Home Uncategorized Zonnige stedentrip tips in Zuid-Europa

Zonnige stedentrip tips in Zuid-Europa

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Snak jij naar zon in het voorjaar? Denk aan een stedentrip naar Malaga, Barcelona of bijvoorbeeld Lissabon. In het voorjaar nog niet zo druk en toch al behaaglijk warm. Ook de vlucht Amsterdam Alicante is geliefd in het voorjaar! Vanaf maart begint de temperatuur hier langzaamaan op te lopen. En er is genoeg te zien en te doen in deze toffe steden!

Op naar Alicante of Malaga

In mei is het in het Spaanse Alicante gemiddeld al zo’n 20 à 22 graden Celsius. Een fijne temperatuur om bijvoorbeeld te wandelen, af en toe aan het zwembad te liggen en te werken aan je productie van vitamine D. Alicante is de hoofdstad van de gelijknamige Spaanse provincie en gelegen aan de Costa Blanca. Vanuit deze plaats loop je zo de zee in! De stad biedt dus een heerlijke combi van cultuur en strand.

Dat geldt ook voor Malaga, dat nog wat zuidelijker gelegen is. Malaga is onder meer een geliefde bestemming in de voorjaarsvakantie. Het is er dan al tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zowel Alicante als Malaga lenen zich uitstekend voor een fietstocht of wandeling door het centrum. Het centrum van beide steden is relatief klein; je hebt het in twee of hooguit drie dagen gezien. Zo heb je tijdens een citytrip naar deze plaatsen nog voldoende tijd over voor wat uurtjes aan het zwembad of het strand. 

Lissabon uitzicht over Alfama - Map of Joy
Lissabon

Stedentrip Lissabon of Barcelona 

Twee grotere Zuid-Europese steden zijn Lissabon en Barcelona. Hier kun je met gemak veel langer vertoeven. Er is ontzettend veel te zien en te doen en de steden vervelen nooit. Lissabon biedt je de Torre de Belém, het Praça do Comércio en de Mosteiro dos Jerónimos. Ook het Castelo de Sao Jorge is het bekijken waard. Een andere must-see: Tram 28! Het fijne aan Lissabon is ook dat het een hele betaalbare stedentrip bestemming is.

In Barcelona mag een bezoek aan de Sagrada Familia, het Park Güell en Casa Batlló natuurlijk niet op de planning ontbreken. In de avond strijk je neer op La Ramblas voor een heerlijke sangria en tapas. En ook deze stad ligt aan zee, dus pak vooral je zwemkleding in.

Disclaimer: af en toe maak ik gebruik van affiliate links of gesponsorde links/artikelen. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.