dag eerder of later vertrekken scheelt. Je kunt er soms wel 150 euro per persoon mee besparen! De tip die ik al jaren toepas: kijk op dinsdagochtend, dan is de kans op het vinden van een goedkoop ticket namelijk het grootst.

Het boeken van het vliegticket doe ik meestal bij de vliegtuigmaatschappij zelf of bij Sky Scanner. Het fijne aan deze partij is dat je alle aanbiedingen van alle vliegtuigmaatschappijen in één oogopslag ziet en zo direct duidelijk je voordeel kunt zien en kunt boeken. Wil je meteen een hotel en/of een huurauto boeken? Dat kan ook bij deze partijen!

Goedkoop vliegticket zoeken en boeken - Map of Joy

Accommodatie

Mijn favoriete onderdeel bij het plannen van een reis! Ik boek altijd ‘losse accommodaties’. Hiermee bedoel ik dat ik afhankelijk van mijn reisschema kijk waar ik wanneer wil overnachten. Soms is dat elke nacht ergens anders en soms blijf ik 7 nachten op één plek. Doordat flexibiliteit voor mij belangrijk is boek ik mijn accommodaties altijd bij Booking.com. Waarom hier? Ze hebben simpelweg de scherpste prijzen en je kunt vaak boeken met de optie ‘kosteloos annuleren’. Omdat ik mijn reisschema nog wil kunnen aanpassen vind ik dat laatste erg fijn. Bovendien kun je bij deze partijen makkelijk zoeken naar wat bij jou past. Je kunt filters gebruiken waarmee je je maximale budget kenbaar maakt, type accommodatie kunt kiezen, afstand tot het centrum bepaalt, aangeven of je een rookvrije kamer wilt etc. Ideaal!

Goedkope accommodatie zoeken en boeken - Map of Joy

Huurauto

Een fly drive is mijn favoriete type reis en dit probeer ik dan ook zo vaak als mogelijk te doen. Niets is fijner reizen dan met een auto, want je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Nu zijn er ontzettend veel autoverhuurmaatschappijen te vinden, maar mijn favoriet is al jaren Sunny Cars. Veel keus, goede aanbiedingen en fijne verzekeringsopties!

Goedkope huurauto zoeken en boeken - Map of Joy

Pakketreizen

Ik ben het gewend om mijn reizen volledig zelf te regelen en alle elementen los te boeken. Misschien vind jij dat helemaal niet fijn en boek je liever een pakketreis waarbij alles in één keer voor je geboekt wordt? Vlucht, transfer of huurauto én accommodatie in één. Op het gebied van pakketreizen kun je als je flexibel bent enorm genieten van last minute deals, maar ook komen er geregeld aanbiedingen voorbij voor over een half jaar. Denk aan een complete stedentrip van 3 dagen voor maar 100 euro of een strandvakantie naar Curacao all inclusive voor 500 euro voor 9 dagen. Ze zitten ertussen! Als ik zoek naar zo’n aanbieding hou ik enkele aanbieders nauwlettend in de gaten, zoals De Jong Intra, Kras en Eliza Was Here.

Deze partijen bieden citytrips, fly drives, strandvakanties, camperreizen en georganiseerde rondreizen. Soms scheelt het wel honderden euro’s als je gebruikmaakt van zo’n scherpe aanbieding. Zo heb ik een keer een georganiseerde rondreis door Zuid-Afrika gemaakt van twee weken voor 1150 euro. Dit was inclusief vlucht, accommodaties met ontbijt en diner, vervoer ter plaatse en safari’s. Ongelooflijk!

pin it

How to find and book trips with a low budget - Map of Joy