Travel report: swimming with wild dolphins on Zanzibar, Tanzania - Map of Joy

Een wens die ik al jaren op mijn lijstje had staan; zwemmen met wilde dolfijnen. Toen ik door Tanzania reisde en ook het eiland Zanzibar bezocht kwam die wens uit. Op het eiland was het namelijk mogelijk om bij een local in de boot te stappen om samen naar een plek op zee te varen waar vaak dolfijnen zwemmen.

Kijk, een rugvin!

Net als bij een safari weet je van tevoren nooit of het ook daadwerkelijk gaat lukken, maar ik en de paar anderen in de boot hadden geluk. Na ongeveer een half uur varen (wat op de bloedmooie Indische oceaan alles behalve een straf is) zagen we de eerste rugvinnen boven het water uitsteken. Met een snorkel sprongen we in het water en een kort magisch moment zwom er een moeder met jong onder mij door. Fantastisch! Helaas was het groepje dolfijnen na een paar minuten weer verdwenen.

Diervriendelijk

Ik ben heel erg tegen het uitbuiten van dieren en let er op reis altijd extra goed op dat er op respectvolle wijze met dieren wordt omgegaan. Toen ik deze excursie maakte had ik op geen enkele wijze het gevoel dat we de dolfijnen opjaagde of in de weg zaten. De dolfijnen kwamen enthousiast en nieuwsgierig over. De aanwezigen op de boot deden gelukkig ook niet vervelend en de bestuurder van de boot ging niet expres achter de dolfijnen aan. Toen de dolfijnen wegzwommen vaarden wij terug naar de kust.

Ik maakte deze excursie in september 2007, dus ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet hoe het er tegenwoordig aan toe gaat. Ik hoop echt van harte dat dit nog steeds gebeurt op een respectvolle manier naar de dieren toe en in dat geval kan ik je deze trip enorm aanraden. Zelfs als je geen dolfijnen ziet zie je nog genoeg ander moois op het strand en op zee.

Lees ook:
Doen in Tanzania: maak een safari door de Ngorongoro krater
Reisverslag: Jozani Forest Zanzibar

Travel report: swimming with wild dolphins on Zanzibar, Tanzania - Map of Joy

Travel report: swimming with wild dolphins on Zanzibar, Tanzania - Map of Joy

Travel report: swimming with wild dolphins on Zanzibar, Tanzania - Map of Joy

Travel report: swimming with wild dolphins on Zanzibar, Tanzania - Map of Joy

Travel report: swimming with wild dolphins on Zanzibar, Tanzania - Map of Joy

6 thoughts on “Zwemmen met wilde dolfijnen, Zanzibar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *